Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vänner efter avslutat förhållande?

Skapad av FrozenTears, 2017-01-27 00:45 i Mellan Himmel och Jord

2 024
5 inlägg
0 poäng
FrozenTears
Visningsbild
F 24 Kändis 42 inlägg
0
Så, grabbar och tjejer, och allt däremellan.

Mitt förhållande tog nyligen slut, men vi bestämde oss för att fortsätta vara vänner. Detta gjorde mig nyfiken på vad andra tycker om det.

Mina frågor till er är: Tycker ni att man kan vara vänner efter att ha varit i ett förhållande? Har ni varit i en liknande situation? Har ni nån gång ångrat er (oavsett val)?

(Obs. Jag är nöjd med hur saker och ting är nu, är bara intresserad av folks olika erfarenheter och åsikter).

Oh look - I'm opening my box of care! Oh wait - it's empty!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Enwo
Visningsbild
P 33 Legend 33 inlägg
0

Svar till FrozenTears [Gå till post]:
Jag och mitt ex var ihop i 5 år och gjorde slut för lite mer än 2 år sen, men vi umgås fortfarande någon gång i veckan.
Sånt beror nog lite på hur mycket man har gemensamt och hur smärtfritt och hur överens man är med att det tar slut. Vi insåg att vi är bättre vänner än par. Tog nån månad av stelhet men sen var det rätt lugnt efter det.

Cold
Visningsbild
P 32 Trollhättan Hjälte 26 inlägg
0

Svar till FrozenTears [Gå till post]:
Helt individuellt. Men ja, jag ser inga problem med att umgås med någon man haft förhållande med.

Kan man inte stava, så kan man inte älska.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 978 inlägg Online
0

Svar till FrozenTears [Gå till post]:
Man kan absolut fortsätta att vara vänner - men det är inte alltid enkelt.
Beroende på hur nära man faktiskt var, hur länge förhållandet varade och lite beroende på hur det faktiskt tog slut kan man behöva olika mån av avstånd från varandra ett tag. Det är väldigt individuellt och det varierar enormt från situation till situation.

Personligen har jag två flickvänner som jag helt brutit kontakten med, personer som jag inte längre vill ha någonting alls att göra med efter att dessa förhållanden tagit slut. Dessa två förhållanden har slutat mindre bra.

Resterande förhållanden har man åtminstone haft möjlighet till kontakt efter. Det kanske inte är så att man skriver dagligen, men jag har aldrig känt att jag varken kan eller vill stryka någon av dessa ur mitt kontaktnät och framtida liv.

Jag kan fortfarande träffa dem, prata och försöka umgås som innan man blev tillsammans, men i vissa fall har det dröjt några månader, kanske till och med ett år innan man lyckats komma över personen så pass bra att man klarar av att umgås igen som faktiska "vänner".

Jag har aldrig ångrat mitt val. De två personer jag strukit ur mitt liv är personer som sårat mig mer än jag är villig att låta någon såra mig och de andra har jag när som helst, utifall jag ångrat mig haft möjlighet att prata med och berätta att det inte fungerar - att jag inte klarar av att fortsätta vara vän med personen för att det rör upp saker.

Däremot kan det vara värt att påpeka att jag med en av dessa tjejer, efter att ha varit isär och pratat som "vänner" i typ 2 år lyckades falla tillbaka och återigen förälska mig i personen. Jag tror inte jag riktigt lyckades släppa henne.

Even boys have something to say if you listen long enough

guessmyname
Visningsbild
F 29 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0

Svar till FrozenTears [Gå till post]:
Otroligt individuellt. Se bara till att där absolut inte finns några känslor kvar hos någon av er, kan sluta riktigt tråkigt annars.

robin söker ny sexpartner.


Forum » Mellan Himmel och Jord » Vänner efter avslutat förhållande?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons