Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lek och allvar np

Skapad av PUBGgirl, 2019-03-23 12:33 i Skola & Jobb

8 661
6 inlägg
1 poäng
PUBGgirl
Visningsbild
23 Legend 1 inlägg
0
Jag behöver hjälp. Har muntlig NP nästa vecka och temat var lek och allvar. Man kan välja ett amne inom temat och jag har valt E-sport och skrivit tal manus men det känns som jag inte håller sig till teman och upprepar samma sak igen å igen. Dessutom i kunskapskraven står att innehållet i tal ska vara innehålla olika perspektiv för att nå ett A. Så undrar om vad jag kan lägga till för att det blir en bra tal....

E-sport : Lek på fullt allvar

Hej allihopa !
Jag ska prata om E- sport. Först kommer jag förklara lite om vad e- sport är och sen ska snacka om, om e-sport är bara en lek eller om det är på allvar!

För kanske 10 år sedan, data spel ansetts vara en lek för barn och folket spelade bara för att den är kul. Men idag dessa dator och konsolspel och även mobil spel med samlingsnamnet E- sport anses vara världens snabbast växande sport.

Enligt statistiken världens största E- sport Leauge of legends VM 2016 hade fler tittare än NBA finale. Och Fortnite proffset Ninja har fler fans än fotballsproffs Ronaldo. Detta visar hur e-sport industri växer och får fler och fler spelare i enormt fart. Genom att delta i e-sport kan man vinna hundratals med dollar upp till miljoner. Så hur är det på minsta sätt ”en lek”? Klart det är allvar ?!

Det är lika allvarligt som ett bandylag, fotbollslag m.m. Precis som i vilken annan sport som helst krävs det tid, fokus, uppoffringar och hårt arbete för att bli framgångsrik inom e-sport.
Företag/klubbar som äger lag och spelarna drar in stora summor pengar via kontrakt, exakt som en fotbollsspelare har det. Så om sport - är på allvar så är e-sport också.

Jag har sagt att den är lika allvarligt som vanliga spel men frågan är, är det lika allvar för alla som spelar dagligen? Så är det inte. Eftersom, för individen om det är lek elr allvar beror på vilken nivå man spelar och vad vill man uppnå med spelet.

Tex. Jag spelar PUBG för jag älskar spelet och den är kul men jag tar den inte på större allvar och för mig är den bara en lek eller hobby om man säger så.
Men dom som är världsklass, dom tar spelet på rätt stort allvar och gör e- sport spelande som ett jobb.

Så avslutningsvis anser jag att e-sport är lika allvarlig som vilken andra sport som helst men att den är lek eller allvar för individen beror på hur bra man är på spelet!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 518 inlägg Online
0
Tråd väcks långt efter TS haft sitt prov.
Rensar och låser.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow


Forum » Livet » Skola & Jobb » Lek och allvar np

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons