Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Plugga gbg men bor i vänersborg

Skapad av kultingen, 2016-03-03 00:37 i Skola & Jobb

2 618
5 inlägg
0 poäng
kultingen
Visningsbild
P 24 Hjälte 23 inlägg
0
Hej min tjej bor i Vänersborg men vill plugga musik i GBG på hvitfeldtska gymnasium här i Göteborg. men tydligen på grund av att dom har musiklinjen i Vänersborg så kan hon ej välja det eller iallafall så kommer ej kommunen betala hennes skolgång vilket jag anser vara konstigt. Då jag har några kompisar som pendlar och till och med 2 från Vänersborg en som pluggar EK och en SAM och det stöder kommunen även om det finns EK och SAM linjer i Vänersborg. Är detta ett problem man kan gå runt på något vänster? Då jag aldrig hört om en komun som ¨ tvingar ¨ sina unga i kommunen att plugga på en av deras skolor. min tjej har både möjlighet att pendla eller till och med bo hos mig. Men tydligen har hon nekats detta fattar ej känns väldigt weard då jag som läser EK år 2 läser om beläggning. Och om det finns andra skolor som har möjlighet att ta emot en elev så borde detta ej bli något större problem då jag aldrig hört om fulla musik linjer :/ vilket fall tack för svar :)

försöker få flest vänner på hamstern

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

kultingen
Visningsbild
P 24 Hjälte 23 inlägg
Trådskapare
0
det jag försöker säga är pågrund av det finns en musik linje i vänersborg ska hon ej ha möjlighet att välja någon i GBG för då kommer ej komunen betala skolgången utan hon måste betala sina 3 år av gymnasiet själv vilket låter helt obegripligt :/

försöker få flest vänner på hamstern

svullos_tumme
Visningsbild
Hjälte 2 621 inlägg
0
Svar till kultingen [Gå till post]:
http://www.gymnasium.se/sections/faq/faqqaa.aspx?questi

Nu vill personen som ställt frågan visserligen flytta till annan ort för att plugga, men det borde inte spela någon roll för den delen av svaret som informerar om att skolan måste vara riksrekryterande eller ha riksintag. I Göteborg verkar det som att bara Donnergymnasiet och Rytmus uppfyller de kraven för den utbildningen ( http://www.gymnasium.se/sok/estetiska-programmet-es-musik-goteborg/a92-c583-d85549).

Kommunen borde inte kunna hindra henne att välja en skola i en annan stad om den har riksintag. Hon borde kunna vända sig till studievägledaren på sin skola för att få mer information annars.

Lycka till!

I've got more issues than Vogue

kultingen
Visningsbild
P 24 Hjälte 23 inlägg
Trådskapare
0

Svar till svullos_tumme [Gå till post]:
Tack svullo <3


försöker få flest vänner på hamstern

mackiethesmackie
Visningsbild
P 29 Mölndal Hjälte 233 inlägg
0

Svar till kultingen [Gå till post]:
Jag vill tro att det är så att de måste betala hennes utbildning var hon än vill gå. Däremot har de inga krav att ge så kallat inackorderingsbidrag (ca 2000-3000/månad) för att täcka hyra mm i lägenhet. Detta då det finns liknande utbildning på närmare ort!

It's a cat *meow* flushing a toilet!


Forum » Livet » Skola & Jobb » Plugga gbg men bor i vänersborg 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons