Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

16 år och inte festat, ovanligt i dagens samhälle?

Skapad av Mackan744, 2016-09-30 13:32 i Skola & Jobb

6 546
11 inlägg
8 poäng
Mackan744
Visningsbild
Kändis 20 inlägg
0
Tjena!
Jag är snart 16 år och har precis börjat gymnasiet, alltså första året. Jag har aldrig festat med vänner alltså druckit alkohol eller rökt eller något sånt. Men i denna klassen ja går i nu så har nästan alla gjort det, alltså festat,rökt och supit. Anledningen till att ja inte gjort detta innan är för att dom i min klass på högstadiet va inte den typen av människor som gjorde sånt på helgerna. Dom satt bara hemma vid sin dator! Jag vill festa och gå ut o ha kul på kvällarna som alla andra. Nu till min fråga, är 16 år sent? en i klassen hade nämligen festat ända sen hav va 13 år något som dock verkar riktigt tidigt. Hur ska jag göra för att komma ut? en av mina vänner i min nuvarande klass festar och va på en fest förra veckan, men ja kunde inte då. Blev dock aldrig frågad om ja fick hänga med, Men tänkte fråga nån dag om man kan hänga med dom. Är det konstigt? alltså om man frågar och dom inte erbjuder? De va en annan kille i denna umgängskretsen som inte heller blev tillfrågad. Vi är ungefär 6 pers i denna grupp och är vänner och ja är bäst vän med 2 i denna gruppen. Sen har vi gått tillsammans i cirka 6 veckor nu, Hur ska jag göra`? Ska man vara på och fråga om man kan hänga med eller bara vänta? Tacksam för era tips och svar! snälla hjälp mig/ Mackan

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Zanshi
Visningsbild
Kändis 2 inlägg
2
Om det nu är sent, vad har det för betydelse? Så sluta tänkt och festa när tillfälle ges

Tillägg av Zanshi 2016-09-30 13:54

Vänta inte, fråga! Livet kommer aldrig serveras på fat

volcanoman
Visningsbild
28 Hjälte 283 inlägg
2
Var 20 innan jag gick på fest för första gången

time is money!

sb-on-riki
Visningsbild
F 28 Kändis 188 inlägg
1
Är 20 och har aldrig direkt festat! Absolut inget konstigt med att inte ha festat vid 16. Och det är väl inte konstigt att fråga om man får hänga med, istället för att sitta hemma och vara ledsen över att man inte blev bjuden.

Ingen status

Reiss
Visningsbild
P 32 Hjälte 287 inlägg
0
18 då man drog sin första fylla, efter det var det kört

Läpi elämän helvetin

Tvillingen
Visningsbild
P 31 Hjälte 3 117 inlägg
2
Nej det är inte ovanligt att vara 16 år och inte festat. Det är fler som avstår alkohol nu än förr.

"Andelen alkoholkonsumenter i årskurs 9 och i gymnasiets år 2 har sjunkit under 2000-talet. I årets undersökning svarade 40 % av pojkarna och 44 % av flickorna i årskurs 9 att de druckit alkohol under de senaste 12 månaderna. Motsvarande värden i gymnasiets år 2 var 73 respektive 76 %."

http://can.se/contentassets/3b1d1dd4f8de4e37b0302d7000ba4451/skolelevers-drogvanor-2015_webb.pdf

Som tidigare har sagt är det väl bara att fråga om du får följa med. Ta det lugnt med alkoholen bara, för det är inte kul att dricka för mycket. Lär dig känna hur du hanterar alkoholen först och låt bli spriten.

Jag är ond!

Baralillajag
Visningsbild
F Hjälte 135 inlägg
0
Jag har testat 2 klunkar alkohol (cider, 2%). Aldrig rökt. Aldrig festat. Jag är flertalet år äldre än dig. Nej, du är inte onormal!

Här står det ingenting just nu.

Eroxxie
Visningsbild
P 29 Hjälte 283 inlägg
0
Jag festade första gången strax före jag skulle fylla 17, så det är absolut inget konstigt.

Gillar du mig? Jag gillar inte dig heller.

Fifamannen
Visningsbild
Kändis 1 inlägg
0
Kille, 19 år som gick ut gymnasiet i år, har i princip aldrig varit på fyllefest. Uppskattar inte stimmet och klarar framför allt inte av berusade, högljudda tonåringar som ska hävda sig. Att gå till en pub eller bar är enligt min uppfattning behagligare. Det är inget fel med att inte festa, tro mig. Känner du dock att du vill testa så ska du göra det :)
Patrikp
Visningsbild
P 27 Karlskrona Hjälte 1 187 inlägg
1

Svar till Baralillajag [Gå till post]:
Vill bara påpeka att enligt definitionen alkoholdryck så skall drycken uppnå >=2.25%


OT, det är många som inte festar. Saken är att de låter mindre än de som faktiskt festar och super.

HareKrishnas gud sedan 2014

DayZ
Visningsbild
F 25 Kändis 11 inlägg
0
För det första så är festande och supande inget att direkt va stolt över och skryta om. Så tro inte att du är sämre än de som började vara ohälsosamma vid 13års ålder. Du är inte onormal som inte festat än och du kommer aldrig att vara onormal om du nu aldrig festar. Tvinga dig aldrig till fest och gör aldrig nått du inte är hundra på. Och gör definitivt inte något bara för att vara som alla andra! Gör som du själv vill oavsett vad dom runt omkring dig må tycka.
Vill du festa, jamendåsa, fråga om du får komma om du hör nånting om en fest eller ta upp ämnet själv typ "va kul det skulle va med en fest" eller "vet ni om nån fest blablbalbal"
låt engagerad när det snackas om fest så att de förstår att du är sugen, kan funka.

Lycka till och tack för mig.

You can't have no fun with an unloaded gun


Forum » Livet » Skola & Jobb » 16 år och inte festat, ovanligt i dagens samhälle?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons