Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hjälp med bulk

Skapad av Dimantiniun, 2014-02-17 22:46 i Mat & träning

3 474
13 inlägg
2 poäng
Sex och blandat
Dimantiniun
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0
Tja!

Är 14 år och har kört tyngdlyftning i snart 4 månader och har bestämt mig för att börja "bulka", eller iaf äta väldigt mycket så musklerna växer!

Men nu till saken. Jag räknade ut mitt dagliga intag, och kom fram till att jag käkar ca 2000-2500 kalorier om dagen. Vad jag vet så måste man äta sjukt mycket mer än detta som en 14 åring (väger ca 59-60kg och är 175cm lång) om man vill gå upp i vikt.

Har ni tips på bra mat som går snabbt att göra och frysa in, och bara käka? Och inte bli mätt på direkten? Tacksam för svar!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

guggel
Visningsbild
P 30 Legend 288 inlägg
0
Svar till Dimantiniun [Gå till post]:
Sjukt mycket mer vet jag inte. Jag skulle ge dig rådet att ligga på 300-500+.
Mitt tips är använda en calorie counter och se på ett ungefär hur mycket du behöver varje dag. Sedan räkna ett par gånger hur mycket du äter varje dag för att få de så nära som möjligt.

kycklingfile med kokosmjölk och ris är ganska lätt att göra. gör stora portioner.
Fläskfile med curry, Alla möjliga köttgrytor.Vicks
Visningsbild
P 24 Tumba Hjälte 2 054 inlägg
0

Svar till Dimantiniun [Gå till post]:
Kolhydrater brukar ha högt kalorievärde. Sötsaker, chips, mackor, osv.
Om du bulkar och du är osäker på om du har ätit tillräckligt; When in doubt, eat.

┌∩┐(◕_◕)┌∩┐- “What happens to the hole when the cheese is gone?” — Bertolt Brecht

Crash_Override
Visningsbild
P 31 Legend 96 inlägg
0
Svar till Vicks [Gå till post]:
Många tror att det bara är att öka i kaloriintag när man bulkar, men det finns fortfarande bra och dåliga kalorier.

Socker och snabba kolhydrater blir till fett, såvida du inte bränner dessa genom att bara äta dem innan högintensiv träning (cardio). Tyngdlyftning är inte högintensiv träning.

Ät dig mätt på protein och omättat fett. Ät helt vanlig mat (husman) och inte dålig mat (Billys), men öka portionerna och öka antalet tillfällen du äter under dagen. Om du t.ex. äter 3 gånger per dag så ät 5 gånger per dag istället.

Om du tränar så blir du hungrig och går upp.

Michael Phelps är en olympisk simmare som äter 12,000 kalorier per dag eftersom han har trappat upp sin förbränning så pass länge. Han gick inte från 2000 kalorier till 8000 bara sådär, och om du utgår ifrån att du måste pressa i dig så kommer det kanske slå tillbaka och du tröttnar istället.Tillägg av Fri 2014-02-21 00:01

12.000 kalorier stämde tydligen inte. Principen att lära om kroppen långsamt stämmer fortfarande.

Fak off u twat

dipti
Visningsbild
P 24 Alingsås Hjälte 1 763 inlägg
0TS, att bulka är väldigt enkelt egentligen. Du som för tillfället inte väger så mycket behöver inte heller äta så mycket för att öka i vikt. Käkar du 3000kcal om dagen lär du garanterat öka, och det ganska snabbt. Ett tjyvknep för att öka kaloriintaget är att dricka ett extra glas mjölk till varje måltid, då får du i dig ca 450-500kcal exra och ävan lite extra protein.

Jag skulle råda dig att inte bulka för snabbt eftersom det lätt händer att det drar iväg ordentligt, och plötsligt har du 10+ kg fett att göra av med för att magrutorna ska synas (om det nu är det du vill).

Om du med tyngdlyftning menar den sport som man kör i OS så är det kanske inte ett jättestort problem med lite extra fett eftersom du inte bryr dig speciellt mycket om utséendet. Å andra sidan vill man hålla fettnivån relativt låg så att man kan kvala in i rätt viktklass.

guggel
Visningsbild
P 30 Legend 288 inlägg
0
Svar till Fri [Gå till post]:
Socker och snabba kolhydrater blir till fett

Så enligt dig så blir allt socker man äter till fett bara sådär`? Oavsett?
fel fel fel. De skulle betyda att så fort jag äter något med socker så får jag fett på kroppen.


Baal
Visningsbild
P Legend 634 inlägg
0
Svar till Fri [Gå till post]:


Det är skillnad på kolhydrater och kolhydrater när de gäller uppbyggnad av muskler. Långsamma ger ju mer ork jämnare fördelning av energi under tid när de gäller uppbyggnad. Potatis etc är ju överlägset vit bröd. Men principen cal in and out gäller ju fortfarande.

Sen ang fett så är även mättat fett faktiskt nyttigt. Energin från fett bör ligga på 30%-40% av ditt dagliga energi intag. Bra källor är Olivolja, kokosolja. Sen är förstås fiskolja o nötter bra med. Skillnad på EPA och omega 3 om man jämför transfetter. Man får med andra ord skilja på fett och fett. Inte så enkelt som mättade och omättade fetter.


Om du bara styrketränar så är kroppen bra på att säga till själv om hur mycket du behöver. Mer kaloriöverskott betyder inte att du bygger mer muskler. Det räcker med 100 cal extra per dag utöver vad du behöver för att få effekt. Läs ovan ang fett. Enkelt sätt är bara att ha på någon matsked olivolja på maten så får du bra fett och kalorier.
Crash_Override
Visningsbild
P 31 Legend 96 inlägg
0

Svar till guggel [Gå till post]:
Om du inte förbränner dem? Självklart. Med det sagt så lagrar kroppen glukos i levern (80% av kroppens glukosreserv) och musklerna (20%). Men vad händer när du redan har reserver? Det blir till fett.

TS, tror nu inte att du bara ska äta protein och omättat fett bara för att jag sa att du ska fokusera på dessa källor i första hand, då de är näringstäta (du ville trots allt bulka).

Sen behöver du mineraler. Det finns många sätt, ett sätt jag själv inte har provat är att göra benbuljong. Annars kan du äta olika nötter varje dag.

Max en tredjedel av det fett du äter (10% av ditt totala kaloriintag) bör vara mättat fett. Mer än så och levern kan få för mycket kolesterol att ta hand om. Jag antar att du bryr dig om detta, annars kan jag lika gärna rekommendera anabola.

Och det är självklart skillnad på kalorier. Det är alltid bättre (för alla) att äta potatis, rotfrukter eller fullkorn (för att bygga muskler, inte bygga fett), och att äta sig mätt på detta, istället för socker. Ditt insulin och blodsocker slipper berg-och-dalbanan, och du kan ändå lagra glukos i musklerna.

Viktigast av allt (och något som jag antar att de flesta har förbisett); du kan öva om din kropp till att producera glukos från fettkällor istället för kolhydratkällor. Detta är nog det bästa tipset jag kan ge för att inte växa på midjan helt i onödan, när du ändå kan bygga lika mycket muskler.

Fak off u twat

Pixxel
Visningsbild
45 Kändis 20 inlägg
0

Svar till Dimantiniun [Gå till post]:
Jag tar en dos gainer till frukost och innan jag ska träna. Utöver det äter jag ca 5 ggr om dagen och absolut en ordentlig frukost. Jag hamnar på ca 1000-1500 kcal på frukosten endast och ca 4000+ kcal om dagen totalt. Äter/dricker mellanmål. Har gått upp sju kg på en månad sen jag började med detta.

Man kan la skippa tillskotten om man vill, men jag tycker att de förenklar lite.

Bara för att du bulkar betyder det inte att du gärna ska trycka i dig pizza, burgare och sötsaker. Jag försöker köra en så clean bulk som möjligt och tränar 6 dagar i veckan. Det händer att jag tar en pizza eller så ibland. Jag försöker undvika socker också. Äter varken godis, choklad, glass, bakelser etc.

Jag brukar köra följande:

Frukost:
Omelett på fyra ägg med ost och skinka + gainer
alt.
Havregrynsgröt med bär, en macka + gainer
alt.
Proteinpannkakor med bär, jordnötssmör + eventuellt gainer om jag pallar.

Mellanmål:
Gainer
alt.
Proteinsmoothies (proteinpulver, olika bär eller frukter, mjölk)
alt.
proteinpannkakor
alt.
Mackor
alt.
Gröööööööt

Lunch och middag och kvällsmat/middag nr 2: mycket kyckling, ris, broccoli etc. Whatever liksom.

Innan läggdags äter jag mer gröt eller tar en dos casein.
Tillägg av Pixxel 2014-02-21 00:14

EDIT: Ca två mån ska det vara. Så... ~3.5 kg/månad.

Nej.

guggel
Visningsbild
P 30 Legend 288 inlägg
1
Svar till Pixxel [Gå till post]:
Du försöker att göra en så clean bulk som möjligt? I'm sorry my friend men 7kg+ på en månad är inte en clean bulk.
Du har med största sannolikhet lagt på dig mycket mer fett än muskler.
Jag går upp ca 1.5-2kg i månaden på min bulk och det är inte heller en clean bulk egentligen.

Pixxel
Visningsbild
45 Kändis 20 inlägg
0

Svar till guggel [Gå till post]:
Iofs, jag började i januari. My bad. Ca två månader med det där har resulterat i sju kilos ökning av NÅNTING i alla fall.
Jag ligger i av bara helvete och har märkt att det inte endast är fett jag har lagt på mig. Detta är trots allt bulk och det medför inte att jag ser deffad ut. There will be fat too, det kan man inte alltid undvika.

Med "så cleant som möjligt" menar jag att försöker att inte bulka med typ skräpmat och liknande utan försöker hålla mig till rätt "hälsosam" mat. Jag ligger på rätt mycket mer än vad jag behöver för mitt dagliga intag.

Nej.

guggel
Visningsbild
P 30 Legend 288 inlägg
1

Svar till Pixxel [Gå till post]:
Då förstår jag va du menar men clean bulk betyder ju inte att man äter nyttigt så då är de ju inte svårt att misstolka det.
jag skulle ge dig rådet att inte gå upp så mycket, de kommer bara göra dig fet i slutändan.

Pixxel
Visningsbild
45 Kändis 20 inlägg
0

Svar till guggel [Gå till post]:
Aa, jag är rätt insnöad på min målvikt, där det inte är så mycket kvar. Nu har det gått väldigt snabbt - kanske lite för snabbt, så som du säger är det dags att tagga ner lite - är planen.

Nej.


Forum » Fritid » Mat & träning » Hjälp med bulk

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons