Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Menscykel och p-piller

Skapad av Anonym, 2014-04-10 22:40 i Sex & Sinne

2 560
4 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
Anonym
Visningsbild
Sex & Sinne bot
0
Den här frågan kommer från en anonym medlem och är besvarad av våra kunniga sexperter.
Besök Sex och Sinne här om du vill ställa en fråga anonymt också!
Hej!

Jag vet inte alls om jag gör rätt i att ställa denna frågan till er, kanske är svårt att svara på, men jag har letat i timmar och har verkligen inte hittat svar på min fråga någonstans, har googlat som en idiot.

Jag började med p-piller för ett tag sedan, är inne på andra veckan på kartan nu, och jag började samma dag som jag hade ägglossning, eftersom det var på jag fick dem och de sa till mig att börja på en gång. Jag ska alltså enligt min menscykel få mens om en vecka, en vecka innan sockerpillerna, och jag får verkligen inte ihop det, kommer jag få mens nästa vecka då som beräknat, eller kommer jag få mens när jag går över till sockerpiller? Jag vet att man kan skjuta fram mensen, och även hur man gör det, (hade vart bra eftersom jag ska spendera veckan med min pojkvän) men funkar det när jag precis börjat med dem? För skulle det funka så flyttas den ju automatiskt fram en vecka, vilket skulle vara toppen, men eftersom jag faktiskt haft ägglossning så är jag osäker på om den kommer flyttas fram eller om den kommer komma som den brukar. Vore evigt tacksam om någon kunnig kunde hjälpa mig med detta! Hittar ju ingenting i broschyrer och så heller..

Ledsen om jag formulerat mig slarvigt osv, är kass på att förklara sånt här. Jag är för övrigt 17 år, om det på något sätt är viktigt att veta. :)

tack på förhand!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

rawwr
Visningsbild
F 23 Stockholm Hjälte 5 676 inlägg 1299 svar i S&S
0
Hej.
Mitt tips är att vända dig direkt till UM. Det är lite svårt att förklara såhär när det inte riktigt går att visa.
Olika kroppar reagerar olika på preventivmedel som p-piller, men precis som du sagt ska du ta det första pillret på kartan på din första mens-dag. Din mens bör sedan komma (beroende på hur din kropp fungerar) i samband med att dina sockerpiller tar slut, dvs på samma dag som du börjar på nästa karta.

Tills du fått ordning på mensen och verkligen vet hur det kommer fungera med det skulle jag inte rekommendera dig att skjuta på mensen - för din egen skull. Det blir smidigare om du snabbt kommer underfund med hur det fungerar och då slipper du oroa dig utifall att du någon gång skulle missa ett piller (eftersom du då kommer ha stenkoll på när mensen bör komma). Du kan dock skjuta på mensen redan nu, utan några större problem. Men som sagt - jag rekommenderar dig att lära känna din kropp ordentligt innan, det underlättar för dig.

Jag bifogar en bild som kanske klarnar upp lite mer också.. Annars kan du bara skriva igen eller i min gästbok så ska jag försöka förklara mer utförligt. Lättast är dock ändå om du ringer tillbaka till din barnmorska :)

Forum image

/rawwr

http://vet.hut.nu/?id=8

Tuvza
Visningsbild
24 Hjälte 663 inlägg
0

Svar till Anonym [Gå till post]:
Hm, jag tycker det låter konstigt att de sa åt dig att börja direkt eftersom att p-piller ska börja tas på första menstruationsdagen och inte när du redan har ägglossning.

Troligen kommer du få din mens som vanligt nu nästa vecka och när du sedan tar sockerpiller är det möjligt att du får en mindre mellanblödning, dock borde det inte vara så mycket i och med att du nyss hade mens då.

Men jag tycker det låter oerhört konstigt att du skulle börja nu för det innebär ju att när din ägglossning är pågång igen så kommer du vara i sockerpiller-veckan, vilket inte kan vara bra och säkert. Jag skulle i ditt fall skippa sockerpillerveckan denna gång och köra direkt på nästa karta, för att synka ihop det bättre. Men för säkerhets skull är det nog bäst att du går till ungdomsmottagningen och kollar hur de tycker du ska göra med p-pillerna i framtiden.

Nu blev det kanske lite luddigt, men för att sammanfatta;

Du kommer troligen få din mens nu nästa vecka som "vanligt" och eventuellt en mellanblödning sen under sockerveckan. Denna period kommer du alltså inte kunna skjuta upp mensen.
Hur du ska gå tillväga sedan med nästa karta borde du fråga någon på umo om, så skyddet blir säkert.


Svar till rawwr [Gå till post]:
Fast TS skrev ju inte att hon tog dem på första mens-dag utan i samband med ägglossningen, som är ungefär två veckor innan mensen.

Sedan brukar inte blödningen komma i slutet av sockerpillerna utan i början av den veckan, då den kommer för att hormonflödet stoppas. Hur många dagar det tar är lite olika men vanligast är 1-3 dagar.


Livet är en ångestfest!

Tuvza
Visningsbild
24 Hjälte 663 inlägg
0

Svar till Anonym [Gå till post]:
Fast det jag skrev gäller bara om det är så att du redan hade ägglossning när du tog pillerna. Om det är så att du hann börja med dem innan ägglossningen startade så lär det fungera som det ska, så du får mensen under sockerpillerveckan och det inte är några problem att bara fortsätta med pillerna som vanligt.

Livet är en ångestfest!


Forum » Ungdom » Sex & Sinne » Menscykel och p-piller

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons