Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

övertyga föräldrar om iphone 4...

Skapad av Borttagen, 2012-03-01 19:30 i Elektronik & teknik

30 858
108 inlägg
176 poäng
46002
Visningsbild
P Hjälte 1 inlägg
0
''Som jag skrev till "Kae" så behöver jag den, just därför att jag går på Kunskapsskolan. Där använder vi inte böcker. Vi har inte ens några böcker. Allt material, alla saker finns på nätet. På en iPhone 4 så kan man naturligtvis gå in på Internet. Man kan även slå upp ord. Jag arbetar oftast inte hemma utan går på caféen och arbetar tillsammans med kompisar. Där har alla iPhone. Det uppstöter komplikationer när jag inte har en egen. Alla använder den till skolarbeten - jag sitter bredvid de och ser att de är inne på skolans hemsida.
Jag måste låna deras telefoner. Och man får inte ha med sig iPad till skolan. Fråga inte mig varför. Jag vet inte varför. Man får dock ta med sig mobil. Det är därför jag behöver iPhone till skolarbete. Man kan även ladda in apps med mattetal. Man blir ganska smart av det och det kan göra så att jag kanske får ett C i matte istället för ett D.''
Så det du säger är alltså att skolan har allt material på internet men de ger er inte tillgång till datorer? Ta med dig iPaden till ditt café där du och dina vänner håller till i stället så är problemet löst. En 3.5'' skärm som iPhone har är ju ändå för liten om man ska hålla på med skolarbete på. Jag är lika gammal som du och har själv köpt en billig smartphone (ZTE blade) för mina egna pengar, som fungerar utmärkt till det jag använder den till. Jag vet att mina föräldrar inte skulle betala någon mobil åt mig, jag frågade inte ens. Det hade helt enkelt känts fel om mina föräldrar betalade något så onödigt åt mig. Ja jag tycker att det är onödigt att ha en mobil som gör annat än att ringa och sms:a. Även om jag såklart hela tiden använder väldigt nödvändiga appar så hade jag klarat mig fint utan den. Dock så hade jag ju såklart velat ha den. Jag tycker det är väldigt fel att många föräldrar betalar något sådant åt sina barn. Om du verkligen inte kan (vill) betala den själv så kan du väl testa om du får den genom att önskade dig den i födelsedagspresent i stället för något annat. Men förvänta dig inte att få så mycket annat i så fall.

Jag tycker du skall länka dina föräldrar hit så att de med gott samvete kan låta bli att ge dig en iPhone. det verkar ju trots allt som om nästan ingen är på din sida.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Syndafloden
Visningsbild
P 32 Karlstad Hjälte 10 705 inlägg
-2

Svar till Stewen854 [Gå till post]:
En ipad är ett bra skolverktyg. Mankan skriva, surfa, läsa, plugga, ta anteckningar, nyttja kreativa lösningar för inlärning (tänk typ mattespel) och liknande.

HEH, TIME FOR A BIT OF A ROUGH AND TUMBLE

qwerty97
Visningsbild
Hjälte 10 inlägg
0
Du är 13 år, du behöver inte en iPhone till skolarbeten. Det verkar ju för din del finnas både iPads och datorer till det. Jag förstår dina att dina föräldrar inte vill köpa en, även dem verkar ju tycka att det inte behövs.
Samtidigt kan jag förstå att du vill ha en iPhone. Barn blir ju mer bortskämda hela tiden. Själv har jag ingen, för att de är för dyra och mina pengar prioriterar jag till andra saker helt enkelt :)

Mitt förslag till dig är att tjäna ihop egna pengar och köpa den själv. Du kan t.ex. skaffa ett sommarjobb, då lär du ha råd med en i slutet av sommaren.
rivethead
Visningsbild
F 35 Helsingborg Hjälte 667 inlägg
0

Svar till Syndafloden [Gå till post]:
Av vad jag har sett så är ipads ganska värdelösa när det gäller skolarbete.

COOPER, YOU REMIND ME TODAY OF A SMALL MEXICAN CHIHUAHUA

Syndafloden
Visningsbild
P 32 Karlstad Hjälte 10 705 inlägg
0

Svar till rivethead [Gå till post]:
Då får du faktiskt förklara varför också, inte bara komma med ett påstående.

HEH, TIME FOR A BIT OF A ROUGH AND TUMBLE

rivethead
Visningsbild
F 35 Helsingborg Hjälte 667 inlägg
0

Svar till Syndafloden [Gå till post]:
Det kan visserligen ha varit de personerna som var otekniska. Men de personer jag gjort grupparbeten med som haft ipads har inte ens kunnat öppna vanliga dokument, trots att det inte varit varit några problem på någon annan dator.

COOPER, YOU REMIND ME TODAY OF A SMALL MEXICAN CHIHUAHUA

Syndafloden
Visningsbild
P 32 Karlstad Hjälte 10 705 inlägg
0

Svar till rivethead [Gå till post]:
låter underligt om en iPad inte kan öppna ett vanligt dokument, och Google verkar ange att man ska kunna öppna, skapa och ändra. En iPad kan dock också användas primärt som läsplatta, och då behöver man typ bara kunna läsa PDFer och gula lite och sätta bokmärken.

HEH, TIME FOR A BIT OF A ROUGH AND TUMBLE

grrau
Visningsbild
F Hjälte 400 inlägg
0

Svar till enza [Gå till post]:
du får väl helt enkelt spara pengar till en själv. låt dina föräldrar använda sina pengar, som de har tjänat själva, till något de vill ha/behöver.

i ain't your friend, palooka

Niska
Visningsbild
P 29 Hjälte 1 935 inlägg
0
Nej du måste ju bevisligen inte ha en iPhone, du har ju din iPad om du nu måste sitta på stan och plugga med dina kompisar?
Sen måste ju skolan se till att förse dig med det material du måste ha, måste du ha en iPhone får väl dom se till att du har en.

Skäms på mig för att hänga här för lite!

bebn
Visningsbild
Kändis 1 inlägg
-5

Svar till oskkan [Gå till post]:Svar till oskkan [Gå till post]:
men i dagens samhälle är de ju farligare att gå ut än förr? Eller har jag fel? Och med en bra mobil så blir det ju mycket säkrare. Märker du inte själv hur mycket osäkrare samhället har blivit. Dessutom om man är 13 så får man inte sommarjobba osv. De enda sättet en 13 åring kan käna pengar på är ju att göra sysslor...och jag tror att man hinner bli 15 för att kunna köpa sin iphone 4. Om hen inte får mycket pengar :)

_Ozzy_
Visningsbild
P 35 Örebro Hjälte 5 210 inlägg
2

Svar till bebn [Gå till post]:
Alltså... Tråden har varit död i nästan 3.5 år

Jag hette tidigare _Ozy_

Whatupdawg
Visningsbild
P 33 Hjälte 527 inlägg
0
Man får väl hoppas att det löste sig med iphone 4:an, annars har säkert någon en att skänka bort idag.

Croupier
Visningsbild
P 25 Kändis 32 inlägg
0

Svar till _Ozzy_ [Gå till post]:
Älskar att det var hans första inlägg. Slösurfade och såg tråden och blev så engagerad att han registrerade sig på pajen :D
kungbombo22
Visningsbild
P 28 Hjälte 529 inlägg
-1
Jag vet om att denna tråd är flera år gammal men vad är folk så himla hårda mot honom bara över en iphone? Visst så beter han sig bortskämd men han låter samtidigt vilse och mainstream samtidigt så enligt mig var all dessa hårda argument mot honom helt onödiga förutom den från Nephilim som var utmärkt.


Hursomhelst så vill jag säga till dig TS att du får helt enkel spara ihop till det. Mitt bästa tips till dig är att du skaffar en sommarjobb då du kan snabbare samla ihop pengar som är tillräckligt för en iphone. men om jag ska vara helt ärligt så tycker jag du borde skaffa en HTC, LG eller en samsung eftersom de håller sig mycket bättre än vad Iphone och har dessutom mycket mer bättre appar, funktioner och operativsystem men du väljer.

Enligt en av dina första inlägg så vill du ha en Iphone mest för att du vill gå omkring med den och lyssna på musik om jag fattat det helt rätt? Isåfall så tycker jag att det är onödigt eftersom du kan istället köpa en bärbar Cd spelare, kassettbandspelare eller bara en mp3 spelare som du kan ha överallt och dessutom så är det mycket billiga. Men om du ska lyssna musik endast hemma så föredrar jag att du köper dig en stereo. Jag pratar absolut inte om att köpa de dyra från hifiklubben. Jag menar att du kan hitta rätt billiga stereotillbehör i second hand butiker mellan 50 och 300 kr. Jag till exempel satte ihop en stereo då jag köpte en LP spelare för 300, Cd-spelare för 80 kr, 2 st starka högtalare med 16 OHM för 150 kr. Förstärkaren fick jag av min pappa men skulle gissa på att den också kostar 80 kr eller 150 kr i second hand.
Hursomhelst så kostade hela min stereo totalt 530 kr om man bortser från förstärkaren men om jag hade köpt en förstärkare för 80 kr så hade det totala kostnaden för stereon varit 610 kr men om förstärkaren hade kostat 150 kr så hade det totala kostnaden varit 680 kr för stereon. Kanske låter det som en dyr sak i din ålder men tro mig, när du börjar gymnasiet så kommer du har mycket råd till detta eftersom studiebidragen kommer täcka detta kostnaden tillskilnad från iphone som är flera tusen då du får vänta i flera månader.

När det kommer till en riktig musiknörd så rekommenderar jag starkt en stereo eller bärbar kassettbandspelare, cd spelare eller mp3 spelare än att köpa en dyr mobil som knappast har bättre ljudkvalite än ett stereo eller kassettband och cd spelare.

Lennon


Forum » Fritid » Elektronik & teknik » övertyga föräldrar om iphone 4... 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons