Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Jurist och betyg?

Skapad av MrSlash33, 2016-02-07 00:30 i Skola & Jobb

3 701
6 inlägg
1 poäng
MrSlash33
Visningsbild
P 25 Hjälte 96 inlägg
0
Krävs det att man ska ha alla AB i betyg när man går ut universitetet om man planerar att bli en kommun/bolagsjurist? Inte att sitta i ting alltså. Någon som vet? Hittar nämligen inga svar på internet! Random fundering bara.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Klas-Kenny
Visningsbild
P 30 Växjö Hjälte 12 128 inlägg
1
Har ingen aning just för jurist, men rent överlag så är det ingen som kollar på betygen ifrån universitet. Det är frågan om att ha klarat det eller ej och att sedan visa en arbetsgivare vad man faktiskt kan, snarare än vad man fått för betyg.

Det är väl alltid bra att kunna skryta med höga betyg och så gör det ju gott för självkänslan, men det är inte vidare formellt.

Rätt verktyg till rätt arbete - Makaroner äts med sked.

kultingen
Visningsbild
P 26 Hjälte 23 inlägg
0
Hej
jag skulle la tro att du kan ha E i stort sätt allt om det vore så men om du vill få mer jobb och vara mer eftertraktad så skulle jag personligen tro att A-B är ett bra mål att satsa på typ jag läser ek juridik nu på gymnasiet och kan i stort sätt få lättare jobb som kanske är lite mindre krävande från mina E men satsa högt så når man högre
som Casey på Youtube säger WORK HARDER AND DO MORE..
MVH.
Morgan Landström AKA Kultingen :))

försöker få flest vänner på hamstern

alkahl
Visningsbild
P 31 Nacka Hjälte 3 872 inlägg
0
För notarietjänstgöring krävs ofta A rakt igenom då konkurrensen är lite extremt sagt brutal. För vanlig tjänstgöring vid sidan om ting krävs det egentligen bara en examen.

När fan blev jag hjälte?

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0
Nu pluggar jag inte till jurist men har hört att iom att det är en relativt enkel utbildning och många som läser så förekommer en viss betygshets. I kontrast kan vi ta ingenjörsutbildningarna där ett D är ett rätt så bra resultat.

Ingen status

qouiti
Visningsbild
Kändis 1 inlägg
0
Jag läser juridik och är snart klar. Vilka betyg som krävs beror helt på var du vill jobba, alltså inom vilket område och i vilken stad. Att man inte kollar på betyg från universitetet stämmer inte gällande jurister, åtminstone inte vid första jobbet.

Hur som helst, man behöver inte AB i allt för att få jobb, det gäller bara toppjobben. Om du siktar på att bli jurist på ett stort företag i t.ex. Stockholm lär konkurrensen vara hård och då behöver du säkert många AB, om du bara vill bli bolagsjurist rent generellt/jurist på någon random kommun behöver du troligtvis inte särskilt bra betyg.

Summa summarum är din frågeställning ganska luddig. Vilka betyg du behöver för att bli kommun- eller bolagsjurist beror på vilken kommun, inom vilket område eller vilket företag du söker till.

HEHE


Forum » Livet » Skola & Jobb » Jurist och betyg?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons