Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hur har ni råd med kläder?

Skapad av flobots, 2015-02-28 14:25 i Kläder & utseende

5 113
18 inlägg
5 poäng
flobots
Visningsbild
Kändis 2 inlägg
0
Hejsan, jag omges av vänner som ofta har nya märkeskläder på sig varje vecka. Hur har ni råd med alla dessa kläder på studiebidraget? Jag förstår mycket väl om man har ett jobb men 1050 kronor i månaden räcker inte långt.

Jag menar, en del t-shirts kan kosta 1000 spänn. Där är hela bidraget borta. Mina vänner har inga överklass familjer utan vanliga svenssons med en inkomst på runt 25k i månaden.

Hur vanligt är det att era föräldrar köper kläder för flera tusen i månaden åt er?

Jag köper nya kläder kanske 1 gång per år då pengarna inte räcker till. Jag har både busskort och gymkort som måste betalas, det blir 650 kronor i månaden. Då har jag 400 kronor kvar att spendera varje månad. Köper jag ett par nya jeans då har jag ingenting kvar. Då kan jag inte gå på bio, köpa en varmkorv på stan eller göra någonting som kostar pengar.

Mina föräldrar har stadiga inkomster på 26 och 28 tusen i månaden var. Men dom har inte köpt nya kläder till mig på många många år. Inte ens när dom fick barnbidraget och jag fick månadspeng på 150 kronor.

Det är enstaka fall dom köper kläder till mig, det är på julafton och min födelsedag. Däremot shoppar mina 3 systrar på 13 år nya kläder varje vecka, det är märkeskläder för flera tusen i månaden.

Men inte till mig, iaf så har jag accepterat mitt öde och överlever med nöd och näppe på mitt studiebidrag.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

FantaaZtique
Visningsbild
P 26 Östersund Skrotlyftande Motormekare 2 031 inlägg
0
Jag bor ensam och lever endast på mitt studiebidrag, mamma betalar hyran men inget mer, jag köper väldigt sällan kläder, eftersom ekonomin inte tillåter det. Mina kompisar som har samma förutsättningar gör lika, de köper väldigt sällan nya kläder heller.
Jag antar att dina polares föräldrar sponsrar mycket med kläder och sånt, men så är det. En del har det enklare än andra, helt enkelt. Du kan trösta dig med att du kommer få en mycket mer balans i din ekonomi och hålla dig till budget och klara dig bättre sen när (jag antar att du inte har helt hand om din ekonomi) du skaffar jobb och betalar allt själv :)

/mute keinanen

Eriic
Visningsbild
P 34 Landskrona Kändis 100 inlägg
0
När jag va i er ålder (shit va gammalt det låter...) köpte jag inte märkeskläder. Jack&Jones; va väl det finaste jag gick runt i.

Lyckades jag haffa sommarjobb eller helgjobb så kunde jag såklart rusta upp garderoben litegrann, men inte annars. När jag var ung (haha :D ) var JL-tjocktröjorna nytt mode och alla tuffa grabbar gick runt med sån. Jag fick helt enkelt leva med att stå åt sidan o inte ligga med de ytliga fjårtisarna :(

"Är sanningen obekväm - ljug!" - Platon 428-348 f.kr.

weedcat
Visningsbild
P 32 Gislaved Kändis 119 inlägg
1
Jag gick runt i dyra klädesmärken redan när jag gick i 7-9an, och även när jag gick i gymnasiet.

Jag hade råd med det pga att jag sparade undan mina pengar, framtills att jag hade råd att köpa det!

Nu har jag ju jobb osv, så är inte lika svårt att spara ihop sig till dyra kläder! :)

més que un club

Guitarman
Visningsbild
P 30 Hjälte 6 576 inlägg
0
Vem fan köper kläder varje månad? Slits dom ut? Och varför jävla märkeskläder? Bratz som slänger alla sina pengar på märkeskläder...*suck*

Ville jag köpa kläder av ingen anledning fick jag fan betala det själv(vilket...aldrig hände), när jag bara hade studiebidraget fick jag sponsring av föräldrarna vid behov.

Även nu när jag har fullt studielån samt bidrag och har "råd" att köpa kläder varje månad, köper jag ändå bara kläder vid behov. Så...1 gång om året?

Hajj på dajj

weedcat
Visningsbild
P 32 Gislaved Kändis 119 inlägg
0

Svar till Guitarman [Gå till post]:
Jag köper typ kläder varje månad? Eller tja, har varit så den senaste tiden nu iallafall. Sen ser jag inte direkt hur du tänker gällande att man är brat för att man slänger alla sina pengar på märkeskläder?

Nu är jag visserligen inte sådan som skulle ens tänka sig tanken att gå i tex gekås kläder. Varför? För då hade jag VERKLIGEN behövt byta kläder en gång i månaden, då skiten är så pass dåligt gjort, att sömmarna går sönder efter typ en dag.

Därför väljer jag hellre att lägga ut lite extra pengar på mina kläder, för att dom ska kunna hålla längre. För det är ju så det är, om du lägger ut mer pengar på kläder, så får du också bättre kvalité på dina kläder. Sen är dom ju även snyggare än tex gekås kläder.

Sen är ju visserligen kläder även en smaksak. Vissa vill gå i dyra märkeskläder, för att dom tycker att det är snyggt.

més que un club

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
1

Svar till weedcat [Gå till post]:
Du köper märkeskläder för att de håller och känner ändå att du måste köpa kläder varje månad?

Hur behandlar du dina stackars kläder egentligen? :(


Svar till flobots [Gå till post]:
Man behöver inte ha dyra märkeskläder. Jag har visserligen lite kläder som är lite dyrare, men har självfallet baskläder också. Märkeskläderna behöver inte se bättre ut än de vanliga. Allt handlar om att hitta kläder som sitter bra och ser någorlunda okej ut, då spelar det ingen roll om det är kläder från H&M för 300 kronor eller om bara T-shirten kostade en tusenlapp.

Jag har börjat köpa lite finare kläder nu, men det är för att det är först nu jag börjat ha råd med det. 1050 kronor som ska räcka till allt, i en hel månad är rätt snävt om man måste köpa precis allting själv, men det är bara göra det bästa av det.

Even boys have something to say if you listen long enough

weedcat
Visningsbild
P 32 Gislaved Kändis 119 inlägg
1

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Skrev ju dock att det har varit så nu för tiden iallafall, att jag köpt varje månad. Men det är ju för att jag har rensat hela garderoben! :(

Sen är jag helt ärligt lite klädesgalen, och gillar att köpa kläder! Lite utav en hobby tror jag! :D

més que un club

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
1

Svar till weedcat [Gå till post]:
Själv drar jag mig för att köpa kläder, det är ett rent helvete. Är man 198 lång är det svårt att hitta kläder som faktiskt sitter. Även längre och smalare modeller sitter generellt dåligt och det är inte jättekul att gå och handla när kläderna sitter som säckväv på en. De är för korta och för vida om man typ inte köper skräddarsytt. Det har lett till att jag när jag inte längre behöver vara lika snål inte drar mig för att lägga en slant extra ifall kläderna faktiskt sitter bra.

Even boys have something to say if you listen long enough

axel15
Visningsbild
Kändis 267 inlägg
0

Svar till flobots [Gå till post]:
Dom köper väll piratkopieringar i turkiet ellee bulgarien

Runka snabbt är en konst, runka snabbare är konstigtk

Herlix
Visningsbild
P 32 Arlöv Hjälte 348 inlägg
0

Svar till weedcat [Gå till post]:
På grund av, du ska nog sluta spara.
Men du måste jobbat med? =) (seriös fråga)

Jag levde mycket på billigare kläder, men kunde ändå se ok ut. Att slänga över 250 spänn på en t-tröja har jag nog aldrig gjort. Meningslöst :P

Bra med märken för dom som vill ha det, men jag håller mig till vanliga kläder. Märken gäller på saker som ska hålla. Väskor, skor osv =) Inte kalsonger eller t-tröjor som ändå slits ut, tvättas ut och ingen ändå glor på. Spelar roll!

Lager 157 är något jag börjat med på senaste tiden, rätt ok kläder faktiskt!

We all make mistakes, and we all pay a price.

Toddy
Visningsbild
P Hjälte 1 767 inlägg
0


Svar till weedcat [Gå till post]:
Det hänger på definitionen utav märkeskläder. För mig är "brat" i sammanhanget den som uteslutande köper de märkeskläder som brandar sina produkter, exempelvis RL med sin polospelare- enbart för att signalera att man har råd.Svar till godis-apa [Gå till post]:
Det är ju annars något man enkelt kan åtgärda hos en ändringsskräddare.


Paradox
Visningsbild
P 31 Göteborg Hjälte 3 850 inlägg
1
Svar till flobots [Gå till post]:
Om man köper tshirts för 1000 spänn så är man sjuk i huvudet.
Bara spara ihop pengar och köp det mer sällan. Du behöver knappast nya kläder varje månad.

Snutte.

Bot
Visningsbild
P 17 Kändis 109 inlägg
0
Farsan betalar alla mina märkeskläder.

Swag

rawwr
Visningsbild
F 28 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg
0

Svar till flobots [Gå till post]:
När jag pluggade på gymnasiet stod mina föräldrar för hyran. Studiebidraget gick till mat och övriga intressen, typ bil, nya kläder och bensin jobbade jag ihop pengar till.

En del har föräldrar som prioriterar asdyra kläder - dock tycker jag att man kanske ska tänka lite som du gör. Det är faktiskt nyttigt att veta vad man har att röra sig med utan mamma och pappas hjälp. Det blir betydligt lättare då när man faktiskt ska klara sig själv.

http://vet.hut.nu/?id=8

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till Toddy [Gå till post]:
Absolut, men det kostar. Dessutom är roligare att hitta kläder som sitter bra direkt, det är inte direkt så att jag avsiktligt köper kläder som sitter dåligt och sedan går till en ändringsskräddare för att få det fixat.

Sitter inte kläderna köper jag dem inte.

Even boys have something to say if you listen long enough

Toddy
Visningsbild
P Hjälte 1 767 inlägg
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Det är inte enkelt att finna något som sitter helt perfekt direkt från galgen, men självklart vill man undvika att behöva göra några ändringar själv. Däremot så är det inte så kostsamt som många kan tro att lämna in ett plagg för ändring hos en skräddare.

YoungTony
Visningsbild
P 32 Kungälv Hjälte 2 794 inlägg
0
När jag var i din ålder tyckte jag det var väldigt viktigt med märkeskläder, antagligen för att alla andra också hade det och insåg inte hur dyrt det kunde bli då det var det föräldrarna som betalade vilket jag känner nu i efterhand var lite dumt, nu är det dock andra bullar som fattig student ;)
Men det är nog väldigt ofta så att föräldrarna sponsrar.

Ingen status


Forum » Livet » Kläder & utseende » Hur har ni råd med kläder?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons