Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Inget sim, endast nödsamtal

Skapad av julia97holmgren, 2016-03-30 10:29 i Mobilt & Bärbart

19 272
4 inlägg
0 poäng
julia97holmgren
Visningsbild
F 26 Kändis 47 inlägg
0
Hej! jag har en Sony Xperia Z3 compact och fick ett hallon abonnemang i födelsedagspresent , Problemet är att det står "inget sim" fast simkortet är insatt. Hade ett Telia sim-kort innan och med det kortet var det inga som helst problem, men när jag fick hallon sim-kortet så började problemen någon månad efter jul. Får ta ut sim-kortet 10-15 gånger och starta om telefonen minst lika många gånger när det står "inget sim-kort, endast nödsamtal" Sen brukar det stå "hallon" ett tag men sen står det "inget sim-kort" igen och då måste jag upprepa samma procedur igen. Har också blåst på kortet och sim-kortsläsaren i telefonen och stoppat in kortet ingen och då har det funkat en kort stund. jag behöver bara hålla i telefonen så kan telefonen/kortet glappa eller tappa kontakten. När telefonen ligger på något bord händer samma sak. Sen problemet började har jag nog tagit ut sim-kortet och startat om telefonen 200 gånger, blir snart less och galen på problemet.

För några dagar sen stod det "inget sim-kort" igen fast kortet satt i, fick ta ut kortet och starta om mobilen 10 gånger. Det stod "Hallon" på telefonen ca 15 min sen tillbaka till "inget sim-kort".

Dom senaste veckorna har jag startat och tagit ut och satt in kortet 20-25 gånger eller mer, jag börjar tappa räkningen.

Är det fel på mobilen eller på kortet??

Hallon Sim-kortet är nytt, fick det i början av januari. Och kortet var aktiverad då.

Har någon haft samma eller liknade problem med Sony Xperia Z3/compact

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg
0

Svar till julia97holmgren [Gå till post]:
Har du testat med något annat simkort efter att ditt hallon började krångla? Du skriver inte hur länge ditt hallon funkade innan det tappa kontakten första gången, du kan inte tro att vi ska veta när du fyller år.

Detta för att ta reda på om det är läsaren eller kortet det är fel på, och då måste du testa om andra funkar.

Om jag minns rätt är det två års garanti på telefonens komponenter så det borde gå att få den lagad om det är simkortsläsaren som är trasig, vilket jag skulle gissa på är fallet.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

julia97holmgren
Visningsbild
F 26 Kändis 47 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
jag har mitt gamla telia-kort kvar men jag flyttade mitt nummer från telia till Hallon, så vet ej om det går, jag vet ju att telia- kortet funkade väldigt bra, köpte min telefon i början på Juni och jag hade mitt telia sim-kort i telefonen tills 15-16 December och inget krångel. Fyller 10 December och jag fick hallon sim-kortet kring den 15 December och Hallon sim-kortet började inte krångla dom första veckorna så kortet började krångla i början på Januari.
Har inte testat med andra kort

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till julia97holmgren [Gå till post]:
Enklaste lösningen skulle vara att stoppa hallon-kortet i en annan telefon och se om det fungerar.

Har du ingen gammal telefon som ligger och skräpar kan du alltid kolla med ett syskons, förälders eller varför inte kompis telefon? Tar bara någon minut och om kortet heller inte fungerar i en annan persons telefon rekommenderar jag att du kontaktar din operatör för att få ett nytt.

Om det visar sig att det är telefonen som gått sönder skulle jag vända mig dit där jag köpte den. Det spelar i regel ingen roll om du har garanti på telefonen eller ej, så länge du inte orsakat skadan själv.

Konsumentköplagen säger mer eller mindre att en vara under normalt användande ska hålla under en period av 3 år, det är något som kan vara oerhört användbart att känna till.

Har du själv haft sönder varan har du ingen rätt att få den ersatt/reparerad, men har den "bara gått sönder" så ska det inte vara några problem att få det fixat.

Har en vara gått sönder inom 6 månader ligger bevisbördan om att det inte är ett fabriksfel (dvs att det är du som haft sönder varan) hos försäljaren. Utöver det finns det en period på 2 år och 6 månader inom vilken du har rätt att få varan reparerad, men då ligger istället bevisbördan hos dig. I regel brukar det inte innebära en allt för stor skillnad.

Det är dock inte ovanligt att försäljare försöka prata sig förbi konsumentköplagen. De säger att garantin har gått ut osv, men bara man faktiskt står på sig och vet vad man har rätt till ska man inte ha några som helst problem.

Jag har fått väldigt mycket elektronik ersatt genom att bara stå på mig. Köper jag någonting så förväntar jag mig att det håller och om det nu inte gör det, då kan de förvänta sig att få tillbaka skiten.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Datorer & IT » Mobilt & Bärbart » Inget sim, endast nödsamtal

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons