Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

C++ som b-språk?

Skapad av Vin, 2014-07-22 12:26 i Skola & Jobb

6 758
50 inlägg
-3 poäng
Pontagon
Visningsbild
P 27 Hjälte 236 inlägg
0

Svar till Vin [Gå till post]:
När man läser ditt manifest kan man fan nästan tro att franskan har gjort något väldigt hemskt för dig. Som sagt kan vi fortsätta att argumentera om det här i evigheter, och även om du inte ändrat mina synpunkter så tycker jag iallafall du argumenterar för din sak(vem vet jag kanske snackar med nästa skolminister). Jag tror inte riktigt du förstår mina argument(jag kanske inte heller förstår dina) så jag lägger mig här. Jag hoppas bara du kan förstå att du inte kan jämföra ett programmeringsspråk med ett språk du talar, då det används i oftast helt olika syften

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
1
Nu tröttnade jag på att läsa all dessa väggar av text efter ett tag så kan ha missat en del.

En grej jag dock märkte att ni påstod gång på gång är att programmering endast är bra att ha i sin karriär. Detta är ju ganska arrogant att påstå.

Jag byggde t.ex. mitt egna facit till samtliga matteböcker efter en dryg månad av programmeringsundervisning. Det facit som står i böckerna har allt för ofta fel och det är bökigt att bläddra runt.

Utöver det så är det ganska nyttigt att självständigt kunna bygga ett larm, ett grafiskt gränssnitt etcetera. Eller vad tycker ni?

Ingen status

Vin
Visningsbild
Kändis 10 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Pontagon [Gå till post]:
Ja, jag förstår att ett programmeringsspråk är något annorlunda än t.ex. franska eller spanska. Det blir lite smått som ett annat ämne, det är sant, men jag tror det är bra. B-språk är lite smått förlegat. Det är inte riktigt lika viktigt idag som förr, då engelskan vuxit så mycket. Att lära sig programmering blir dock allt viktigare, så det skulle vara att man väljer detta istället för ett språk man talar. Många brukar ju inte komma någon vart med sitt tredje språk, och glömmer det ofta.

I sin essäns tror jag denna tråd menar att programmering bör läras i tidigare åldrar, men att det bör vara frivilligt, och som svar på var skoltimmarna bör dras ifrån är svaret B-språken, då dessa (arguably) kan vara mindre viktiga än programmering.

Så jag förstår vad du menar, men jag håller inte riktigt med. Precis som du förstår vad jag menar, men inte håller med. Därför kanske man bör ha programmering som ett alternativ. Då är det upp till var och en vad de tycker. Du skulle nog valt ett av de traditionella språken (t.ex. franska) medan jag skulle valt programmering. Jag har förståelse för de som inte vill lära sig programmering, men de som vill det bör få chansen. Även fast du kanske inte vill ersätta B-språk med programmering så kanske du håller med om att programmering kan vara en nyttig kunskap för framtidens ungdom. Jag vill bara ge eleven valet.

Som du säger kommer vi nog ingen vart med denna diskussion, men jag tycker vi ändå gjort ett bra jobb med att uttrycka våra åsikter och göra oss förstådda.Svar till mittacc [Gå till post]:
Japp, vi diskuterade det där lite granna. Jag håller med dig. Jag skrev även att programmeringskunskaper kan vara bra att ha i framtidens politik. Alltmer automatiseras (googles självstyrande bilar släpps snart) och vi kommer vara tvungna att som folk fatta många beslut och lagar. Vad bör få automatiseras och inte, o.s.v. Tekniska kunskaper är viktigt att ha för att förstå situationer, och förstå de fantastiska höjderna och potentiella hot t.ex. en AI ger oss.

Vi utvecklas mer än någonsin, och folk bör veta vad som händer oss. Vi ger tekniken ett allt större ansvar. De bör få förstå vad det är som kör deras barn till skolan varje dag, och om de är säkert eller inte. För att få en uppfattning kommer djupare kunskaper om tekniska ting behövas.

Det är en intressant diskussion, och det över är väl en liten sammanfattning av vad jag skrev på den punkten.

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0

Svar till Vin [Gå till post]:
Skulle dock inte ersätta b-språken med programmering då det är två helt olika saker, programmeringsspråk är inte språk i klassisk benämning. Det är snarare en form av neoslöjd.

Ingen status

Vin
Visningsbild
Kändis 10 inlägg
Trådskapare
0
Svar till mittacc [Gå till post]:
Men var skulle man ta timmarna ifrån? Jag tycker B-språk är smått daterat, så länge som man inte är intresserad av den sortens språk. Därför är det mitt förslag till var man ska ta det ifrån. Och sedan låter det kul att kunna ha programmeringsspråk som B-språk.

Jag skulle dock ändå vela påstå att programmering är mer likt ett språk än t.ex. träslöjd, även fast programmering skiljer sig något från båda.

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0

Svar till Vin [Gå till post]:
Varför behöver man ta timmar från nåt och inte bara lägga till två timmar i veckan? Men om du insisterar på att ta bort något så citerar jag mig själv:

"Ta bort religion och lägg in det som ett/några kapitel i historian och sätt dit programmering från och med åk. 3 då man lärt sig lite grundläggande engelska samt matematik."

Sen missförstod du nog vad jag menade med att det kan liknas som en sorts neoslöjd. Slöjd är till för att man ska kunna vara händig och lösa problem i vardagen, därför är programmering en sorts neoslöjd.


Ingen status

Pontagon
Visningsbild
P 27 Hjälte 236 inlägg
0

Svar till mittacc [Gå till post]:
Dock är ju religion en väldigt viktig sak för att förstå hur samhället ser ut globalt och lokalt på grund av den. Många konflikter i dag är enligt mig en grund i att folk har läst om för lite om religion. Även om du ör agnostiker/ateist är det nyttigt att veta varför andra tycker och tänker så här och du kanske får en större förståelse för andra personer


Puh man kan nästan tro att jag försvarar alla skolämnen...

Ingen status

cobra
Visningsbild
P 28 Järna Hjälte 25 inlägg
0
Kan smita in med fräsch information om att programmering är en extremt eftertraktad merit hos arbetsförmedlingen.

ett exempel (av många) är att de söker budbilsförare som kan hantera grundläggande programmering. Detta för att använda handdatorer och liknande, som för övrigt blir allt mer vanliga i många branscher.

Tillägg av cobra 2014-08-02 22:03

Med detta vill jag alltså ha sagt att de definitivt borde inkludera någon form av programmering i grundskolan.

Ingen status

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0

Svar till Pontagon [Gå till post]:
Jag skulle vilja påstå att de flesta konflikter idag är på grund av religion, inte att man har läst för lite om dem. Religion hör till historien.

Varför ska vi tvingas lära oss om vuxnas sagor (och tvingas skriva positivt om dem) även om du tycker att det är helt efterblivet men ändå inte på något sätt stör dessa?

Kolla på ISIS, folkmord tack vare religion. VARFÖR ska man förstå och hålla med dessa?

Ingen status

Pontagon
Visningsbild
P 27 Hjälte 236 inlägg
0
Svar till mittacc [Gå till post]:
Jag tänker inte ens börja med att argumentera om "religion skapar konflikter" för det är helt out of subject
Sen så kanske du är en nonchalant person som tycker att man bara kan strunta i saker och så gör man nytta men men. man träffar varje dag mängder av personer som inte vet vad dom pratar om för att de struntade i religionen i skolan.

Ingen status

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0

Svar till Pontagon [Gå till post]:
Det var du som inledde diskussionen om hur religionsundervisning är kopplat till konflikter i världen, inte jag.

Ingen status

Pontagon
Visningsbild
P 27 Hjälte 236 inlägg
0

Svar till mittacc [Gå till post]:
Det som var syftet att ta upp det var att få fram att vi ska lära oss det, inte att jag ska börja berätta varför konflikterna finns.

Ingen status

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
-1

Svar till Pontagon [Gå till post]:
"Många konflikter i dag är enligt mig en grund i att folk har läst om för lite om religion."

Du kom med din subjektiva åsikt, jag svarade med min. Fast min har ju faktiskt substans jämfört med din; se ISIS (bara IS sen idag) t.ex.

Ingen status

Pontagon
Visningsbild
P 27 Hjälte 236 inlägg
0

Svar till mittacc [Gå till post]:
Det är viktigt att lära sig historia för att veta vad som hänt och varför det gick fel så att man inte upprepar misstagen i framtiden. Religion är ett väldigt bra ämne att diskutera då det var lika aktuellt då som det var nu. OCH om du faktiskt lyssnat lite mer på historialektionerna så hade du kanske förstått att de grupper som slåss, även gör det på grunda v missnöjet av ockupationen.

Till svaret om att religion startar konflikter kommer alltid personer söka konflikter vad det gäller, land,pengar,resurser, vad en annan tycker, hur en annan ser ut. Religion är bara en enkel sak att skylla på för att någon säger att han gör en förfärlig sak i guds namn så får religionen kritiken, när det istället borde bara vara individen som döms. Man kan inte skylla konflikter på någon annan än de personer som har valt att göra horribla saker.

Ingen status

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0

Svar till Pontagon [Gå till post]:
"Det är viktigt att lära sig historia för att veta vad som hänt och varför det gick fel så att man inte upprepar misstagen i framtiden."

Precis. Har man lärt sig sin historia så vet man att religion står bakom de flesta konflikter och problem i världen. Vi har fått korståg, korsfästningar, djurplågeri, ohygienisk och tvångsomskärelse av barn, blot och gud vet vad (pun intended) tack vare religion.

Det IS håller på med i skrivande stund är islams korståg. De åker bokstavligen runt och på motorvägar och skjuter med automatkarbiner på oskyldiga människor som flyr landet. Jag skulle gärna länka en timmes lång video där det enda man får se är avrättningar och folk som skriver "ALLUH AKBAR!!", men antagligen är det inte lämpligt.

Nej, det handlar inte om individer. De kallas för fan för "Islamistiska staten" och har på eget initiativ utropat ett kalifat.

"OCH om du faktiskt lyssnat lite mer på historialektionerna så hade du kanske förstått att de grupper som slåss, även gör det på grunda v missnöjet av ockupation"

Jaha, ja! Vilken ockupation pratar du om? Den ockupation av Irak och forna Rom som IS just nu håller på med? Rättfärdigar du folkmord i guds namn för att folk är missnöjda med den nuvarande regimen (åter igen, vilken ockupation?)?

Religion är inte lika relevant idag som det var förr i tiden. Att påstå något annat vore bara korkat.

"Religion är bara en enkel sak att skylla på för att någon säger att han gör en förfärlig sak i guds namn så får religionen kritiken, när det istället borde bara vara individen som döms. Man kan inte skylla konflikter på någon annan än de personer som har valt att göra horribla saker. "


Så om någon begår ett mord där rasism är orsaken till brottet så ska man inte fördöma rasism utan enbart individen? Faktumet att det skedde p.g.a. rasism är helt irrelevant? Förlåt, men du är minst sagt efterbliven.

Ingen status

Pontagon
Visningsbild
P 27 Hjälte 236 inlägg
0
Det är kul att du kommer med personliga påhopp i din argumentation, du kommer ju faktiskt med bra argument så man kan disskutera med dig, men sjunker helt när du kallar en person för efterbliven...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Irakkriget. Här har du en liten läsning.

Alla de saker vi har FÅTT på grund av religion har vi fått på grund av människor. Människor som tycker att det de gör är sann moral. Om du läser koranen så¨står det ingenstans att du får göra sådana vulgära handlingar, utan det är personer som tycker att de får göra så här.

Ja det är väl helt irrelevant, en person har blivt mördad, det är en av de värsta sakerna som kan hända, vad en omständigheterna är. Alla rasister mördar inte, alla muslimer mördar inte, utan det är en människa som gått för långt. Du kan inte heller jämföra rasism med religion, då många får ut nåt gott av religion, som hopp,glädje kärlek för de som tolkar de rätt som faktiskt är en majoritet. Det blir alltid så att när en liten grupp fanatiker gör något ont, och skyms hela gruppen i skuggan. Isis, alqaida, boku haram, ja alla dessa finns och det de gör är fel, tro inte jag anser det vara något bra alls, men jag skyller inte det de gör på att det finns religion, utan att det finns en grupp galningar som kommit på att det här är en god handling.

Det jag menar med att religion är lika relevant idag som igår, är att religion lever kvar fortfarande idag, och det är viktigt att lära ut så barn/ungdomar förstår att det är inte religionen det är fel på, det är den där gruppen människor som tagit den som en fana till ett krig

Ingen status

TheAsker
Visningsbild
1350 Hjälte 2 332 inlägg
0
Svar till mittacc [Gå till post]:
Religion är inte lika relevant idag som det var förr i tiden. Att påstå något annat vore bara korkat.

Christian 33.39% (of which Roman Catholic 16.85%, Protestant 6.15%, Orthodox 3.96%, Anglican 1.26%), Muslim 22.74%, Hindu 13.8%, Buddhist 6.77%, Sikh 0.35%, Jewish 0.22%, Baha'i 0.11%, other religions 10.95%, non-religious 9.66%, atheists 2.01% (2010 est.)

Källa: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/xx.html

Det fanns fler religiösa förr, men en enorm majoritet är fortfarande religiös här på våran planet. Alltså är det fortfarande extremt relevant, då det styr miljarders människors handlingar, bokstavligen.


Vill även tillägga att det skulle vara sjukt fräckt att byta ut franskan till python. Jag skulle lugnt gjort det som liten parvel.

Skapade ett Hamsterpaj-spel: http://www.hamsterpaj.net/entertain/onlinespel/meetnpet-hamstern-3

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0
Svar till Pontagon [Gå till post]:
Vi har uppenbarligen helt skilda åsikter i ämnet. då föreslår jag att, om du inte har något att invända mot det, vi avslutar diskussionen då vi inte kommer någonstans.

Ingen status

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0

Svar till TheAsker [Gå till post]:
Du måste inse att många föds in i religioner. Jag t.ex. är kristen eftersom att jag döptes. Alla som döps i Sverige blir automatiskt medlemmar i svenska kyrkan utan samtycke och måste aktivt välja att gå ut ur kyrkan för att inte klassas som kristen.

Påstår du ärligt talat att 90% av jordens befolkning är troende?

Ingen status

TheAsker
Visningsbild
1350 Hjälte 2 332 inlägg
0

Svar till mittacc [Gå till post]:
"Several studies have found Sweden to be one of the most atheist countries in the world. 23% of Swedish citizens responded that "they believe there is a God", whereas 53% answered that "they believe there is some sort of spirit or life force" and 23% that "they do not believe there is any sort of spirit, God, or life force". This, according to the survey, would make Swedes the third least religious people in the 27-member European Union, after Estonia and the Czech Republic."

För att få reda på mer och förstå vilken undersökning de syftar på, källa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism#Sweden

Sverige är ett av, om inte ens det mest, ateistiska landet i världen. Ändå är de som inte tror på någon gud eller övernaturlig kraft en minoritet. Hur tror du det då är i resten av världen? Jag är inte religiös alls, men jag accepterar faktumet att jag hör till en minoritet och bör förstå hur majoriteten handlar.

Skapade ett Hamsterpaj-spel: http://www.hamsterpaj.net/entertain/onlinespel/meetnpet-hamstern-3


Forum » Livet » Skola & Jobb » C++ som b-språk?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons