Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Behålla csn

Min mamma behåller min CSN och ger mig ingen månadspeng eller liknande, hon skyller på att jag är vuxen snart.

Dessutom kommer hon inte betala för mitt framtida körkort, mitt mobilabonnemang eller mitt busskort. Mina jobb räcker inte till att betala allt det.

Jag tar hand om disken, dammsuger och gör även jobb hemma (som jag inte får betalt för).

Hon säger att jag kostar tillräckligt mycket pengar att existera, men jag är där inte ens 100%. Jag brukar vara flera dagar i veckan hos min flickvän.


Är det verkligen rättvist att hon behåller min CSN och tycker jag ska betala nästan allting själv?

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hejsan!

Ja, det är helt klart rimligt att hon gör så sett till vad du kostat. Sedan kan man ju alltid diskutera vad hon spenderar pengar på osv. Du skriver bara om mamma, vilket gör att jag funderar över om hon kanske är ensamstående?
Är hon det så har hon mest troligt inte speciellt mycket pengar.
Alla kan tyvärr inte få allt de pekar på, men du kommer i alla fall lära dig värdet av pengar och den dagen du väljer att pröva att stå på dina egna ben och flytta hemirfrån för gott kommer du att vara bättre rustad än många av dina vänner som fått allt gratis.

Jag tycker du skall ta ett samtal med din mamma om ekonomi, och fråga om ni har det svårt att gå runt, och om du kan hjälpa till på något sätt. Det är alla gånger en bättre öppning till att du faktiskt skulle kunna få mer om ni inte har de problemen än att säga att du vill ha mer "för alla andra får det" som är det klassiska argumentet,

Lycka till Med vänlig hälsning /RoadGunner

Annons