Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Tjejer svarar kortfattat, är det onödigt att forts

Skapad av 154585, 2016-12-14 06:58 i Kärlek & Relationer

4 891
15 inlägg
-5 poäng
154585
Visningsbild
29 Kändis 1 inlägg
-1
tja. har använt tinder ett tag och fått några matchningar som jag snackat med, men 9 utav 10 konversationer känns enformiga. alltså jag skriver till dom och dom ger mig bara svar utan att följa upp konversationen.

exempel:
"dåligt med snö ute nu, tror du det blir en snöfri jul?"
"ja det är dåligt med snö"

"haft en bra helg?"
"jodå"
"roligt. <vad jag har gjort lite mer i detaljer än henne>"
"låter som en bra helg"

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Klyftpotatis
Visningsbild
P Hjälte 586 inlägg
0
Känner igen detta väldigt mycket.
Det är också anledningen till varför min tinderlista är tom, jag har plockat bort alla de som är för tröga för att föra ett roligt samtal.

Ska jag hitta någon som jag ska göra mer än att bara ligga med så vill jag att den personen själv ska kunna hitta på några samtalsämnen lite då och då. Så fruktansvärt hopplöst när man är den enda som driver samtalet framåt.

För upptagen med att jaga pokémon för att ha tid med Hamsterpaj :(

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
-1

Svar till Klyftpotatis [Gå till post]:
Jag tror det handlar till stor del om hur stor mängd killar tjejer samlar på sig (kanske finns vissa killar som gör detsamma, men det är offtopic).

Liksom, man kan inte ha ett originellt samtal med 100 personer samtidigt.
Jag har svårt för att uppehålla ett givande samtal med fler än två personer åt gången.

Jag tror att jag är ett extremfall, men jag tvivlar starkt på att någon kan hålla uppe 10 givande konversationer samtidigt.


The leetest herperderper

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till 154585 [Gå till post]:
Aldrig använt tinder - men antar att det är precis som på resten av internet. Killar är överrepresenterade och många killar skriver till ett stort antal tjejer i hopp om att få svar. Tjejernas inboxar svämmar över och det blir svårt att sticka ut ur mängden.

Om du får tråkiga och monotona svar, prova att skriva någonting lite annorlunda. Försök ställa en fråga som inte alla ställer, något som kräver att man tänker till och faktiskt utvecklar svaret lite.

Dels kan det vara en väg in på vidare samtal, dels är konversationen intressant eftersom personen förmodligen inte haft den innan, dels visar den att du inte är precis som alla andra och dels kan den visa att du faktiskt läst presentationen och kollat på bilderna.

Man kan skapa såna frågor kring så gott som vad som helst och helst ska det vara anpassat efter personen man pratar med.

Om personen gillar att resa kan man fråga "Om du bara fick resa till ett land igen under hela din livstid, vart skulle du resa och varför?" Man kan därefter fråga om personen varit där, jämföra det med egna resor och efter lite småprat eventuellt leda om frågan till "Om vi skulle resa tillsammans, var skulle vi då åka?" Alltid kul att bygga upp en liten fantasi. Vad skulle vi göra där? Vad skulle vi äta? Håller man bara samtalet lätt och humoristiskt, inte är allt för seriös lär det gå rätt bra.

Kolla igenom bilderna lite, läs presentationen och försök att formulera en mer intressant eller personligt riktad mening än "Hej", "Vgd" och allt man sett i folks inboxar.

Jag minns själv hur jag fick en lite konstigare sån där fråga ställd för ett tag sedan. Det kanske inte är något man öppnar med dock, men det var en lite annorlunda tankegång och det kan absolut skapa diskussion. Frågan jag fick var i stil med: "Hade du hellre haft ett könsorgan där du idag har din näsa, eller en näsa där du har ditt könsorgan?" Det stack definitivt ut bland de andra meddelanden man fått och uppenbarligen minns jag det fortfarande :)

Even boys have something to say if you listen long enough

Anchezz
Visningsbild
F 24 Norrköping Hjälte 377 inlägg
0
Nu är det säkert olika från tjej till tjej, men jag själv svarar kortfattad och ibland inte alls om killen inte är lite intressant. "Vad gjorde du i helgen?" är inte för mig en intressant fråga som kommer få konversationen att spinna vidare särskilt länge, utan det är mer liksom en engångskonversation. Jag skulle inte säga att jag håller med om att det beror på att många killar skriver till tjejen. Vet inte riktigt hur jag ska förklara, men det handlar ju om vad tjejen gillar att skriva om och vad hon tycker är intressant o.s.v., skriver killen inte på det sätt blir det såklart tråkigt men samtidigt är det omöjligt som kille att veta vad hon gillar. Testa att fråga? Jag brukar oftast skriva i mina beskrivningar vad jag föredrar och sånt. Men som sagt - att det är många killar som skriver är personligen inte ett problem för mig. Jag tar bort alla ointressanta och pratar endast med dem roliga, så var rolig! Ta reda på vad hon gillar :)

Ingen status

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0
Tror ni förväxlar tinder som någon chatt? Man ska inte snacka så mycket.
Såhär funkar tinder.
1.1 Match
1.2 Skriv (ingen vanlig chatt, se det mer som sms än en chatt på internet. ) korta frågor och svar.
2.0 Träffas
2.1 gör det ni vill, resten är historia.

Veni, vidi, vici

Anchezz
Visningsbild
F 24 Norrköping Hjälte 377 inlägg
0

Svar till Withz [Gå till post]:
Håller med! Man skriver och frågar om man ska ses, ger nån komplimang eller något och sen struntar man i den där chatten och liksom tar allt när man ses. Tinder är endast till för att hitta personer att träffa

Ingen status

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
-2

Svar till Anchezz [Gå till post]:
1. Sällan svarar någon på frågan "vad gillar du", eller "vad intresserar dig".
2. du är medveten om att din presentation här på hamsterpaj inte öppnar för några andra /intressantare konversationer än "är du korsad med en kanin, eller är öronen en mutation".
3. Hur tusan avgör du om det någonsin kommer bli ett intressant möte om du bara skriver -->"ses", "ok", "fina öron"<--.

The leetest herperderper

Anchezz
Visningsbild
F 24 Norrköping Hjälte 377 inlägg
-2

Svar till TLTGja [Gå till post]:
1. Alltså jo, jag gör alltid det men oftast gällande mig behöver man inte fråga det eftersom att jag har det i mina beskrivningar
2. Har ingen presentation på hamsterpaj för vill inte prata med folk här, är endast här för forumet. Om man ändå måste skriva till mig har jag mina flaggor som i alla fall ger en hint om vem jag är/vad jag gillar
3. Det kan man väl inte veta, men dem flesta använder tinder för att träffas. Man märker väl på mötet om det är intressant eller inte? Ta det därifrån

Ingen status

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0

Svar till TLTGja [Gå till post]:
"2. du är medveten om att din presentation här på hamsterpaj inte öppnar för några andra /intressantare konversationer än "är du korsad med en kanin, eller är öronen en mutation"."

Och där har vi ett praktexempel. Du jämför Pajen med Tinder. Fel fel fel.

Veni, vidi, vici

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till Anchezz [Gå till post]:
"Jag skulle inte säga att jag håller med om att det beror på att många killar skriver till tjejen"

Jag säger inte att det enbart beror på det, men jag tror absolut att det är åtminstone en av de bakomliggande orsakerna.

Prova att skriva ett simpelt "Vgd?" till en "genomsnittlig" kille på en valfri dejtingapp. Jag kan näst intill garantera att han svarar och kommer försöka spinna vidare på det. Gör precis samma sak till en tjej och resultatet lär se väldigt annorlunda ut.

Nu tror jag inte det är så att killar generellt tycker att ett "Vgd?" är en så mycket mer givande fråga än tjejer, speciellt inte om man ska tro på den generella uppfattningen av killar, speciellt killar på dejtingsidor - om att killar främst är ute efter sex. Det vore väldigt motsägelsefullt om de i såna fall vore så att killarna generellt är genuint intresserade av att dela med sig av sin dag och även ta del av din.

Jag tänker helt godtyckligt anta att killar i regel har en lägre andel matchningar än tjejer i relation till hur många de nu swypear höger på. Jag tror alltså att det ligger någonting i att man värdesätter varje matchning och tecken på intresse betydligt högre, då man får betydligt mindre.

Even boys have something to say if you listen long enough

Klyftpotatis
Visningsbild
P Hjälte 586 inlägg
0
Jag får många matchingar, jag har många samtal, men jag känner väldigt sällan att en anstränger sig för att inte vara en i mängden, jag tror inte många tjejer förstår att de faktiskt också måste göra något för att få tag på de som letar efter mer än bara utseende.

För upptagen med att jaga pokémon för att ha tid med Hamsterpaj :(

Tokugawa
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 715 inlägg
1
Jag tror problemet är att ni tar Tinder för seriöst.

Za rodinu, tovarishchi! ZA STALINA!

Wulfwitz
Visningsbild
P 33 Kändis 71 inlägg
0
Tinder är passé

Veni, vidi, vici

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till Tokugawa [Gå till post]:
Du har delviss rätt.
Men hur anser du att man bör ta det?

The leetest herperderper


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Tjejer svarar kortfattat, är det onödigt att forts

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons