Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

är smal. hur blir jag större/biff/muskulös?

Skapad av Aceel, 2013-11-03 22:56 i Mat & träning

18 576
38 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
Aceel
Visningsbild
P 22 Legend 15 inlägg
0
Hej, är ny här på Hamsterpaj och har lite funderingar angående träning.
Jag är 15år, väger 62kg och är ca 1.85m. Äter normalt och sover ca 8h varje natt. Är smal och trivs inte med det. Mina föräldrar är ganska långa och smala. Iaf pappa.
Jag har kört boxning i ett halvår men slutade för min tränare ville ha hjälp av att betala hyran men det är en annan historia. Jag skaffade gymkort strax efter jag hade slutat boxningen vilket då var när jag fyllde 15 år. Gymmade då i ungefär ett halvår utan något resultat. Jag läste på internet efter svar och såg några exempel på upplägg av personer som var riktigt muskulösa. Då jag jämnförde min träning med deras så var min helt kass! En tisdag på gymmet för mig kunde va:
3x10 bänkpress
3x10 bicepscurl
3x10 situps med vikter
3x8 nån maskin för vingarna/ryggen
Maxade nästan allt. Körde de övningarna nästan varje gång jag var på gymmet, alltså från mån-fre vart det. :3
Om jag sammanfattar mig: jag behöver ett träningsupplägg/program elr vad f*n det heter för att kunna bli muskulös/biff men jag vet inte hur jag ska träna eller hur mycket man ska äta. Har ingen aning med andra ord så snälla hjälp mig! :/

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Baal
Visningsbild
P Legend 634 inlägg
0

Svar till Aceel [Gå till post]:


Körde du dessa övningar varje gång du var där?..
krutow
Visningsbild
P 32 Legend 173 inlägg
-1

Svar till Aceel [Gå till post]:
själv gör jag aldrig mindre än 200 reps per övning

det ska göra ont när man tränar

fuck the society

G-Spot
Visningsbild
P Spånga Kändis 116 inlägg
0
Svar till Aceel [Gå till post]:
Först av allt, för att bli stor måste du äta mycket, att du är smal kan bara betyda att du äter för lite, ät mer än vad du konsumerar. Om du inte kan äta så mycket finns det kosttilskott, alltså gainers vilket innehåller många kalorier. Ät minst 5 gånger om dagen så kommer du se att du börjar växa. Tänk på att inte röra dig så mycket, använd allt du kan till att bygga muskler, gör inga onödiga rörelser

Nästa steg är i gymmet. Du måste koncetrera en eller två muskler, till exempel jag kör triceps och bröst för de är enade när man ska trycka ifrån sig saker som, t.ex. bänkpress, dumbellpress osv. Tänk på att inte köra lite mage, lite armar, lite bröst, lite rygg, kör ett hårt pass med bara 2 muskler.

Exempel:
Biceps och Rygg - Måndag
Triceps och Bröst - Tisdag
Vila - Onsdag
Ben och Mage - Torsdag
Axlar - Fredag


Mycket status

Aceel
Visningsbild
P 22 Legend 15 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Baal [Gå till post]:
Skrev ju att en tisdag på gymmet kunde se ut så, byter ut ibland rygg mot ben vissa dagar osv. Funderar på att jag tränade en övning för varje muskelgrupp att det gjorde så att jag inte fick något resultat. Ska man inte typ träna två muskelgrupper med ca 5 övningar för varje muskelgrupp under ett pass Ist för nästan hela kroppen under ett pass?


Aceel
Visningsbild
P 22 Legend 15 inlägg
Trådskapare
0

Svar till OneMillion [Gå till post]:
Men what about de "tomma kalorierna" gör det nåt om man äter godis o sånt ? Hur påverkar det träningen om man är smal?

sommarloljk
Visningsbild
Legend 530 inlägg
0
Har också problem med detta.

Jag ligger verkligen i med maten men det blir ingen skillnad

det där var ett jävla ställe att ställa ett ställe på. ställ det där stället på nåt annat jävla ställe, istället

Baal
Visningsbild
P Legend 634 inlägg
0

Ät minst 5 gånger om dagen så kommer du se att du börjar växa. Tänk på att inte röra dig så mycket, använd allt du kan till att bygga muskler, gör inga onödiga rörelser

Tvärtom så är det faktiskt bra att röra på sig. Tar du proffsen så kör de cardio etc även om de ''bulkar''. Varför? Kroppen mår bra av det. Man behöver träna kondition med. Långdistans löpning är förstås inte att föredra om du vill få stora muskler utan snarare högintensiv träning. Titta på basketspelare eller 100 m löpare hur de ser ut fastän de springer men styrketränar samtidigt.Skrev ju att en tisdag på gymmet kunde se ut så, byter ut ibland rygg mot ben vissa dagar osv. Funderar på att jag tränade en övning för varje muskelgrupp att det gjorde så att jag inte fick något resultat. Ska man inte typ träna två muskelgrupper med ca 5 övningar för varje muskelgrupp under ett pass Ist för nästan hela kroppen under ett pass?


Det är inte så enkelt som det låter. Beror helt på hur man aktiverar kroppen. Utförandet av övningarna är väldigt viktigt. Hur mycket du lyfter är inte så viktigt. När du säg kör bänkpress gå ner långsamt typ 4 sec sen snabbt upp kontrollerat 2 sec typ. Samma med biceps om du kör hantel curl. Gå kontrollerat men kraftfullt upp men sänk långsamt ner. Då får du bra kontakt med muskeln. Största felet folk gör är att de fuskar med utförandet av övningarna så att de kan ta tyngre vikter. Som hantellpress för axlar. De har bänken lutad när den i princip nästan ska va rak. Sen kör de snabbt upp och ner samtidigt som de inte ens går så djupt ner som handen vid öronen om inte lägre.Tillägg av Baal 2013-11-03 23:37

Svar till Aceel [Gå till post]:Baal
Visningsbild
P Legend 634 inlägg
0


Se svar som jag gav tidigare. Detta är det vanligaste misstaget folk kör. Man tar för tunga vikter i stället för vikter som man kan träna kontrollerat med. 5-14 reps är då man bygger massa och styrka. Under 5 är mest ren styrka över 14 så är de uthållighet till stor del.

Sen har det förstås stor betydelse för vilka övningar man kör och hur man äter.
sommarloljk
Visningsbild
Legend 530 inlägg
0

Svar till Baal [Gå till post]:
Jag kör 10x 3 på varje övning

det där var ett jävla ställe att ställa ett ställe på. ställ det där stället på nåt annat jävla ställe, istället

Aceel
Visningsbild
P 22 Legend 15 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Baal [Gå till post]:
Tvärtom så är det faktiskt bra att röra på sig. Tar du proffsen så kör de cardio etc även om de ''bulkar''. Varför? Kroppen mår bra av det. Man behöver träna kondition med. Långdistans löpning är förstås inte att föredra om du vill få stora muskler utan snarare högintensiv träning. Titta på basketspelare eller 100 m löpare hur de ser ut fastän de springer men styrketränar samtidigt.

Okey, så det räcker med att springa som uppvärmning i en 10min på gymmet högintensiv träning eller räcker det med att man cyklar till gymmet eller helt enkelt går? Tänkte på att man kan skada sig om man inte är uppvärmd m.m.
Aceel
Visningsbild
P 22 Legend 15 inlägg
Trådskapare
0
Men vad sägs om proteinpulver? Vilket slags behöver en smal kille för att gå upp och bli större/biff?
G-Spot
Visningsbild
P Spånga Kändis 116 inlägg
0

Svar till Baal [Gå till post]:
Ja, onödiga rörelser skall undvikas, alltså skall man använda alla dessa kalorier istället för att bygga muskler än att bränna dem som energi istället.Svar till Aceel [Gå till post]:
Just nu när man är smal så skall man inte tänka på sådant, när man sedan kommer in i form måste man bara äta rent, men det kommer ta sin tid tills dess.

Mycket status

Baal
Visningsbild
P Legend 634 inlägg
0


Exakt 10? Oavsett om du orkar mer? Eller blir de mindre om du inte orkar? Kör du 1 gång i veckan bör du ju ta ut dig vid varje set. Dvs variera vikten lite för att få det att gå ihop.

Varierar du övningarna och hur tungt du kör? Du kan under 3 veckor köra så att du orkar mellan 5-7 repetitioner nästa 3 veckor så tungt att du orkar 7-10 repetitioner. Det betyder att man minskar vikten och höjer vikten. Varför man byter övningar eller vikt är för att kroppen inte ska vänja sig.Svar till Aceel [Gå till post]:


Okey, så det räcker med att springa som uppvärmning i en 10min på gymmet högintensiv träning eller räcker det med att man cyklar till gymmet eller helt enkelt går? Tänkte på att man kan skada sig om man inte är uppvärmd m.m.

Målet med uppvärmningen är att bli varm i kroppen och få igång musklerna. Så vanlig uppvärmning som du får lite flås av men inte blir trött av.
Sen ska du ju värma upp vid varje övning. Ska du säg köra bänkpress. Antar att du kör typ 40 kg och orkar 10 st kanske?
Börja då med att göra 10 st med stången som väger 20 kg sen 10 st på 30 kg. Sen kör du dina 3 set på 40 kg. Ska du sen köra lutande hantelpress så är du redan uppvärmd i bröstet och axlarna så då kan du börja med en halvtung vikt för att värma upp för just rörelsemomentet och de muskler som kommer aktiveras mera för att sedan gå över till den tänkta vikten du ska köra.
Själv kör jag pyramiden på basövningar men det krävs lite kunskap och förståelse för hur man ska lägga upp det.Ja, onödiga rörelser skall undvikas, alltså skall man använda alla dessa kalorier istället för att bygga muskler än att bränna dem som energi istället.


Du skriver innan att man ska komma i form? Tror du själv man kommer i form om man bara tränar styrketräning och inget annat?
Av min erfarenhet så är de största killarna på gymmet de som har jobb där de rör på sig en del eller har en livsstil där de rör på sig. Tar du proffsen så har de också en aktiv livsstil. Om du sitter vid datorn hela dagen för att sedan gå och träna 1 timme så blir det en chock för kroppen. De perioder jag gått eller rört på mig mycket i jobbet är de perioder då jag fått minst ont pga träningsvärk samtidigt som jag orkat mest. Att få i sig tillräckligt med mat är väldigt sällan problemet om man enbart styrketränar. Största felen små pojkar som du och ts gör, är att ni utför övningarna fel och lägger upp träningen för dåligt.
godis-apa
Visningsbild
P 27 Modereringsansvarig 3 936 inlägg
0

Svar till ztaffenkow [Gå till post]:
200 reps?
Hur låga vikter använder du när du tränar egentligen?
Jag lyfter hellre tunga vikter i låga reps med många sets. 8-13 reps i 3-5 sets. Man behöver inte lyfta vikten 200 gånger för att musklerna ska brinna. Jag skulle rekommendera att lyfta tyngre hellre än att göra fler reps ifall man vill bygga.

Om man tränar och måste göra 200 reps innan man är färdig, då bör man satsa på att byta till lite större vikter.

Even boys have something to say if you listen long enough

Asch
Visningsbild
P 20 Legend 18 inlägg
1

Svar till Aceel [Gå till post]:
Vilket protein pulver?
Ta det biligaste ;)
Det finns inget ''bättre protein'', protein är bara protein och kommer alltid att vara protein :D

Ingen status

dipti
Visningsbild
P 25 Alingsås Hjälte 1 763 inlägg
0
Du äter för lite.
Aceel
Visningsbild
P 22 Legend 15 inlägg
Trådskapare
0
Kan någon ett bra upplägg av träning en vecka
där man har vilodag bla på tors.?:)
Aceel
Visningsbild
P 22 Legend 15 inlägg
Trådskapare
0

Svar till dipti [Gå till post]:
Jag äter mig ju proppmätt varje måltid äter extra mkt kött också. .:)

P
dipti
Visningsbild
P 25 Alingsås Hjälte 1 763 inlägg
0

Svar till Aceel [Gå till post]:
Ät mer ändå :) Testa att räkna kalorier ett par dagar så får du se ifall du kommer upp i rätt mängd. Med tanke på din vikt så borde du sikta på runt 2600-2800kcal om dagen.

Feliciia
Visningsbild
F 25 Hjälte 237 inlägg
0
Ät mycket proteinrik mat, och ät riktigt jävla mycket. Om du tränar och inte äter är träningen helt onödig. När du tränar bryter du ner musklerna och du behöver maten (byggstenar) för att bygga upp dom igen. Om du vill bli större och få mer muskler är det bra att fokusera på två muskelgrupper/pass (som någon annan sa). Börja lätt och öka vikten på varje set tills du tar så tungt att du knappt orkar mer. Det som antagligen är jobbigast kanske är maten (enligt mig). Ät minst tre stabbiga måltid per dag, med mellanmål, strunta i om du inte är hungrig i början. Tips på proteinkällor är ägg,kvarg,kött,nötter, osv.

Här är ett ex på ett upplägg (det jag kör varje vecka just nu):

Ben- Knäböj, benpress – Reps: (2 uppvärmningsset ca 15-20 reps) 12, 10 , 8, 6, 4, 2, 1


Bröst, Triceps- Bänkpress, tricepsextension – (1 uppvärmningsset ca 15 reps) 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1


Rygg, Biceps- Latsdrag, rodd, bicepscurl (1 uppvärmningsset ca 15-20 reps) 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1


Axlar, mage- Axelpress, sidolyft, hantelflyes, crunches ( 1 uppvärmningsset ca 15 reps)
12, 10, 8, 6, 4, 2, 1

hej

Baal
Visningsbild
P Legend 634 inlägg
0

Svar till Feliciia [Gå till post]:


Får hoppas på att du kör fler övningar vid varje pass... Sen vad menar du med 12,10,8,6,4,2,1? Att du kör 7 set där du ökar i vikt?
Doodlez
Visningsbild
P 28 Trollhättan Kändis 589 inlägg
0
Jag var också väldigt smal och spinkig i den åldern. Jag förmodar att du, liksom mig, har en väldigt snabb ämnesomsättning vilket gör att man knappt aldrig blir fet oavsett vad man trycker i sig. Men jag skulle ändå tipsa om att äta mycket. Spelar ingen större roll vad det är, bara du får i dig mycket om dagen. Kan vara både proteinrik mat eller kaloririk. Det är skitsamma i detta fall, men kan vara bra att kombinera. Sen är träning en mycket viktig del i det hela också förstås. Men med mycket massa (mat) så kommer du orka mer under träning.

Nu är du visserligen bara 15 år och jag skulle inte bekymra mig så mycket om det än, men det kan vara bra att veta ändå när du väl går och gymmar senare. Jag har ätit och äter nu en massa Gainer Pro shakes för att bygga upp min massa. Kan lova att den gör susen. Minst 6dl om dagen (observera minst) och jag har gått upp i vikt som bara den på bara några veckor. Inte så att man blir tjock, utan snarare så att man börjar få former och orkar lyfta mer.

Lycka till!!

La davi, we like to party!

Feliciia
Visningsbild
F 25 Hjälte 237 inlägg
0

Svar till Baal [Gå till post]:
Jag menar att jag kör först 12 upprepningar, sen ökar jag vikt, gör 10 upprepningar, sen ökar vikt igen, gör sen 8 upprepningar, ökar vikten, osv. Tills jag tar det tyngsta jag kan en gång. Hur många övningar jag kör beror på vad jag tränar och hur trött jag blir. T.ex när jag kör ben så tar jag alltid det jobbigaste först (benpress enligt mig). Efter det brukar jag vara riktigt slö i benen eftersom jag har kört på min maximala styrka. Orkar jag mer så kan jag köra knäböj, men ibland känner jag att jag skulle falla ihop, vilket betyder att jag har kört så hårt jag kan. Jag är inte så stark så för mig räcker det. Det spelar ingen roll hur lång tid det tar eller hur mycket jag kör, så länge jag har kört tills jag absolut inte kan mer. När jag känner så kan jag byta muskelgrupp och göra samma sak,

hej

Baal
Visningsbild
P Legend 634 inlägg
0

Svar till Feliciia [Gå till post]:


Kör du så många set innan du kommer till tyngsta så kommer du va helt slut.. Testa att köra efter en pyramid i stället. Sen sliter det väldigt hårt om du kör så tung vikt att du bara orkar köra 1,2,4 där har du bara där 3 set som du kör maximalt. Läs på lite ang repetitioner.
http://traningslara.se/styrketraning-del-iv-intensitet-och-repetitioner-failure-eller-inte/ finns mer
Feliciia
Visningsbild
F 25 Hjälte 237 inlägg
0

Svar till Baal [Gå till post]:
Ska kolla på det. Tack!

hej

Aceel
Visningsbild
P 22 Legend 15 inlägg
Trådskapare
0

Svar till dipti [Gå till post]:
Okej det ska jag:)

Haleudu
Visningsbild
F 26 Ronneby Hjälte 524 inlägg
0

Svar till Aceel [Gå till post]:
Något som är bra är om du inte lägger upp träningen efter de olika veckodagarna, utan istället som Dag 1, Dag 2 osv. Om du råkar missa en Onsdagsträning t.ex är det ju inte bra att hoppa över den/dem muskelgrupperna du tänkt köra då, utan istället fortsätter du på den dag du är på.

Jag brukar t.ex köra såhär:
Dag 1: Bröst, mage
Dag 2: Rygg
Dag 3: Axlar, mage
Dag 4: Biceps, triceps
Dag 5: Ben

Som sagt, missar du en dag är det bara att fortsätta där du var. :)

Ingen status

Aceel
Visningsbild
P 22 Legend 15 inlägg
Trådskapare
0
Kan nån ge mig enkla o bra exempel på upplägg av träning för en vecka ?:) Gärna mer än ett ex. Så att jag har lite att välja emellan! :)
Haleudu
Visningsbild
F 26 Ronneby Hjälte 524 inlägg
0

Svar till Aceel [Gå till post]:
Tyckte jag precis gav dig det, haha. Nåt specifikt du menar med upplägg? Vill du ha tips på övningar med eller?

Ingen status


Forum » Fritid » Mat & träning » är smal. hur blir jag större/biff/muskulös?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons