Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Tips på skärmskydd till mobiler med edge?

Skapad av Borttagen, 2018-03-13 14:34 i Mobilt & Bärbart

11 346
10 inlägg
0 poäng
weedcat
Visningsbild
P 32 Gislaved Kändis 119 inlägg
0
Som kanske vissa andra, så fick jag hem min s9+ förra veckan och vill nu kunna skydda den helt mot skador.

Det första jag gjorde när jag fick hem mobilen var att beställa hem ett skärmskydd som LOVADE ett skydd på 360°. Men nu när den sitter på så ser jag klart och tydligt att den inte är edge to edge som det heter, och att mobilen kan ta skada om man nu tappar den tex.

Denna var det jag beställde:
https://www.mytrendyphone.se/shop/samsung-galaxy-s9-plus-4smarts-360-premium-skyddskit-226046p.html

Efter att jag kollat runt lite på swedroid's forum, så hittade jag ännu ett skärmskydd, som det även stod i beskrivningen att "ja den är edge to edge". Så jag tog och klickade hem den, till hopp på att den ska skydda hela skärmen.

Denna var det jag beställde hem:
https://www.inet.se/produkt/2000058/copter-exoglass-curved-galaxy-s9

Någon som använder den just nu?

Om denna nu inte skulle funka, så läste jag även att folk på swedroid's forum tipsade om ett skärmskydd vid namn "Whitestone Dome", men den skulle kosta runt 500kr, men dock vara väldigt prisvärt, då du får lägga på limmet själv, och värma det med en UV-lampa som du får till osv, enbart för att den ska sitta på till 100%, och inte riskera att ramla av när man tex har på ett skal, så som många andra skärmskydd gör.

Här en liten installationsfilm av Whitestone Dome:


Det verkar även som att man måste köpa den via Ebay/Amazon etc, och att den inte går att köpa från Sverige.

Härifrån hade jag tänkt beställa den om det blir aktuellt:
https://www.mobilefun.co.uk/whitestone-dome-glass-galaxy-s9-plus-full-cover-screen-protector-66101

Vad använder ni för skärmskydd? Täcker den hela skärmen? Är den edge to edge? Hur funkar den till skal?

Tanken med denna tråd är att försöka hjälpa varandra till att hitta rätt skärmskydd, och även ett skärmskydd som gör det ett skärmskydd ska göra, dvs skydda hela skärmen. Jag vet själv nu att det är sjukt svårt att hitta ett skärmskydd som är helt edge to edge, många skärmskydd lovar detta i beskrivningarna, men sedan när man får dom så är det inte alls så!

Ber även om ursäkt för flummig skrivning, har varit vaken väldigt länge inatt enbart för att hitta något lovande skärmskydd!

més que un club

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till weedcat [Gå till post]:
Nu har jag en S8, inte en S9 - men de är så pass likadana i designen att jag antar att konceptet borde fungera snarlikt.

Skärmskyddet jag använder mig av var från Zagg och heter "hd dry". Det är inte ett skärmskydd i glas, men det känns heller inte jätteplastigt eller så. Inte världens bästa skärmskydd, men det duger och är inte jättedyrt.

Det enda egentliga klagomålet jag har på skärmskyddet är installationsinstruktionerna. När jag skulle installera det märkte jag att instruktionerna man fick med i lådan inte gick att följa. De hade delar i instruktionerna som var annorlunda mot vad man fick i paketet och utöver det var instruktionerna väldigt dåliga. Det kändes som om de skrivit en generisk guide och slängt med i alla skärmskydd istället för att utveckla/ordentligt modifiera guiden för varje telefon de sålde skydd till.

Som tur är finns det en videoguide att följa istället, där de faktiskt använder vad man får i lådan och applicerar skyddet ordentligt.

En annan liten kommentar är väl att det i topp och botten på skärmskyddet är någon millimeter som inte täcks av skyddet, men så har det varit på alla skärmskydd jag testat, till alla telefoner jag haft. Antar att det är för att lämna lite utrymme för appliceringsmisstag.

Personligen litar jag dock inte det minsta på att ett skärmskydd ska skydda skärmen om jag tappar den, vare sig det är ett skydd i plast eller glas. Vill jag ha skydd mot det är val av skal mycket mer aktuellt. Själv använder jag ett "Samsung Clear view" ( https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4213813) och har aldrig varit mer nöjd med ett skal. Det känns tryggt med ett skal som går över skärmen och det är inte lika klumpigt som många andra skal jag tidigare haft. Skalet täcker det mesta av telefonen, inklusive större delarna av hörnen, vilket känns tryggt om man skulle tappa telefonen och skärmdelen inte är stängd.

Skalet finns till S9 också, om du skulle vara intresserad av detEven boys have something to say if you listen long enough

weedcat
Visningsbild
P 32 Gislaved Kändis 119 inlägg
Trådskapare
0
Svar till godis-apa [Gå till post]:
Vad jag läst, så har Zagg gjort ändringar till sitt skärmskydd. Dom har gjort det 100% adhesive (dvs lim på hela skärmskyddet, för att förhindra bubblor, eller att det inte sitter bra vid kanterna/edgen).

Dock så läste jag just på swedroid's forum att just denna nya Zagg inte heller är edge to edge, och att det likt förbannat blir bubblor, och att den inte sitter bra vid kanterna och edgen, vilket får den att släppa om man har skal.

Jag själv brukade inte köra något skärmskydd till min förra mobil (s6 edge), men gör det nu för att jag verkligen inte vill riskera att den går sönder nu i början. Förut så körde jag enbart ett plånboksskal, då den skyddar hela mobilen om man tappar den dvs.

Dock så tror jag även att det är så att skärmskydden inte täcker hela skärmen, för att det ska finnas plats för ett skal. Om den nu täcker hela skärmen, så finns det ju en stor risk att skalet sitter och trycker på skärmskyddet så att det lossnar. Så dom lämnar lite spelrum till skalet så att säga.

Det skalet som du skickat är lite vad jag tittat på också, kanske blir ett sådant om nu detta skärmskyddet som jag beställde igår inte är edge to edge så att säga. Är även lite inne på den där Whitestone Dome skärmskyddet, var många på swedroid som tipsade om den.

Men om detta skärmskydd inte heller funkar, så tror jag att jag heller lägger pengar på ett heltäckande skal, än ett till skärmskydd!


més que un club

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till weedcat [Gå till post]:
Min erfarenhet med mitt skydd är att det var lim på hela skyddet, känns som en självklarhet när skyddet är i en tunn plast. När det kommer till deras glasskydd kan saker dock vara annorlunda - de har jag aldrig använt. Det blev lite småbubblor när man precis applicerade skyddet och man försökte massera/dra ut dem med plastskrapan man får med. Tyvärr fick man inte ut precis alla bubblor och man var rädd att skada skyddet när man var lite för våldsam och hård med skrapan, men inga permanenta spår av våld lämnades. I instruktionerna står dock att att små bubblor kommer försvinna av sig självt inom 24 timmar (eller var det 48?) - men definitionen av små bubblor är ju aningen vag och jag hade lite svårt att tro på det.

Efter en dag eller så försvann i alla fall alla spår av bubblor, trots att jag inte riktigt förväntade mig det.

Skyddet täcker från sida till sida nästan perfekt, det är kanske en millimeters spelrum där. Det är mindre utrymme för misstag i sidled än det är upptill och nedtill. Jag skulle säga att det är nästan helt heltäckande. Sen vet jag inte om deras glasskydd är lika stora. Glasskydden är tjockare än de i plast och då lämnar de eventuellt större marginaler för att ge utrymme för eventuella skal - men redan där är vi inne på rena spekulationer

Even boys have something to say if you listen long enough

weedcat
Visningsbild
P 32 Gislaved Kändis 119 inlägg
Trådskapare
0
Svar till godis-apa [Gå till post]:
Det jag har just nu så kan man just se att det inte riktigt sitter fast vid kanterna, hade lite problem med att skriva "A" igår, där verkade inte touchen vilja ta alls, och inte heller vid knappen där man ändrar till tecken, samt emoji knappen. Skärmskyddet slutar även där som edgen börjar, så kan vara därför touchen upplevdes dålig just där vid.

Detta problemet löste jag snabbt med en inställning som finns på mobilen, där du kan ställa på tryckhetskänsligheten (inställningar/avancerande inställningar/scrolla längst ner/tryckhetskänslighet), det står även liksom att om du använder skärmskydd så vill du nog ha på den då skärmskydd brukar sega ner touchen.

Vad jag läst så stämmer det du säger, att eventuella bubblor osv försvinner efter 1-2 dagar av sig självt ja!

Vad jag också läste är att sådana skärmskydd som kör på svart ram, använder sig av svart ram endast för att dölja att skärmskyddet inte är heltäckande. Vad jag såg på denna nya Zagg till s9/s9+, så kör även den på svart ram, vågar inte heller riktigt testa den då en på swedroid redan bekräftat att den inte alls är heltäckande.

Så får hoppas att denna som jag beställde är det, eller också tror jag att jag helt enkelt köper ett flipskal. För känns inte riktigt som att något skärmskydd är riktigt "heltäckande", inte glasskydden iallafall!

Ironiskt nog så gick faktiskt min skärm på min s6 edge sönder EFTER att jag slutat använda min plånbokskal, då skinnet på den började flagna, samt att den luktade rök, då jag var rökare på den tiden.

més que un club

NewOne
Visningsbild
Kändis 11 inlägg
0
Svårt att hitta ett riktigt bra skärmskydd till mobiler med rundad skärm, tyvärr! I så fall är det plastskydd du borde kolla efter för de i glas kommer garanterat inte sitta bra efter en tids användning. Tror det är bättre att du satsar på ett ordentligt fodral med lucka som täcker skärmen istället. Vet inte om Otterbox släppt något sådant fodral än, men annars kan jag tipsa om deras Strada. Haft det på andra telefoner och det skyddar riktigt bra.
weedcat
Visningsbild
P 32 Gislaved Kändis 119 inlägg
Trådskapare
0
Svar till NewOne [Gå till post]:
Tack så mycket för tipset! Jag har ju som sagt beställt en Copter exoglass, som det stod i beskrivningen att den ska vara edge to edge.

Men om denna nu inte skulle vara någon vidare, så kommer jag nog att köra på en flipcase istället! För då kommer det ju att skydda hela mobilen! :)

més que un club

NewOne
Visningsbild
Kändis 11 inlägg
0

Svar till weedcat [Gå till post]:
Min erfarenhet är att flipcase är väldigt bra, men ett tips är att "damma" av skärmen ibland för smuts som hamnar mellan locket och skärmen kan göra att det ligger där och gnuggas mot skärmen som då kan riskera att repas om du inte har skärmskydd.

weedcat
Visningsbild
P 32 Gislaved Kändis 119 inlägg
Trådskapare
0
Svar till NewOne [Gå till post]:
Tack för tipsen! :)Tillägg av weedcat 2018-03-15 17:42

Nu har jag testat dessa tre skärmskydd.

Copter Exoglass Curved:
https://www.inet.se/produkt/2000058/copter-exoglass-curved-galaxy-s9

Självaste storleken gillade jag, då den faktiskt täckte HELA skärmen, och lämnade enbart en liten glipa, vilket skalet dock skyddade. Vad jag däremot inte gillade med denna, var att denna efter att jag tog bort den enbart hade lim på kanterna, och även att när jag satte på den igår så verkade den inte vilja sitta kvar på skärmen, dvs det var rum mellan skärmen och skyddet.

Zagg Glass Elite Curved:
https://www.elgiganten.se/product/mobil-tele-gps/skarmskydd/ZAGGELISGS9BK/zagg-glass-elite-samsung-galaxy-s9-skarmskydd

Denna passade inte hela skärmen, den skyddade enbart touchfunktionen, och inget annat. Denna var jag smart nog att enbart lägga på skärmen för att se hur mycket den faktiskt täcker. Så denna kommer att returneras.

4smarts 360 Premium Skyddskit
https://www.mytrendyphone.se/shop/samsung-galaxy-s9-plus-4smarts-360-premium-skyddskit-226046p.html

Denna skyddade inte hela skärmen, utan det fanns en glipa. Samt att när jag väl tog av denna, så visade det sig att den ENBART hade lim på kanterna, och inte över hela glaset.

Vad jag lärt mig av detta är att de flesta skärmskydd faktiskt är ren skit, och rånar dig på dina pengar. Just nu så kör jag enbart med en flipcase, då jag även kollade på ett klipp på youtube, där dom visade hur mycket det krävdes för att ens repa skärmen, samt drop test. Så kommer att köra på flipcase, och kanske sen senare att jag köper en Nightstone Dome, då jag sett både på youtube klipp, och även andra på Swedroid's forum som sagt att den ska täcka HELA skärmen.

més que un club


Forum » Datorer & IT » Mobilt & Bärbart » Tips på skärmskydd till mobiler med edge?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons