Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ej säga fader till sitt barn

Skapad av Lindiz96, 2017-11-13 16:06 i Mellan Himmel och Jord

2 263
13 inlägg
4 poäng
Lindiz96
Visningsbild
Stammis 5 inlägg
0
Hej jag behöver rådgivning är i en jobbig sits!
Jag fick barn för 5 månader sen, pappan har klart sagt ifrån början att han vägrar stå som registerad pappa och att jag absolut inte får säga hans namn! (Hotat mig och sagt att jag är dum i huvdet om jag gör det!) och att dom som vill ta göra dna test polisen och så vidare kan lycka till för då skulle han slå ner hela bunten.. Han säger säg pappa okänd men jag tycker det känns fel att ljuga.. (då han va med på förlossnigen, nåt besök till bsrnmorskan och på ultraljud)och älskar sin son han vill bara ej stå registerad +farmor farfar är här busar känns fel då säga okänd..
Nu har jag igronerat breven då det har varit pysik jobbigt! och nu fått 3dje påminelse brevet, där det står om ja inte ringer nu kontaktar dom in advokat tingsrätten och det kan medföra kostander för mig.. jag vill inte betala något,vet någon hur mycket kostander der kan bli? Ska jag berätts situationen att pappan hotar mig om ja säger hans namn att det blir fara för mig? Ska jag ange pappans namn "anonymt" går det?Vad ska jag göra?" Så sjukt ledsen jobbigt! men går ej att igronera situationen mera..

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P 26 Modereringsansvarig 3 826 inlägg
3
Eeeh..
Det låter lite som om du skaffat barn med någon man inte borde skaffa barn med.

Du får väl förmedla att barnets pappa hotar dig för att han vill förbli okänd. Det känns som om myndigheten du är i kontakt med borde kunna vägleda dig vidare därifrån efter det.

Förstår dock inte riktigt beteendet. Ni är alltså tillsammans och han hotar dig? Samtidigt som han inte vill stå som pappa för barnet älskar han det? Hans föräldrar känner till barnet också. Det låter som om någon vill ha tillgång till barnet när det är lämpligt för honom, helt utan förpliktelser och ansvar. Det känns som om han vill kunna ducka eventuella underhållskostnader utifall ni gör slut och han inte vill ta några som helst ansvar för barnet, ser inte direkt några andra anledningar att "officiellt" inte vela vara pappa till sitt eget barn, speciellt då han "älskar" det.

Det känns som om du håller på att pressas in i en väldigt dålig sist, att ta ett beslut du inte borde ta. Det känns nästan aktuellt att börja fundera på ifall det här är en person du faktiskt vill ha i ditt liv, en person du vill ha nära ditt barn, men det är bara mina två cent i frågan.

Tillägg av godis-apa 2017-11-13 16:59

Jag är duktigt nyfiken på att höra hans motivering till varför han absolut inte vill stå som pappa för barnet, det borde du också vara.

Even boys have something to say if you listen long enough

Enwo
Visningsbild
P 28 Veteran 33 inlägg
0
På försäkringskassans hemsida står det" Är ni inte gifta när barnet föds
ska pappan bekräfta faderskapet skriftligt. Kommunens
socialnämnd ska godkänna bekräftelsen"
Jag tycker att du tar kontakt med försäkringskassan eller socialnämnden och förklarar situationen. Det är inte meningen att du ska råka illa ut varken av honom eller ekonomiskt pga att han är som han är...
Lindiz96
Visningsbild
Stammis 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Hej! Kanske ska lägga till i tilägg när vi satte oss ner prata "jag sa det blir lättas om vi säger ditt namm annars påbörjas fsderutredning, han svara du är dum i hudet om du gör det och det blir bara problem jag sa då kommer dom med polis till slut han sa ja haha dom kan ju lycka till.. ) så är ju inte riktigt "hot" känner inte fara för mig och barnet känner mer att jag måste knipa igen hålla käften lyda detta då jag ej vill få problem. Han har problem sen tidigare med polis och skulder därdör jag tror han ej vill stå skriven koppla barnet till han då dom kan advända det emot han. Får ej något bättre förklarning varför han ej vill stå. Vi har aldrig stått skriva boende tillsammans eller något heller han har sagt gifta sig eller stå på samma adress får vi göra när "skulderna är borta" annars kommer dom och tar allt plingar på knackar enda svar jag fått (antar kronofogden) men skulden håller på bli sannerad ,,jag har ensamvårdnad nu och fullmakt. Han står ej skriven hos oss eller något finns ej med i systemet eller i bilden så aldrig varit under tiden vi har varit tillsammans. Farmor farfar sa först självklart måste han stå som pappa! Men sen skoja om säg att det va one night stand så alla verkar se "mellan fingrarna" och ej se allvarlet i situationen jag är super stressad vet ej vad jag ska göra nu när denna lapp kom vill ej bli betalningskyldig. Så kan man upge anonynt eller vad känns inte som det äe värt få gå igenom allt för att få "fader okänd"

Lindiz96
Visningsbild
Stammis 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Jag vill ha han med i bilden vi tänker bara inte alltid lika..och det är jobbigt med myndigheter., ibland har vi inte gått ihop och bråkat rejält. Men nu måste jag tänka på vad som är bäst för min son. Och skulle aldrig skaffat barn med han om jag inte velat ha med han i bilden. Varit tillsammand 5år så kanske visste detta iför väg och skulle varit beredd tyvärr.. men trodde han skulle "ändra sig" och skriva på papprerna fader med resepekt till sin son alla barn har rätt att veta sin pappa, han har sagt men det vet han ju skit i pappret liksom. Fader okänd helt bestämt men känns helt fel att ljuga för mig genom en hel process Utryckte mig kanske dumt med "hotet"

Lindiz96
Visningsbild
Stammis 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Enwo [Gå till post]:
Ja har fått 3dje påminnelsen nu kanske dags att ta tag i samtalet men vet ej vad jag ska säga , som han alla vill fader okänd , säga hans namn bara anonymt elller säga att det är pysik påfresande och att pappan verkligen har sagt håll käften om mitt namm och jag är i en sist jag ej vet vad jag ska göra. Tror ej tanten man ringer till kommer förstå det då dom ej är så trevliga på såna ställen och gör allt i sin makt att få reda på pappan.

Lindiz96
Visningsbild
Stammis 5 inlägg
Trådskapare
0
Tilägg
Som sagt skapade denna tråd för att bolla tankar , sen ska jag försöka ringa i veckan då jag ej vill betala kostnader.

Och hotet va väll inte riktigt "hot"
MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 357 inlägg
2

Svar till Lindiz96 [Gå till post]:
Om han har hotat dig ska du polisanmäla honom.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

Guud
Visningsbild
31 Göteborg Prao-OV 2 228 inlägg Online
0

Svar till Lindiz96 [Gå till post]:
Jag har hört att det kan ta tre år innan de lägger ner en utredning om vem som är pappa till barnet. De kommer ringa/besöka dina vänner, familj och andra i din närhet för att utesluta att ingen vet vem han är.
Om ni nu varit ihop i 5 år ser jag inga som helst tvivel att någon i din nära krets kommer säga som det är. Sedan är det väl upp till pappan om han vill fortsätta bråka med myndigheterna eller stå för vad han gjort (här börjar det kosta pengar med advokater osv).

Så se bara till att han skriver på, att ni orkar bråka över det ens.

Don't get caught with the beard in the letterbox!

Chubaka
Visningsbild
P Kändis 619 inlägg
0

Svar till Lindiz96 [Gå till post]:
Jag tror du får tänka längre också. Han vill inte kännas vid barnet på papper, då har han i framtiden heller ingen rätt att hävda vårdnad över barnet, om eller när ni går isär.

Ring fk som sagt och säg att fadern vill inte erkänna faderskap och du är nöjd med att stå som ensam vårdnadshavare åt ditt barn.

Sen kan du ta dig en funderare på om miljön ditt barn lever i är det bästa, där din kille har problem med lagen.

Sluta förfölj mig! -_-

godis-apa
Visningsbild
P 26 Modereringsansvarig 3 826 inlägg
0

Svar till Lindiz96 [Gå till post]:
Det kan vara ett hot utan att trycka mot fysiskt våld.


Att han har problem med skulder osv ska inte spela någon roll. Det är hans skulder, inte dina eller barnets. Barn ärver inte sina föräldrars skulder och kronofogden kan inte mäta ut egendom som inte tillhör honom.

Det enda han gör genom att inte skriva på pappret är att krångla till det för er. Det kan inte vara jättekul sen för barnet om det sen när det blir äldre och det kommer fram att pappa officiellt inte accepterat faderskap till denne. Oavsett vad man säger i en sån sits kan det vara väldigt psykiskt påfrestande för barnet i fråga.

Even boys have something to say if you listen long enough

Enwo
Visningsbild
P 28 Veteran 33 inlägg
0

Svar till Lindiz96 [Gå till post]:
Det är värt att ringa för att förklara din situation och varför du inte har svarat på breven. Du kan skriva med hans namn utan att han vet om det men vet inte om det blir godkänt utan hans signatur vilket såklart inte är något du kan rå för, du kan inte vrida om armen på honom och tvinga honom att göra det. Fyll i lappen, skriv hans namn och skriv med någonstans att han vägrar att skriva under.
Jag tycker att du borde höra av dig till honom och berätta att du gör så och att om han fortsätter hota så får du göra en anmälan. Han är pappan oavsett så han har ett ansvar.

Inte
Visningsbild
Veteran 171 inlägg
-1

Svar till Lindiz96 [Gå till post]:


Hur jävla svårt ska de vara?
Dumpa idioten och anmäl honom?
Om du inte förstår varför så bör du besöka en psykolog omgående...

Forum » Mellan Himmel och Jord » Ej säga fader till sitt barn

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons