Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Jag får inte spela gta eller cs!

Skapad av Misterviggo, 2017-04-24 01:10 i Mellan Himmel och Jord

9 996
25 inlägg
8 poäng
Misterviggo
Visningsbild
P 18 Legend 78 inlägg
1
Jag får inte spela GTA för mina föräldrar och jag vet inte hur jag ska kunna "övertala" dem eller lliknande för min mamma är stäng mot såna spel och jag vill också spela CS GO så snälla hjälp mig och skicka inte bara typ "A men du borde lyssna på dina föräldrar" för jag vill ha ett svar på min fråga!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Drickz
Visningsbild
P 30 Umeå Hjälte 768 inlägg
5
Det är svårt att veta hur man skall argumentera, utan att veta varför dina föräldrar inte låter dig spela de spelen.

Ingen status

Chubaka
Visningsbild
P Hjälte 627 inlägg
0

Svar till Misterviggo [Gå till post]:
Utifrån hur du skriver, så får jag uppfattningen att du är under 18.

Åldersgränsen på båda dom spelen är 18 år. Men många tonåringar spelar dessa spel ändå.

Data spel generellt låter vissa sina barn spela vad de vill, utan tanke på vad de kan innehålla eller att de enkelt inte bryr sig om vad deras barn gör på nätet.

Andra föräldrar spelar MED sina barn, eller sitter med när de spelar. På så sätt kan föräldrarna tillsammans med sitt barn prata om vad som sker i spelet. Dom kan tillsammans prata om någon är elak eller om spelaren upptäcker nåt som väcker oro eller frågor.

Åter så vet jag ej din ålder, är du allt för ung kanske det är bäst du väntar (det kommer fler grymma spel längre fram, så oroa dig ej). Annars kan du kanske be någon av dina föräldrar sitta med eller spela tillsammans med dina föräldrar(beror ju på hur techsavy dom är, men föräldrar BÖR engagera sig i sina barns aktiviteter). Vet dom efter ett tag att du KAN hantera och har goda värderingar till det du möter i spelen, så får du nog kanske spela på egen hand även om du är under 18.

Sluta förfölj mig! -_-

hellokitty
Visningsbild
Hjälte 31 inlägg
0
Har du inte åldern inne ska du inte spela dessa spel.

yep.

Anchezz
Visningsbild
F 24 Norrköping Hjälte 377 inlägg
2
Svar till Misterviggo [Gå till post]:
Som det är skrivet innan så är spelen ratade för 18år och uppåt men det svarar inte på din fråga hur du kan få spela spelen. På CS finns det ett "low violence mode" som du kanske kan visa för dina föräldrar så de låter dig spela? Det är bl.a. inget blod o.s.v. då. Inte lika grovt helt enkelt och det kanske skulle funka om det är därför din mamma inte vill att du ska spela det? Sen om det funkar kan du ju självklart stänga av det utan att din mamma vet :p

Ingen status

Misterviggo
Visningsbild
P 18 Legend 78 inlägg
Trådskapare
-1

Svar till Anchezz [Gå till post]:
Men varje gång jag tar det på tal om att man dödar folk så blir hon nästan sur på mig och förresten så är jag 12


Svar till Anchezz [Gå till post]:
Men så fort jag brukar to upp det ämnet så blir hon sur på mig och förresten så är jag 12 om du undrarbot
Visningsbild
18 Legend 61 inlägg
0
Bara så alla vet. Det är ingen åldersgräns på dem spelen. Det är en rekommendation, Bara att gå o köpa spelet om du vill ha det. Inte så att affären kommer neka dig....

Har spelat sådana spel hela mitt liv. morsan skällde alltid tills hon insåg att jag inte skulle gå ut och skjuta folk på stan för att jag gjorde det på gta.
Inte det minsta farligt direkt o spela lite pang pang spel när man är yngre, prata helt enkelt med dina föräldrar,

Jag har aldrig sett det som att man dödar massa folk när man kör sådana spel, det är liksom bara ett spel.

Kommer ihåg när man var runt 8-9 där någonstans och satt o spelade pappas skjutar spel med honom och man inte fick berätta det för morsan ahhaa
Anchezz
Visningsbild
F 24 Norrköping Hjälte 377 inlägg
2

Svar till bot [Gå till post]:
Du har rätt i att PEGI är en rekommendation för att skydda yngre mot vissa scener i spel. Det är inte olagligt att spela de men det är väl fortfarande upp till föräldrarna att tillåta/neka..dessutom är OP 12 och jag antar att han pratar om att spela dessa spel på Steam och isåfall är han fortfarande för ung för att ha ett konto där enligt deras användaravtal.Svar till Misterviggo [Gå till post]:
Om hon vägrar lyssna på dig ser jag inget annat sätt än att skaffa spelen och spela ändå. Se vad hon gör om hon märker att du spelar och kanske då lyssnar hon?


Ingen status

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
1

Svar till bot [Gå till post]:
Eftersom TS är 12 kan föräldrarna dock, om köpet skett utan deras tillstånd gå tillbaka till butiken och få köpet hävt, även om förpackningen är bruten, spelet är repat, en autentieringsnyckel är använd etc.

En person som är omyndig kan som huvudregel inte ingå avtal med någon utan målsmans tillstånd och köper då man någonting utan målsmans tillstånd är avtalet ogiltigt.

Det är inte alls ovanligt att butiker nekar yngre att handla dyrare saker eller saker med rekommenderad åldersgräns av just den här anledningen.

Even boys have something to say if you listen long enough

Misterviggo
Visningsbild
P 18 Legend 78 inlägg
Trådskapare
0
Det svåraste är dock att jag måste köpa det på STEAM och mamma vill veta vad jag ska köpa om jag ska lägga in pengar på STEAM så jag kan köpa det med jag kanske ska få det av en kommpis
Anchezz
Visningsbild
F 24 Norrköping Hjälte 377 inlägg
0

Svar till Misterviggo [Gå till post]:
Du är för ung för att ha steam

Ingen status

busmalin
Visningsbild
F Jönköping Hjälte 229 inlägg
1

Svar till Misterviggo [Gå till post]:
Finns det inte så att man kan köpa typ "presentkort" till steam i olika affärer? Har du någon som helst tillgång till egna pengar är det ju bara att köpa ett sådant så har mami inte ngn koll. Minns hur jag cyklade till ICA och laddade mitt kontantkort med 100 spänn för att köpa habbomynt <3<3<3<3 Föräldrar vet inte alltid bäst.

En pessimist i sitt livs form

Anchezz
Visningsbild
F 24 Norrköping Hjälte 377 inlägg
0

Svar till busmalin [Gå till post]:
Tror inte det går då de har gjort så att man har en "trade hold" på att lägga in pengar i plånboken på steam nu, enda sättet att slippa vänta i 7 dagar på att den ska ta slut är att köpa spelet direkt via kort och inte lägga in i plånboken. Men om det är så viktigt för OP att köpa spelen kanske det är värt väntan :)

Ingen status

Timi
Visningsbild
P 28 Norrköping Hjälte 358 inlägg
0
Jag stör mig på folk som inte förstår sig på PEGI. Det är en rekommendation, åldersrekommendation. Det är ingenting annat.

Förklara för dem vad som är positivt med spelet, att du lär dig samarbete, engelska etc. Dra upp allt positivt med spelet istället för att fokusera på det negativa.
Misterviggo
Visningsbild
P 18 Legend 78 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Timi [Gå till post]:
Ja men problemet är att det knappt finns något positivt

Misterviggo
Visningsbild
P 18 Legend 78 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Anchezz [Gå till post]:
Ja men STEAM får jag ha för mina föräldrar

Anchezz
Visningsbild
F 24 Norrköping Hjälte 377 inlägg
0

Svar till Misterviggo [Gå till post]:
Synd att det inte är dina föräldrar som bestämmer det då :p Nu kommer ju antagligen inget hända om du har Steam och är under 13 MEN enligt deras användaravtal går du med på att du är 13 eller äldre, du är 12 så du bryter alltså det

Ingen status

Luden
Visningsbild
Legend 1 inlägg
-1
Hej!

Detta är en fråga om huruvida paternalism motsätter sig individens (ditt) autonoma val i livet. Har samhället/staten/dina föräldrar rätten på sin sida att rättfärdiga sitt eller sina val, som att exempelvis förhindra dig att spela ett spel genom att sätta en viss åldersrekommendation på spelet, eller är det du som individ som ska ha rätten på din sida att få välja att utsätta dig för fiktivt våld? Å ena sidan kan man argumentera att (ex.) dina föräldrar är berättigade till att förbjuda dig från att spela ett sådant spel p.g.a. att det förhindrar dig från att uppleva "explicit content", vilket därmed positivt begränsar påverkan på din amygdala etc. Å andra sidan kan man argumentera att du är berättigad till att spela ett sådant spel eftersom du som individ har en egen vilja och egna önskemål.

Enligt hård paternalism är dina föräldrars handlande alltid rättfärdigat. Enligt mjuk paternalism är deras handlande bara rättfärdigat om du förstår ditt beslut till fullo; detta eftersom du vet vad du "ger dig in på", men negligerar faktum (utifrån ett normativt perspektiv). Reflektera kring John Stuart Mills hypotetiska exempel (Bridge Scenario): ‘If either a public officer or any one else saw a person attempting to cross a bridge which had been ascertained to be unsafe, and there were no time to warn him of his danger, they might seize him and turn him back, without any real infringement of his liberty; for liberty consists in doing what one desires, and he does not desire to fall into the river.’ (Mill, 1859).

Utan tvekan är din fråga berättigad och bör ges rum för diskussion. I slutändan däremot, oavsett hur man anser att det bör vara, är det dock inte en fråga om rätt eller fel. Det är en fråga om vem som har det auktoritära styret eller stödet av majoriteten; det är den som beslutar.

Dina föräldrar vill till största sannolikhet ditt bästa. Du bör vara tacksam för den kärlek du får av dem och istället för att spela GTA/CS:GO bör du vara ute och spela fotboll eller dylikt.

Cheers,
Luden (Law på University of Warwick)

Tillägg av Luden 2017-05-05 02:46

Om du fortfarande känner för att spela våldsamma datorspel så kan du leta upp empirisk information som pekar på att sådana spel inte har en allvarlig påverkan på hjärnan och be dem tillhandahålla dig med information som bevisar på motsatsen. Den som har mest gedigen information bör onekligen vara den som har rätt i frågan.

Om du vill vara busig så kan du ju spela spelet/spelen när dina föräldrar inte är i närheten (jag avsäger mig allt ansvar eftersom jag är packad af).

jagvillvaanonym
Visningsbild
P Hjälte 84 inlägg
-2
Till jag tror allas förvånelse vill dom inte att du går runt och ställer till med massakrer och tillfredställer kvinnor. (undra varför?!) Några substitutionsspel jag kan rekommendera är bl.a. mulle meck bygger båtar och pokemon.

Ingen status

Misterviggo
Visningsbild
P 18 Legend 78 inlägg
Trådskapare
0

Svar till jagvillvaanonym [Gå till post]:
Du skojar va när du säger mulle meck?

Misterviggo
Visningsbild
P 18 Legend 78 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Luden [Gå till post]:
Jag gillar inte bollsporter och jag har spelat i hela mitt liv och gör det i typ 2-12 timmar per dag (ungefär 3-4 timmar när det är skola.

Misterviggo
Visningsbild
P 18 Legend 78 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Anchezz [Gå till post]:
A men hur många använder inte det ändå? Jag känner 9 personer som går i min klass om man ej räknar med mig och min bästa kommpis som då blir 11 med dom i klassen! Och vi är 16

Misterviggo
Visningsbild
P 18 Legend 78 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Misterviggo [Gå till post]:
Det tycker jag inte heller att det finns förutom när man bara kör bil OM MAN INTE råkar köra på någon och blir jagad av polisen och så vidare

Anchezz
Visningsbild
F 24 Norrköping Hjälte 377 inlägg
0

Svar till Misterviggo [Gå till post]:
Jag vet hur många som använder det ändå men om ni är 16 så får ju ni ha steam lol

Ingen status

DJ111
Visningsbild
P Kändis 120 inlägg
0

Svar till hellokitty [Gå till post]:
så enkelt är det ja, håller med dig ^^

''NEVER GIVE UP''


Forum » Mellan Himmel och Jord » Jag får inte spela gta eller cs!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons