Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Relation

Skapad av Kevinpro2002, 2019-07-14 22:26 i Kärlek & Relationer

2 174
9 inlägg
0 poäng
Kevinpro2002
Visningsbild
P 5 inlägg
0
Är det acceptabelt för någon som är född 2001 och 2005 att ha en kompis relation med varandra UTAN något intimt involverat? Vad tror ni ens föräldrar säger om det?

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
31 Göteborg Ordningsvakt 2 335 inlägg Online
0

Svar till Kevinpro2002 [Gå till post]:
Ser inte riktigt problemet i det nej, och svaret på frågan om föräldrarna tror jag är högst individuellt. Vissa kanske tycker det är besvärande andra bryr sig inte det minsta.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Kevinpro2002
Visningsbild
P 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Jo det förstår jag. Men jag resonerar det som att unga i tonåren är långt från att bli färdigutvecklade då det är vetenskapligt bevisat att man är full mogen vid 24-25 års ålder. Jag går liksom i skolan och har liksom samma intressen som jag hade för 5 år sedan. Alla är ju olika mogna för olika åldrar och om vi ska följa normen så är väl jag ganska omogen för min ålder. Jag själv ser det inte som ett problem men jag är ju främst orolig för vad andra tycker.

Det verkar som att människor har ett större problem med att en 14-15 åring är kompis med en 17-18 åring än att en 18 åring har ett förhållande med en 68 åring.

Jag har liksom kusiner i den åldern och vi har väldigt kul ihop då jag inte kollar på åldern som ett hinder. Varför ska liksom det år man var född hindra en för att ha kul. Jag skulle ifrågesätta denna situation om det var en 30 åring och en 8 åring men i detta fall förstår jag inte varför folk inte tycker det är acceptabelt. Jag har liksom aldrig haft problem med någon, hamnat i bråk, aldrig haft bra kompisar etc

Ingen status

Guud
Visningsbild
31 Göteborg Ordningsvakt 2 335 inlägg Online
0

Svar till Kevinpro2002 [Gå till post]:
Anledningen är väl oftast att en 18åring i så fall skulle ha ett stort mentalt övertag. Men som du säger kan man fundera på om det verkligen är så alla gånger, vissa kan nog mer eller mindre mötas på mitten om det bara skiljer fyra år.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Kevinpro2002
Visningsbild
P 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Jo jag och hon har ju inget problem med det alls. Men det är samhällsnormerna som förhindrar det. Jag är även ganska socialt handikappad och jäkligt blyg så för mig att konfrontera hennes föräldrar skulle vara ett stort nej...

Ingen status

Guud
Visningsbild
31 Göteborg Ordningsvakt 2 335 inlägg Online
0

Svar till Kevinpro2002 [Gå till post]:
Om du känner så så kanske det är bättre att vänta tills hon är 15, då är det mer okej :)

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Kevinpro2002
Visningsbild
P 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Jo, men jag är ju som sagt inte ute efter ett förhållande och verkligen inte sex lol. Vi är liksom bara kompisar hehe

Ingen status

Paddorna
Visningsbild
P 28 Insjön Legend 482 inlägg Online
0

Svar till Kevinpro2002 [Gå till post]:
Att du skriver "hehe" i slutet så kan jag tolka det som du bara är ute efter att vara "kompisar"

Jag funderar vad dina anhöriga tänker om du umgås med en 14 åring. Du ska ut i arbetslivet och ska tänka på din framtid medans hon är i ett annat stadium i livet

Hennes kompisar kanske tycker det är coolt att umgås med äldre personer medans dina kompisar kanske tycker tvärt om.

Om du inte vågar prata med hennes föräldrar ska du inte umgås med henne i smyg heller.


Jag är 27 och har en 15 årig styvdotter (Alltså tsm med en mycket äldre kvinna) och jag personligen skulle inte vilja att hon umgås med 19-20 åringar då dem har ett mentalt övertag när det handlar om att övertala för att slippa höra ett nej i intim kontakt.

Även om du säger att du inte är ute efter något så kommer du säkert en dag vara nyfiken på henne och kanske inte hålla dig borta från hennes kropp.

Ingen status

Kevinpro2002
Visningsbild
P 5 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Paddorna [Gå till post]:
Jag går liksom fortfarande i skolan, så jag förstår inte riktigt vad du menar med ett annat stadium i livet. Hon går på högstadiet och jag gymnasiet men utifrån egen erfarenhet vet jag inte om det är en sådan stor skillnad mellan ett gymnasie och ett högstadie. I alla fall inte i min stad.

Människor blir inte full mogna fram till 25 års ålder men alla är ju som sagt olika och andra är mognare än andra. Jag blir sårad och förstår inte varför alla fokuserar på irrelevanta saker som ålder, ras, hudfärg etc och inte personlighet och karaktär. Menar du att alla 17 åringar är mycket mognare än 14 åringar och har ett drastiskt övertag och befinner sig i en helt annan fas i livet? Jag skulle förstå om det var en 78 åring som umgås med en 11 åring, då talar vi verkligen om en annan fas. Sedan finns det ingen olagligt med att vara vänner eller? Varför vara skeptisk när jag aldrig varit i bråk med någon, haft ett förhållande, aldrig haft något med polisen och är väl uppfostrad?

Jag har kusiner som är 13-14-15 år och som jag ibland spelar fotboll med, är det fel då? Begår jag något som är omoraliskt? Jag har även nämnt att jag inte är ute efter ett förhållande, vare sig det skulle vara en 14 åring eller en 20 åring eller en 70 åring.

Människor kan hamna i puberteten som 8 åringar och andra som 15/16 åringar så för dig att hävda ett generellt påstående om att alla som är äldre har ett mentalt övertag är fel. Är alla lika eller? Sedan finns det även studier som visar att kvinnor är 5 år före i utvecklingen än män när det gäller mentalitet.

Människor verkar tyvärr tycka att det är mycket mer fel för än 17 åring att till exempel spela tennis med en 14 åring än att en 18 åring har ett intimt förhållande med en 60 åring.

För att tillägga: Definiera inte vuxen utifrån en specifik satt ålder. Om vi till exempel tar det klassiska "18 år" så menar du alltså att man är vuxen utifrån den geografiska plats man befinner sig i? I Nigeria blir man vuxen som 11 åring medan i till exempel Bahrain och Portugal blir man vuxen som 21 åring. Så hur definierar du egentligen "vuxen" och "barn"? Utifrån mognad eller utifrån den plats dina fötter står på?

Det jag vill komma fram till är att du inte kan hävda att en lite äldre person alltid har ett större mentalt övertag än den yngre. Jag ser i princip exakt likadan ut (förutom att jag blivit lite längre) och har EXAKT samma intressen, personlighet och mentalitet som jag hade för 3-4 år sedan.

Om jag kanske pratar med hennes vårdnadshavare och de accepterar det, är det då fortfarande fel enligt dig?

Ute i arbetslivet hehe? Jag ska ju gå klart gymnasiet och studera på universitet. Den enda erfarenheten jag har av arbetslivet är väl feriepraktik där alla skolungdomar som går på högstadiet och gymnasiet kan göra under sommaren i 3 veckor.

Jag är öppen för förslag och synpunkter från dig :)

Tillägg av Kevinpro2002 2019-07-16 19:12

Jag har inte så många kompisar om jag ska vara helt ärlig och även om jag hade många skulle jag inte bry mig om det var "coolt" eller "ocoolt". Hennes kompisar tycker heller inte det är så "coolt" och är casual. Detta är ingen människa som bryr sig om något är coolt eller inte utan bara en väldigt uppfostrad och snäll individ som har samma intressen som mig i princip

Ingen status


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Relation

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons