Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ska jag göra slut?

Skapad av assenas, 2018-03-18 23:53 i Kärlek & Relationer

2 802
10 inlägg
8 poäng
assenas
Visningsbild
Veteran 12 inlägg
0
Jag har varit ihop med min nuvarande flickvän i ungefär ett år, men under de 2-3 senaste månaderna har mina känslor för henne förändrats. Det började med att jag blev intresserad av andra tjejer, tankar som jag ganska snabbt skakade av mig. Samtidigt kände jag att det började va allt skönare att vara borta från min flickvän och jag blev inte lika glad när jag visste att vi skulle ses. Trots detta så tyckte jag fortfarande om att vara med henne. Men nu har även den positiva känslan delvis försvunnit, och jag upplever stunderna med henne som inte lika avslappnade, stelare och tråkigare. Ibland har vi dock väldigt mysigt tillsammans. Dessutom är jag inte längre lika tänd på henne, och sexet är mycket sämre och inte lika passionerat.

Jag upplever det dessutom som att hon allt oftare blir sur och arg på mig över småsaker. Jag är ganska lugn av mig och brukar inte bli arg på henne, utan istället vänta tills hon lugnar ner sig, och då ber jag om ursäkt (trots att jag inte gjort något). Kort sagt har jag blivit hennes bitch. Men det största varningstecknet är att det har börjat ta emot att säga att jag älskar henne, och liknande saker.

Trots allt detta är jag inte säker på om jag vill göra slut eller inte. Jag tror att det är för att jag kommer bli besviken på singellivet, det känns som att jag håller kvar bara för att alternativet är sämre.

Om någon undrar är vi båda 18, snart 19.Tillägg av assenas 2018-03-24 18:46

Update:
Jag har nu berättat för henne hur jag känner, och hon undrade vad det var som vi skulle arbeta på för att få det att fungera. Problemet är dock att jag känner inte att det finns något att arbeta på. Hon är, förutom sina vredesutbrott, helt perfekt. Det enda problemet är att jag bara inte känner lika mycket kärlek som förut. Detta sa jag dock inte, utan jag sa att vi kunde arbeta på det enda lilla problemet som finns i övrigt, alltså att hon blir arg hela tiden.

Jag sa till mig själv att jag ville ge det lite tid, så att jag inte tog några förhastade beslut. Det har nu gått en vecka sedan vårat samtal, och nu känns det nästan värre än det gjorde då...har sån jävla ångest. Därför en del av mig säger gör slut och en annan del säger att vi ska stanna tillsammans.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P 27 Modereringsansvarig 3 914 inlägg
1

Svar till assenas [Gå till post]:
Först skulle jag försöka jobba på förhållandet lite, se om det är någonting du vill och kan hålla vid liv. Försök ta reda på varför du känner som du gör och se om ni kan göra någonting åt det. Det kan handla om att du behöver lite mer utrymme och att förhållandet tar upp för mycket plats, till att den där första gnistan över tid slocknat.

Att intensiteten av spänning och känslan att vara nykär avtar med lite tid är fullt normalt. Vardagens tristess och känslan av att alla dagar är likadana kan lätt döda ett förhållande och man ser lätt förbi allt som personen man är med ger en. Det går att jobba på om man vill - man får sätta av lite tid för varandra någon gång ibland och gå på en regelrätt, jättetöntig dejt. Förslagsvis en dejt där man gör någonting kul, spännande och annorlunda tillsammans. Se om ni kan skratta och ha kul tillsammans, se om det kan påminna om varför ni är tillsammans, om det kan blåsa lite liv i er sakta slocknade glöd.

Blir det sen inte bättre och du känner att förhållandet tynger ned dig - gör slut. Det är inte rättvist mot henne att hålla kvar för att alternativet är värre. Det skulle krossa henne att få reda på att du vilselett henne när du sen förälskar dig i och jagar någon annan.

Even boys have something to say if you listen long enough

sandra111
Visningsbild
F 27 Hjälte 3 445 inlägg
2
Om du behöver fundera på om du är kär eller inte tycker jag du ska göra slut. Fundera efter om du saknar bara närhet i sig eller faktiskt henne.
Plus som du skrev, kanske du bara håller dig kvar för att du inte vill vara singel. Sen blir det ju förstås att förälskelsen blir på en annan nivå efter en tid i ett förhållande. Så känslorna är inte lika som då man började träffa varandra, första månaderna i förhållandet.

Det där med att hon blir sur över småsaker kan också bero på att hon börjat känna sig mer bekväm med dig, känner dig bättre, och då har jag iaf upplevt att man kan börja störa sig på mer och mer vågar säga till om saker och ting. Så tyckte jag också det blev i mitt förhållande efter 1-2 år.

20.12.2007 <3

Toddy
Visningsbild
P Hjälte 1 767 inlägg
1

Svar till assenas [Gå till post]:
"Kort sagt har jag blivit hennes bitch." ¿Qué?

Aicarad
Visningsbild
P 31 Veteran 60 inlägg
0

Svar till assenas [Gå till post]:
Använd huvudet först. Sedan känslorna. Har hon anledning att vara besviken på dig? Vad borde hon ha för krav på dig? Varför har du känslor för henne. Vilka är dina krav på en tjej (vad borde du ha för krav på en tjej). Är du förälskad i henne? I så fall och om hon också är förälskad så kan det vara värt att behålla förhållandet om du har rett ut de ovanstående frågorna. Annars så letar hon förmodligen efter något bättre eller har något bättre på g om jag känner tjejer rätt.

Antingen så vågar du prata med henne om det eller så gör du slut med henne. Att försöka jobba på gnistan kan alltså vara fel val. Kommunikation är så bra i relationer.

assenas
Visningsbild
Veteran 12 inlägg
Trådskapare
0

Svar till sandra111 [Gå till post]:
Tack för svaret!

Vill dock inte göra något förhastat. Vet om att relationer går upp och ner, men just nu känns det bara jobbigt...

godis-apa
Visningsbild
P 27 Modereringsansvarig 3 914 inlägg
3

Svar till assenas [Gå till post]:
Om du känner att allting bara är jobbigt och det inte verkar bli någon ändring på det så börjar det nog bli dags att fundera på att göra slut. Det beror väl på hur länge det varit såhär, men om det varit såhär i 2-3 månader verkar det inte bli mycket bättre. Det är en väldigt lång period att gå runt och känna att saker inte är rätt under.

Det är inte förhastat att bryta ett förhållande som du upplever är hjälplöst och som tyngt ned dig en längre tid

Even boys have something to say if you listen long enough

Yeahright93
Visningsbild
F 26 Stammis 2 inlägg
1
Så som du beskriver har kände jag exakt för 2 år sen med mitt ex som jag hade varit ihop med i 4 år.
Jag kollade in andra och fick intresse för andra. Tröttnade på honom osv.
Tillslut gjorde jag slut, dock var det lögner som också fick till det.
Men 2 dagar efter vi hade gjort slut kände jag att jag mår bra och insåg jag hade faktiskt inte känslor kvar som jag anade.
Så det du kanske borde göra är ta några dagar ensam, utan mycket kontakt eller kontakt alls med henne och känna efter om det känns skönt eller om det bara är jobbigt att vara utan henne. Då kanske du får ett riktigt svar och även inte gjort något förhastat.

Tjenare!

gaybarmusic
Visningsbild
P Stammis 3 inlägg
0
Hur har det gott? är i samma sits med min brud. har velat lite fram och tillbaka angående om jag ska göra slut med henne eller inte. Just nu har vi paus, en vecka utan kontakt

Ingen (sad)tatus


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Ska jag göra slut?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons