Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Typer av falskleg / lagen?

Skapad av Berg1, 2017-03-15 13:04 i Mellan Himmel och Jord

6 577
6 inlägg
3 poäng
Berg1
Visningsbild
Veteran 26 inlägg
1
Det finns två typer av falska identitetshandlingar ute. Det finns de plastkort som görs så lika de äkta legitimationerna som möjligt, t.ex ett falskt körkort med titeln "körkort" och resten så nära en perfekt kopia som möjligt.

Sedan finns det de plastkort som på engelska kallas "novelty id" som är mer avsedda för rekvisita, souvenirer och skämt (fast som fortfarande kan utnyttjas av t.ex minderåriga ungdomar som vill komma in på krogen). Dessa kort kan förekomma i versioner som liknar riktiga legitimationer en aning eller helt olika.
Den första nämnda typen av kort ses klart som olaglig i Sverige, ett typisk falsklegg.
Den andra nämnda typen (novelty id) är däremot laglig att sälja i flera länder som t.ex England och Kanada, laglig att inneha, men olaglig att försöka använda för att t.ex köpa cigaretter som minderårig.

Min fråga är: Är den andra nämnda typen (novelty id) laglig att sälja/köpa/inneha i Sverige?

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
30 Göteborg Hjälte 2 080 inlägg Online
0
Förstår inte riktigt vad ett "novelty id" skulle ha för roll?
Det får ju inte likna varken körkort eller riktiga godkända id-handlingar som det i så fall skulle utgöra sig för att vara. Och vad finns det då för poäng med kortet?

Tillägg av Guud 2017-03-15 15:29

Dessutom är det olagligt att utge sig för att vara någon annan så där försvinner ännu en anledning.

Don't get caught with the beard in the letterbox!

Berg1
Visningsbild
Veteran 26 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Eftersom att kassörer har i princip noll utbildning i vilken legitimation som är giltig så går dessa ofta att använda när minderåriga ska köpa cigaretter t.ex. Självklart är det olagligt att utge falsk urkund men frågan är om dessa kort går att sälja/köpa/inneha.

Ingen status

Paddorna
Visningsbild
P 26 Insjön Veteran 471 inlägg
0

Svar till Berg1 [Gå till post]:
Om du som TS frågar om det är lagligt att köpa eller sälja dessa kort så skulle jag personligen tolka att du söker ett kort för att sedan kunna köpa cigg.

Du tog själv upp att kassörer inte har utbildning för vad som är en giltig legitimation så ser jag direkt att du är ute efter något som kan hjälpa dig att handla...

Ingen status

guessmyname
Visningsbild
F 24 Markaryd Kändis 1 957 inlägg
2
Svar till Berg1 [Gå till post]:
Som en kassörska: Vi är inte dumma i huvudet. Så länge leg'et bekräftar att du är över 18 så är det skitsamma vilken typ du använder. Ser du ut att vara 12 men leg'et säger 20 så kommer du inte få ut något. Vi har rätt att neka dig.Tillägg av guessmyname 2017-03-16 20:57

Kan ju tillägga att då snackar vi körkort, pass, sis-märkta kort, från skatteverket, nationellt id-kort etc, så medlemskort av diverse slag kan du ju glömma då dem inte räknas som leg.

robin söker ny sexpartner.

Pentagram
Visningsbild
P 26 Veteran 151 inlägg
0
Svar till Berg1 [Gå till post]:
Om det ser ut som en riktig ID-handling så är det olagligt. Tror det lär skilja kraftigt från existerande körkort/pass/leg etc för att vara lagligt.

Ingen status


Forum » Mellan Himmel och Jord » Typer av falskleg / lagen?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons