Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hur får man en kille att glömma sitt ex

Skapad av Hejkomohjalpmig, lördag 30/6 21:35 i Sex & Sinne

1 458
8 inlägg
1 poäng
Sex och blandat
Hejkomohjalpmig
Visningsbild
1 inlägg
0
Hej! Jo det är såhär, jag skriver med en kille som jag har känt i typ 2 år, det är mer nu på senare tid vi börjat skriva mer och nu skulle man kunna säga att vi är ”på gång”. Han har själv uttryckt sig som att vi är Påväg in i något seriöst. Mitt problem är att jag mår rätt psykiskt dåligt just nu, vet inte varför- jag bara känner mig ledsen och nedstämd, och jag blir arg för minsta lilla sak som till exempel att det inte finns glass hemma. Denhär killen har jag legat med några gånger, och jag tycker om honom jättemycket, han har sagt att han är kär i mig- men jag har svårt att tro det. För han visar det ganska dåligt. Jag har sagt det till honom och vi har haft några gräl pågrund av att jag blir svartsjuk pågrund av att han fortfarande skriver med sitt ex.

Ska dra en lång historia kort, jag såg på hans mobil att hans ex låg högst upp på hans snap-lista- vilket betyder att de fortfarande skriver. Hade de inte gjort det så hade hon varit borta därifrån för länge sedan. Och det oroar mig att dom fortfarande skriver för jag är så rädd att förlora honom. Han har sagt att de bara är vänner men det känns verkligen som något mer, han brukar prata om henne när vi umgås bara han och jag, typ tex ”aa Amanda brukade göra såhär” eller ”Britta tyckte om att göra det” (tog random namn) och det gör mig så obekväm.

Jag vet inte vad jag ska göra så tillslut skrev jag till hans ex och frågade om allt var lugnt mellan henne och mig, ( för hon hade varit igång och hetsat mot mig- hon är 1 år yngre än mig) och som svar fixk jag ”du behöver inte tappa kontrollen när jag och ****(killen) börjar umgås igen”....
I helvete heller att dom ska umgås känner jag då. Den största frågan är varför man ens vill umgås med sitt ex? Ett ex blev ett ex av en anledning? Och dessutom så GÅR det INTE, att inte göra något med den personen, om man är ensamma, ( jag vet själv) tex ligga. Är så rädd att han ska göra någoy med henne bakom min rygg, att han ens är med henne istället för mig- tanken gör redan så jävla ont. Han har sagt att han inte ska svika mih men jag anser att det går typ inte att vara så bra ”vän” med sitt ex utan att göra något- visst, att vara i grupp är okej, men hell No att jag vill att dom är ensamma. Liksom vafan får de ut av det? Visst jag vill inte vara den tjejn som inte tillåter honom att vara med vem han vill, men han säger att han förstår att jag blir orolig- men endå gör han inget åt saken.
Vill bara att han ska lägga mer fokus på mig eftersom det är mig han snart är tillsammans med, och då ska inte hans ex vara i vägen för det gör att jag blir så ledsen och obekväm.

Vet inte vad jag ska göra? Snälla ber efter seriösa och vänliga svar. Hur ska jag få honom att älska mig? Har ni några tips på det?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Withz
Visningsbild
Stammis 264 inlägg
0

Svar till Hejkomohjalpmig [Gå till post]:
Glöm den där killen. Om han snackar om henne när han är ensam med dig = han har ju uppenbart inte kommit över henne. Sen så vet han väl att du är svartsjuk av dig? Varför ens dra upp det då. Nä, hade jag varit dig hade jag tagit mig ur detta tramset. Och hans ex verkar inte gilla dig? Hade mitt ex inte gillat den jag är med så hade jag bett henne dra åt skogen och brytit vänskapen. Ett ex är ett ex. Visst kan man vara vän med sitt ex, men om inte den kan samsas med ens nuvarande partner så är det ju hejdå som gäller. Sen drar man inte upp sitt ex när man tillbringar tid med sin partner. Sorry men jag säger move on.

Ingen status

Guud
Visningsbild
30 Göteborg Hjälte 2 141 inlägg Online
0

Svar till Hejkomohjalpmig [Gå till post]:
Fast problemet är ju att du inte litar på honom, och du litar inte på henne, till den grad att du till och med kontaktar henne, det säger mer om dig än henne. Du verkar inte lita på människor över huvud taget. Och det bottnar troligen i en osäkerhet hos dig själv. Du kanske inte litar på dig själv om du hamnar i samma situation?

Svaret är alltså att jobba på din självkänsla och sluta lägga över problemen på andra. Du verkar mest vilja leva på hans bekräftelse "Vill bara att han ska lägga mer fokus på mig eftersom det är mig han snart är tillsammans med", och eftersom det är dig han är tillsammans med och ligger med redan så antar jag att det är dig han redan lägger fokus på...


Fast ett annat sätt att se på saken kan ju vara att din magkänsla är rätt, och då borde du dumpa honom fortare kvickt :)

Don't get caught with the beard in the letterbox!

Withz
Visningsbild
Stammis 264 inlägg
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Du kontaktar mig pga att jag är din tjejs ex och snackar med henne dagligen via snapchat. Du frågar om allt är lugnt mellan oss, jag svarar med att du inte behöver inte tappa kontrollen när jag och din tjej börjar träffas igen". Hur hade du reagerat då? Och som körkbäret på grädden, din tjej pratar om mig när ni är ensamma. Hur hade du mått? Och att hon är osäker har att göra med att hon blir svartsjuk och det verkar som om den där killen vet gott och väl att hon blir det därför tar upp sitt ex osv för reaktioner.
Sen, bara för att man ligger med någon betyder det inte att känslor är inblandade, det behöver absolut inte betyda att den killen lägger fokus på henne.


Ingen status

Guud
Visningsbild
30 Göteborg Hjälte 2 141 inlägg Online
0

Svar till Withz [Gå till post]:
Jag skulle aldrig ens tänka tanken att kontakta dig i den situationen. Det handlar ju om min och min tjejs relation, om jag inte kan lita på henne har VI ett problem. Kan ju inte gå in och styra i andras relationer, det är ju nära på sjukt kontrollbehov.

Jag skulle prata med min tjej om det, säga som det är att jag inte litar på henne, och beroende på hur den diskussionen går fråga mig om jag verkligen kan vara i en fortsatt relation.

Om hon pratar om sitt ex med mig skulle jag se det som något positivt, det betyder ju att hon litar på mig till den grad att hon känner sig bekväm med att dela med sig av sitt liv före mig. Det är inget konstigt med att ha en relation med sitt ex, de har ju ändå varit nära varann i livet innan. Men Jag skulle vara väldigt tydlig med att hon talar om exakt vart de står för tillfället, dvs pratar mer om sitt ex.
Ska vi kunna vara ett team måste det fungera, visst kan man känna sig svartsjuk när man hör vad de gjort men det är bättre än att hon går och döljer saker, för då faller teamet.
Don't get caught with the beard in the letterbox!

Withz
Visningsbild
Stammis 264 inlägg
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Jag förstår hur du menar. Men vissa har den svartsjukan, och speciellt när det kommer till andras ex. Men låt oss säga att en du är med har problem / känner sig osäker när du tillbringar tid med ditt ex. Hade du dumpat henne då? Är ens ex mer prioriterande än ens nuvarande? För mig är det en självklarhet att skjuta undan ex:et för min partners välmående. Men visst hade jag tagit ett snack med henne angående hennes svartsjuka och att man måste bättra på den.

Ingen status

Guud
Visningsbild
30 Göteborg Hjälte 2 141 inlägg Online
1

Svar till Withz [Gå till post]:
Bra frågeställning! Jag hade troligen dumpat henne rätt omgående.
Om hon beskriver att hon inte vill att jag och exet ska vara ensamma så tolkar jag det som att hon i samma situation inte hade litat på sig själv och vad hon gjort. För när man projicerar sin svartsjuka kommer den alltid inifrån sig själv.
Vilket innebär att jag sitter med "Svarte Petter" som när som helst kan vara otrogen mot mig, kanske inte för att hon vill, utan för att hon saknar självkänslan att stå emot.

Don't get caught with the beard in the letterbox!

Withz
Visningsbild
Stammis 264 inlägg
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Hmm, aldrig tänkt det utifrån det perspektivet förut. Det kan nog stämma in på vissa, att dom speglar sig själva. Men sen kan det ju finnas undantag, kanske varit med om något liknande förut, att ens tidigare partner gick bakom ryggen med sitt ex. Éller bara det faktum att just ett ex utmålas oftast som en rival. Oavsett vad så tror jag nog att tillit är det enda som håller ett förhållande i det långa loppet. Utan tillit blir det kortvarigt oavsett hur mycket man försöker rädda det hela med anpassningar.

Svårt att säga exakt hur jag hade agerat i en situation jag inte befinner mig i nuläget. Men att anpassa mig för den jag gillar hade jag absolut gjort, både på gott och ont då kärleken är blind.

Ingen status


Forum » Ungdom » Sex & Sinne » Hur får man en kille att glömma sitt ex

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons