Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sex innan 15?

Skapad av Anonym, 2012-02-02 21:02 i Sex & Sinne

2 463
2 inlägg
2 poäng
Sex och blandat
Anonym
Visningsbild
Sex & Sinne bot
1
Den här frågan kommer från en anonym medlem och är besvarad av våra kunniga sexperter.
Besök Sex och Sinne här om du vill ställa en fråga anonymt också!
vad händer om man har olagligt sex innan man fyllt 15?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

RebelRebel
Visningsbild
Hjälte 5 429 inlägg 1069 svar i S&S
1
Hej!
Om båda två är under 15 år så händer ingenting, eftersom ingen av er är straffmyndig. Man kan alltså inte bli dömd för något i det läget, dock är det ofta bra att vänta tills man är lite äldre med att göra sin sexdebut.

Däremot om man är över 15 och har sex med någon under 15 kan man bli dömd för något som heter sexuellt utnyttjande av barn. Om omständigheterna är lite mer allvarliga kan det också bli tal om våldtäkt mot barn.

Så här står det i lagen om det här, citerat från Brottsbalken kap. 6:
"4 § Den som har samlag med ett barn under femton år eller som
med ett sådant barn genomför en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år.
Detsamma gäller den som begår en gärning som avses i första stycket mot ett barn som fyllt femton men inte arton år och som är avkomling till gärningsmannen eller står under fostran av eller har ett liknande förhållande till gärningsmannen, eller för vars vård eller tillsyn gärningsmannen skall svara på grund av en myndighets beslut.
(...)
5 § Är ett brott som avses i 4 § första eller andra stycket med hänsyn till omständigheterna vid brottet att anse som mindre allvarligt, döms för sexuellt utnyttjande av barn till fängelse i högst fyra år."
Om vi säger att du har en pojk-/flickvän som är under 15 och du själv är över 15 är det såklart inte så att ni absolut under inga som helst omständigheter kan ha sex. Den här lagen är till för att skydda den yngre personen som kanske inte alltid är säker på vad han/hon verkligen vill, men om ni båda verkligen vill ha sex och är med på det så är det egentligen ingen fara. Däremot ska ni vara lite försiktiga med att berätta för alla runtomkring att ni har sex, utifall att någon skulle anmäla det.

Använd sunt förnuft, respektera att ett nej är ett nej och vänta med sex tills du är redo. Då kommer allt gå bra ska du se :)

Draco dormiens nunquam titillandus.


Forum » Livet » Sex & Sinne » Sex innan 15?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons