Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Pc specs

Skapad av AwesomeDude, 2016-02-10 08:48 i Hårdvara & Nätverk

9 861
5 inlägg
0 poäng
AwesomeDude
Visningsbild
P 23 Kändis 221 inlägg
0
Chassi: In Win 703 midi tower
Moderkort: MSI LGA1151 Z170A-G45
Processor: i5-6600k skylake
Grafikkort: MSI Geoforce GTX 970 4gb
Ram: 8gb
SSD: Samsung 850 evo 250gb
HDD: Seagate barracuda 2tb
Nätaggregat: Evga supernova 750 g2
Kylare: luftkylare Noctua NH-D14

14.800 kr

Något ni rekommenderar att jag lägger till/byter ut/tar bort? Skulle även vilja ha hjälp att få reda på om allt är kompatibelt.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

STIG
Visningsbild
P 28 Kista Hjälte 2 977 inlägg
0
Hade jag varit uppe i den prisklassen hade jag definitivt lagt på vattenkylning och lagt lite tanke åt ramminnet. Moderkortet stöder ju ddr4 vilket vore synd om det inte utnyttjades

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

AwesomeDude
Visningsbild
P 23 Kändis 221 inlägg
Trådskapare
0

Svar till STIG [Gå till post]:
Jag har ram med DDR4. Vet inte om det är värt med en vattenkylare. Är inte så insatt. Varför är det att föredra istället för en luftkylare?

STIG
Visningsbild
P 28 Kista Hjälte 2 977 inlägg
0

Svar till AwesomeDude [Gå till post]:
De är bättre helt enkelt. Trycker ner temperaturen lägre och minskar risken för överhettning av CPU.

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

godis-apa
Visningsbild
P 26 Modereringsansvarig 3 873 inlägg
0

Svar till STIG [Gå till post]:
Det finns fördelar och nackdelar med bägge, men i den lägre prisklassen av kylare skulle personligen hellre luftkylt än vattenkylt.

Ja, vattenkylare tenderar att kyla lite mer effektivt, men nu har han faktiskt valt en av de lite mer kraftiga luftkylarna.

Visa spoiler
Forum image


Vattenkylning kan vara användbart om man vill pressa sin överklockning med ytterligare 0.1-0.2 GHz, men han kommer vara tvungen att lägga betydligt mer pengar än för sin NH-14D, kommer få en mer högljudd kylare och dessutom en kylare som lär vara mer benägen att gå sönder.

Vattenkylning är jättebra, men det är inte för alla. De tar näst intill ingen plats, ser generellt bättre ut än luftkylning och det kyler effektivare. Värmen tas från källan och sedan skickas direkt ut ur chassit istället för att först blåsa det bort från processorn och sedan ut ur chassit, det är jättesmart. Generella problem med vattenkylning, speciellt i den lägre prisklassen är dock högljudda pumpar och att det finns fler delar som kan gå sönder, speciellt pumparna är jätteduktiga på att lägga av. Livslängden är inte jättelång, speciellt inte bredvid en luftkylare som bara är ett heatsink med fläktar. Går en fläkt sönder kan man byta till en annan, något man i regel inte kan göra med en pump i en sluten vattenkylare.

Jag har själv haft 2 vattenkylare. och i bägge fallen lade pumpen av. Bytte till en Noctua NH-15D och kommer förmodligen aldrig vattenkyla igen. Har man plats för en stor luftkylare kan man lika gärna göra det enkelt för sig, slippa eventuella framtida problem och få en billig kylare med bra kylkapacitet.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Datorer & IT » Hårdvara & Nätverk » Pc specs 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons