Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Samsung galaxy siii eller iphone 4s?

Skapad av Borttagen, 2012-09-12 18:46 i Elektronik & teknik

3 738
16 inlägg
4 poäng
Barabajare
Visningsbild
P 30 Tyresö Hjälte 487 inlägg
0
Då min nuvarande mobil fallit i bitar är det då dags att införskaffa sig en ny. Har svårt att bestämma mig för vilken jag skall köpa, väljer mellan en Iphone 4s och nya Galaxy SIII.

Så vilken hade ni valt, och varför? Vilken är den största skillnaden mellan de två telefonerna?

Vi bara super i ettan!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

vibe
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 131 inlägg
0

Svar till Barabajare [Gå till post]:
S3. Så otroligt mycket mer prisvärd, när det gäller hårdvara och sånt. Sen är operativsystemet en smaksak.

Ingen status

Barabajare
Visningsbild
P 30 Tyresö Hjälte 487 inlägg
Trådskapare
0

Svar till vibe [Gå till post]:
Jo det visste jag typ, sedan att Iphone 5 lanseras snart gör valet ännu jobbigare.. Vet liksom inte om jag är en apple eller android person :(

Vi bara super i ettan!

absentthinking
Visningsbild
F 26 Hjälte 9 inlägg
0
Jag har en iPhone 4s och jag är sjukt nöjd, inte minst med utbudet i appstore. Är väl en smaksak dock :3

No sense makes sense

Entrero
Visningsbild
P 39 Hjälte 1 538 inlägg
1

Svar till Barabajare [Gå till post]:
Tycker detta är rätt informativt bra:
http://www.hamsterpaj.net/roliga_bilder/apple-vs-samsung

Har själv en samsung galaxy SII och den är betydligt trevligare än de iphones jag har provat på. Faktiskt den bästa telefon jag någonsin har ägt.
Betraktar iphone som en modegrej som fortsätter att ha stark kundlojalitet för att den ser bra ut och alla andra som har samma dunkar varandra i ryggen och gratulerar sig själva.
Vill man ha prestanda, funktion osv.: gå på SIII! Får själv vänta på tills mitt abonnemang gått ut men får ju chansen att köpa något trevligt med 4G möjligheter vid det laget.


Inget gör mig så smickrad som att bli kallad för syndare.

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
0

Svar till Barabajare [Gå till post]:
Jag hade förmodligen valt att vänta säg en dag, för att se när nästa iPhone kommer släppas i Sverige. Då presskonferensen där den släpps börjar om ca 10 minuter. Så vänta 3 timmar, då vet du när du kommer kunna köpa en iPhone 5. Så bestämmer du dig då om det är värt att vänta eller ej.
Om du prompt behöver en ny telefon omedelbart, kör på en Samsung Galaxy S III, det kan vara så att den är det bästa valet även när nästa iPhone är släppt. Jag skulle exempelvis aldrig kunna tänka mig att köpa en telefon som är mindre än den jag har i dag, Samsung Galaxy SII, stor skärm är beroendeframkallande helt enkelt.

Sök sök sök uwc.se

Barabajare
Visningsbild
P 30 Tyresö Hjälte 487 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Skinksallad [Gå till post]:
Jo har inge bråttom, blir att köpa en under nästa vecka. Mjo som det ser ut nu blir det en S3, om nu inte Apple förför mig med Iphone 5 dvs :)

Vi bara super i ettan!

Barabajare
Visningsbild
P 30 Tyresö Hjälte 487 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Entrero [Gå till post]:
Jo har också upplevt att Iphone blivit mer än modegrej, men inga tvivel och att telefonen verkar riktigt bra. Dock är nog S3an bättre på alla sätt och vis :)

Vi bara super i ettan!

Skinksallad
Visningsbild
P Göteborg Hjälte 7 479 inlägg
0

Svar till Barabajare [Gå till post]:
Jag tror inte att det kommer vara så otroligt revolutionerande.
Om du har ett starkt behov utav 4G (Lite beroende på din operatör) så bör en Samsung Galaxy SIII med 4G komma under 4e kvartalet, altså oktober-december.

Sök sök sök uwc.se

Klas-Kenny
Visningsbild
P 30 Växjö Hjälte 12 128 inlägg
3
Frågar du mig så säger jag ingen av dem.

Även om hårdvaran inte är lika bra som SIII så är enligt mig Samsung Galaxy Nexus den bästa mobilen man kan ha idag, dels för kvalité men främst för operativsystemet, så fruktansvärt mycket skönare än när Samsung pillat i det och förstört allt det stilrena och sköna.

Gällande kvalité är det inte enbart känslan, utan även enligt min kära bror som jobbar med att reparera mobiler, så är den klart bättre byggd än de flesta andra telefoner.

Rätt verktyg till rätt arbete - Makaroner äts med sked.

Toast
Visningsbild
P 31 Kalmar Entertainansvarigast 4 976 inlägg
1
Jag håller med Klas-Kenny. En telefon med "renare" Android är att föredra framför en med högre prestanda. Om du absolut vill välja mellan en S3 och en iPhone så hänvisar jag till den här bilden:

Forum image

๏̯͡๏)

Barabajare
Visningsbild
P 30 Tyresö Hjälte 487 inlägg
Trådskapare
0
Aja vi får se vad det blir för telefon, tack för era åsikter!

Vi bara super i ettan!

hastnalle
Visningsbild
F 29 Hjälte 46 inlägg
1
Jag skulle nog ha valt samsung galaxy, har hört att den ska vara bättre
Anonym-55
Visningsbild
Hjälte 579 inlägg
-1
Personligen har jag aldrig förstått det här med Samsung och deras mobiler, de kör ju nästan alla i väldigt låg framerate.
Fader har en samsung galaxy (1:an) och den går ju knappt aldrig ÖVER 20 fps, dvs den ligger och tuffar på i kanske 15 fps, vilket är totalt löjligt lågt för en mobil med ändå relativt bra hårdvara.

Sedan när de släppte Samsung Galaxy S2 så märkte jag att de har samma problem där också, självklart inte i lika löjligt dåliga värden, men man känner ändå att den har lite låg framerate plus att den inte är så responsive som man vill, och den har ändå dual core.. Det var då jag började misstänka att det inte var Samsung som var problemet utan Android.
Jag kan nämna att jag har suttit ganska många timmar vid en S2:a, en ganska mycket moddad och en precis out of the box så att säga (hon orkar inte modda och sånt XD), och båda de två har problemet med låg framerate, och det gäller i princip allt man gör :(

Efter det blev det en Galaxy note som jag testade (har två kompisar med dem, båda har samma problem), den kör i totalt värdelös framerate... laggar vad fan man än gör.. (här började jag inse att det MÅSTE vara någonting med Android som är fel..)

Och nu någorlunda nyligen kände jag på en Samsung Galaxy S3, och hör och häpna, inte ens den med quad core hade en behaglig framerate för att jag skulle vara nöjd, så det blev inte den heller....tyvärr.

Om man sedan ser på Windows Phone (här har jag testat Lokia Lumia 800) så märker man att den flyter på mycket, mycket bättre än Samsungs mobiler. Lumian kör i riktigt bra framerate och är mycket mer responsive än t.ex. Galaxy S2, och den har bara en single-core!!

Jag måste erkänna att jag har en del emot Apple, men deras iPhone 3gs med bara en single-core på löjligt låga 600mhz (helt okej när den släpptes, men nu släpptes ju för 3 år sedan), Till och med den kör i högre framerate än t.ex. SGS2, vilket är totalt löjligt!

Med "högre framerate" menar jag att den har det vid allmänna saker, om du ska skriva sms, kolla mail, ta anteckningar, leka lite med den osv.
Responsiveness går ju lite hand i hand med det, men jag HATAR mobiler där man gör nånting på skärmen och så får man en lite fördröjning innan det händer så att säga. Där ligger Nokia Lumia väldigt, väldigt bra till, trots single-core.

Så slutsatsen måste väl helt enkelt vara att Samsung valde fel sida: Android. Hade de själva utvecklat ett eget OS eller gått över till Windows Phone hade de krossat sönder Apple! Och det verkar vara just det många vill på det här forumet XD

Till trådskaparen: Stirra dig absolut inte blind på vad som står på pappret!, gå och testa telefonerna och så känner du vilken just DU gillar bäst, om hårdvaran är bra eller dålig spelar ingen som helst roll, det är hur den faktiskt presterar i dina händer som är det absolut viktigaste!

Asså jag har som sagt inget emot just Samsung, utan mer att Android är väldigt dåligt skrivet! Så om det släpps en Android-telefon med octa-core och 4GB RAM hade jag absolut inte bara gått och köpt den!
Jag måste TESTA mina mobiler innan jag bestämmer mig, jag skiter fullständigt i hårdvaran, det är användarupplevelsen som är det absolut viktigaste!

Hoppas Samsung gör en framtida mobil med Windows Phone, då får vi en riktig iPhone-dödare, till skillnad från Samsung Galaxy S3 som i min mening inte ens kan mäta sig med iPhone 4s!

Tillägg av Anonym-55 2012-09-20 07:49

Svar till Barabajare [Gå till post]:
Glömde lägga inlägget så TS ser det..


Ingen status

Anonym-55
Visningsbild
Hjälte 579 inlägg
-1
Jag kan även tillägga att benchmarks på Youtube är extremt missvisande!
Jag såg en browser speed comparison med Galaxy S2 vs en Galaxy note på Youtube. Galaxy note var i de flesta fall lite snabbare (om än väldigt lite) än S2:an, men för det ska du ALDRIG känna att Galaxy note är bättre än Galaxy S2! Och detta är med tanke på att Galaxy note kör i lägre framerate. När du håller dem i handen kommer du aldrig tänka på att "oj, den här laddar hemsidor lite snabbare, därför är den bäst", du kommer med största sannolikhet tänka "vafan, Galaxy S2 är ju mycket mer smidigare med att skrolla, zooma, är allmänt mer responsive och har högre framerate.
Personligen skulle jag ALDRIG välja en Galaxy Note framför en Galaxy S2, trots bättre processor på Note!

Jag vet att tråden handlar om Samsung Galaxy S3 vs iPhone 4s, men allt jag har skrivit so far handlar just om mobiler i allmänhet men även vad du ska tänka på vad som är fördelar mellan Galaxy S3 och iPhone 4s :)

Mellan dina två val hade jag valt iPhone, för de har åtminstone optimerat sitt OS väl, till skillnad från Android.. Men jag tycker verkligen du ska kolla på Windows Phone, det är jäkligt bra optimerat och körs mycket bättre än Android!

Ingen status

YoungTony
Visningsbild
P 32 Kungälv Hjälte 2 794 inlägg
0
Köp en Nokia Lumia 920 när den kommer ut istället :)

Har en Lumia 800 just nu, bästa telefonen jag haft!

Ingen status


Forum » Fritid » Elektronik & teknik » Samsung galaxy siii eller iphone 4s?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons