Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Teknikprogrammet frågor

Skapad av hejsan111, 2015-05-02 19:39 i Skola & Jobb

2 755
4 inlägg
0 poäng
hejsan111
Visningsbild
Kändis 11 inlägg
0
Tjenare

Jag har valt teknikprogrammet som gynmnasieval och kommit in preliminärt (funderar dock på att byta)

Jag funderar lite på hur jobbig teknikprogrammet är, jag funderar att välja något av dessa linjer:

Design och produktutveckling: min fråga här är vad kan man bli efter man gått klart? (funderar självklart på högskola) Det jag mest är orolig över hur svår matten är. Kan någon som går/gått på programmet svara?

Mitt andra val: Teknikvetenskap, jag undrar precis samma frågor här som i andra,

Tacksam för snabbt svar

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Karlsson
Visningsbild
P 29 Arvika Hjälte 499 inlägg
0
Matten blir nog minst till C (3). https://sv.wikipedia.org/wiki/Matematik_C

Tillägg av Karlsson 2015-05-03 00:51

EDIT: Det verkar vara till D (3c). http://www.skolverket.se/skolformer/gymnasieutbildning/gymnasieskola/program-och-utbildningar/nationella-program/teknikprogrammet/examensmal-och-programstruktur#anchor_2Tillägg av Karlsson 2015-05-03 00:52

Om 3c: http://www.skolverket.se/laroplaner-amnen-och-kurser/gymnasieutbildning/gymnasieskola/mat?tos=gy&subjectCode=MAT&lang=sv&courseCode=MATMAT03c#anchor_MATMAT03c

FantaaZtique
Visningsbild
P 26 Östersund Skrotlyftande Motormekare 2 031 inlägg
0
Har du svårt för matte så gå inte teknik, linjen har svåraste mattekurserna (med valbara extra) och fysiken är ta mej tusan mer räkning än matematiklektionerna.
Jag bytte från teknik, tänkte gå design och produktutveckling, ungefär så här är inriktningarna;

Design och produktutveckling: Du kommer få sitta med datorn och göra 3D-modeller av kaffekoppar och när du har tråkigt gör du en skejtramp, du kan bli designer, typ.
Teknikvetenskap: Plugga plugga plugga, och plugga lite till, ungefär det som behövs för att bli civilingenjör och läkare (förutom biologi som läkare).
Samhällsbyggande och miljö: Du kommer få rita hus och lära dig varför träden växer i skogen och inte mitt i staden. Du kan få jobb som arkitekt eller skogsvaktare.
Informations- och medieteknik: Du kommer sitta med alla svettiga och finniga killar som drömt om att bli speltestare och spelutvecklare sedan de var 3 år, men du kommer mest lära dig att bygga ett spel i linje med röj eller finns i sjön. Här kan du bli en webbutvecklare eller programutvecklare.

/mute keinanen

Aston
Visningsbild
P 33 Örebro Hjälte 2 284 inlägg
0

Svar till hejsan111 [Gå till post]:
Hej!

Jag läste teknikprogrammet, dock fanns inte dom inriktningarna du skriver.
Matten är precis som Karlsson skriver minst upp till C, vi var tvungna att läsa D också men E var inte nödvändigt.
Jag hade svårt för just matematiken och skulle aldrig klarat av proven om jag inte läste extra matte på komvuxet på min fritid. Läste vidare på universitet sen och klarade matten E galant så jag vill skylla på att min mattematiklärare i gymnasiet som var helt värdelös på att förklara på ett pedagogiskt sätt så alla i klassen förstod. Matte är inte svårt om man får rätt lärare.

Du kan bli vad som helst, gymnasiet är inte något extremt viktigt vägval i livet. Dock måste jag säga att du får fler vägar att ta direkt efter gymnasiet om du väljer ett svårare program som teknikprogrammet än T.ex estetiska.

Nästan alla i min klass valde att läsa vidare till något och jobbar idag inom helt olika områden. En är byggarbetsledare, en är biolog och en annan väktare.


Forum » Livet » Skola & Jobb » Teknikprogrammet frågor

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons