Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Skaffa nya vänner som vuxen.

Skapad av Kanelkatten, 2021-03-13 18:36 i Mellan Himmel och Jord

1 313
5 inlägg
2 poäng
Kanelkatten
Visningsbild
Stammis 4 inlägg
0
Jag har 2 vänner. Men dom ska flytta.
Hur gör man för att få vänner i vuxen ålder?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P 29 Modereringsansvarig 3 966 inlägg
0

Svar till Kanelkatten [Gå till post]:
Det blir absolut svårare med ålder, speciellt när mer självklara sociala umgängen i form av skola och dylikt försvinner. Saker kommer inte lika enkelt och man måste lite mer aktivt söka sig till sociala sammanhang för att nya relationer ska ha en möjlighet att bildas.

Jag är långt ifrån någon expert i ämnet, men jag tror att det enklaste sätten att faktiskt få nya vänner som vuxen på är att engagera sig i någon form av sport, eller annan intresserelaterad förening. Att man helt enkelt hittar en aktivitet man vill göra, tillsammans med andra och sen aktivt deltar i vad det nu än är det handlar om. Det sociala umgänget som kommer från att göra saker tillsammans, och kopplingen till ett gemensamt intresse lär absolut göra det enklare att sedan bygga relationen vidare, tills man även kan träffas och umgås även utanför föreningsrelaterade saker.

Tyvärr är väl allt sånt här relativt svårt under en pandemi - men snarlika saker går säkert att applicera i tillexempel datorspel online också. I regel brukar det här väl resultera i mer av en digital vänskap, men det skadar inte att ha några såna också. Det behöver inte vara mycket svårare än att man använder voice comms när man spelar och sen lägger till lagkamraterna efter en bra match CS för att fråga om de vill spela en runda till. Ibland hittar man folk man klickar med, andra gånger inte - men bara man får in en fot i en sån digital kompisgrupp brukar det inte vara jättesvårt att med lite engagemang och positiv attityd bli inbjuden igen. Gillar man inte CS kan man ju gå med i en guild i WoW, eller starta en klan i Rust.

Sammarbetsinriktade aktiviteter i allmänhet är en bra grund att bygga vänskap ifrån.

Even boys have something to say if you listen long enough

Guud
Visningsbild
34 Göteborg Administratör 2 487 inlägg Online
0
Jag skulle tro att det vanligaste sättet är att träffa likasinnade på sitt jobb eller föreningar/aktiviteter.

Men precis som godis-apa säger så blir det knappast enklare ju äldre man blir.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

DreamEvil
Visningsbild
P Kode Stammis 11 inlägg
2
Om du gillar att spela online-spel kan det vara ett rätt bra sätt att träffa nya vänner, kanske bara blir online, men kan ju även leda till att man hittar någon som bor nära en och så spelar man och umgås tillsammans och gör andra saker.

Utöver detta: tyvärr hittar man nog oftast sina vänner via de jobbet man har, eller på utbildningar, är man inte i en fas i livet där man går en utbildning så är det nog generellt så att det är störst chans att man hittar en vän på sitt jobb. utöver det så säger jag - online, världen blir bra mycket mindre, dessutom e de helt corona säkert online ;)
Farbror_Victor
Visningsbild
P Stammis 1 inlägg
0
Sitt utanför ica/coop och fråga någon intressant person om de vill bli din kompis.Visa spoiler

Forum » Mellan Himmel och Jord » Skaffa nya vänner som vuxen.

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons