Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Folk som kommenterar en på gymmet

Skapad av tjihejsan123, 2020-11-01 13:59 i Mat & träning

9 952
7 inlägg
6 poäng
Sex och blandat
tjihejsan123
Visningsbild
Veteran 2 inlägg
1
Hej, tjej 25 år här.

Drog till gymmet idag som vanligt fär min armdag, en kille jag inte känner kommer fram till mig och säger att jag inte borde göra concentration curls för biceps.
Jag frågar då varför han tycker så, då svarar han med att tjejer inte borde göra det.

Jag vet inte om detta var borderline sexistiskt, men jag tog iallafall illa upp, att någon jag inte känner ska säga till mig att jag som tjej inte borde göra just denna övning.

Min fråga är nu, har jag missat något? borde tjejer verkligen inte göra denna övning om mitt mål är att bli starkare och få mer definerade muskler?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
1

Svar till tjihejsan123 [Gå till post]:
Jag har väldigt svårt att se hur tjejers armar skulle vara så pass annorlunda från killars armar att övningen skulle vara 'olämplig'. Han bygger väl sin kommentar på stereotypen att killar och tjejer har olika mål på gymmet och vill visa hur duktig han är på att träna. Det känns mer som ett sliskigt och misslyckat försök att bryta isen och börja prata på, med största sannolikhet i syfte att ragga. Det verkar ha gått precis lika dåligt för honom som han förtjänade :)

Det hade varit en helt annan sak om han kommenterade att du gjorde en övning på fel sätt, där du riskerade att göra illa dig, eller på lång sikt rent utsagt skada dig - men så länge folk inte gör sånt rör det väl ingen annan vad man gör för övningar på gymmet?

Even boys have something to say if you listen long enough

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg
2
Verkar korkat att säga så!

I denna guiden av någon certifierad fitness-specialist för kvinnor så finns övningen med:
https://www.stylecraze.com/articles/biceps-exercises-and-their-benefits/

Ta inte illa upp av vad randoms säger i livet. Inte värt tiden.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

MikeHardy
Visningsbild
P 35 Nyköping Hjälte 739 inlägg
2

Svar till tjihejsan123 [Gå till post]:
Typiskt mansgrisar. Kasta en hantel i ansiktet på han och fortsätt träna! Inte okej att han kommenterar dig på gymmet sådär!

Withz
Visningsbild
Veteran 3 inlägg
0

Svar till tjihejsan123 [Gå till post]:
Du får kontra med något tillbaka som typ:
"Aahmenduurah, du borde sluta pressa tunga vikter för du har ju uppenbarligen tagit i så hårt att hjärnan på dig krympt"

Ingen status

Kalleibacken
Visningsbild
P 40 Veteran 1 inlägg
0
Låt ingen få stoppa dig! Klart du kan köra concentration curls! Värsta som finns när folk försöker störa ens träning och när man är i "zonen". Nästa gång dåren kommer fram så säg till att han ska lägga lika mycket fokus på sin egen träning som han uppenbarligen gör på andra, så lovar jag att han kommer bli vältränad! Förstår mig inte alls på folk som går till gymmet för att titta på andra och sedan har mage att kritisera andra. Alla går till gymmet för att "bättra" sig, och gymmet ska vara en frizon för just det, träning!:)

Oj var menat för trådskaparen haha

Ingen status

The_Joker
Visningsbild
P 29 Hasslarp Hjälte 58 inlägg
0
Lyssna inte på sådana personer, dom vet inte anledningen till vrf du tränar på det sättet. Kan vara för att fixa armen för du har skadat den en gång och måste få tillbaka styrkan som exempel. Alla har rätt att träna som dom vill och efter individens behov...
Sin sak om man kommer fram och frågar vad det är du egentligen vill träna inom muskelgruppen och ger tips och råd om det mest effektiva. Men sådana personer är bara blä. Stött på en sådan person när jag började i på gym sj i somras också, gjorde övningar med lättare vikter för att få upp segare muskler, men enligt honom var det bara kvinnor som använde dom vikterna. Jag byggde upp mig större än honom på ett par månader, efter det höll han tyst haha
Jag själv började gymma i somras... Gör bara ditt och skit i andra så att säga.

Poor choice of words!!


Forum » Fritid » Mat & träning » Folk som kommenterar en på gymmet

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons