Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allmänt om Pubertet

Skapad av Borttagen, 2011-04-26 13:46 i Sex & Sinne

29 710
1 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
Alabama
Visningsbild
F 43 Hjälte 216 inlägg
0
Pubertet - Om att tänka på sex jämt, och är det normalt?

Hej

Vi får extremt många frågor gällande sexlust och liknande. Om det är ok, eller konstigt att vara kåt jättejättejätteofta fast man bara är 12 år, om det är vanligt att tänka på sex typ jämt när man är 14 och vad fan man ska göra när allt man vill är att ligga.

Därför har jag sammanställt lite fakta om detta här, för att slippa svara på samma frågor om och om igen.

Puberteten, lägg det ordet på minnet, för det är vad det hela handlar om. När man kommer i puberteten ligger fokus väldigt ofta på kropp, sex och allmänna grubblerier om vem man är och så vidare.

Det är HELT normalt att tänka på sex i den här åldern (och i andra åldrar också för den delen), det är inte det minsta konstigt att man plötsligt drabbas av kåtslag i jobbiga situationer eller i konstiga, typ under mattelektionen eller på kvartsamtalet.

Att onanera och utforska sin kropp och sexualitet är också mycket vanligt och mer än ok. Det är till och med jättebra enligt mig, då man på så vis lär sig vad man gillar och inte och detta är en förutsättning för bra sex med sig själv och andra i framtiden.

Det är i tonåren som du går från att vara barn till att bli vuxen, så det är inte konstigt att det händer sjukt mycket både i kropp och själ under de här åren.

När puberteten börjar är olika. Om det känns okej kan man fråga sina föräldrar hur det var för dem. Att komma tidigt i puberteten kan både kännas roligt och jobbigt. Att komma alltför tidigt i puberteten, innan man fyllt åtta, nio år, är ovanligt. Om man får pubertetstecken så tidigt, kontaktar man skolsköterskan.

Om man inte har fått några pubertetstecken när man är 14 år kallas det för alltför sen pubertet. Då behöver man kontakta sin skolsköterska. Om det behövs kan puberteten sättas igång med hjälp av mediciner. Man kan inte själv göra så att man kommer i puberteten snabbare.

Tillägg av Alabama 2011-04-26 14:30

Mer om tjejers pubertet; http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/ungdom/sex_blandat/pubertet-tjej/sida_1.php#post_3659952

Och mer om puberteten hos killar; http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/ungdom/sex_blandat/pubertet-kille/sida_1.php#post_3659970

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!


Forum » Livet » Sex & Sinne » Allmänt om Pubertet

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons