Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hur mycket alkohol?

Skapad av Sarah-482, 2014-07-19 16:55 i Alkohol, tobak & droger

4 795
9 inlägg
3 poäng
Sex och blandat
Sarah-482
Visningsbild
Kändis 1 inlägg
0
Hej! Nästa vecka ska jag på fest med några kompisar. Jag har druckit lite cider några fåtal gånger så jag blivit lite mindre stel lixom men aldrig så jag blivit full. Hade tänkt köpa en 70cl vodka och blanda med nån läsk och sen dela med några kompisar. Hur mycket behöver jag dricka för att bli full? Och hur lång tid tar det innan man blir nykter? Är 173 cm och väger 58kg :)

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

RTS
Visningsbild
P 29 Hjälte 198 inlägg
0
Problemet med vodka är att det slår till när du minst anar det, så drick försiktigt och inte för fort. Mitt tips är att du gör en grogg och smuttar på den ett tag sen vänta och se hur mycket det tar på dig.

BROF1ST!!

Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
0
jag är 173 cm och väger bara 53 kilo och brukar börja en fest med 2-3 dl vodka med 2-1 dl juice och fortsätta så tills man känner sig skön.

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

zalimoon
Visningsbild
P 33 Hassela Hjälte 2 822 inlägg
1

Svar till Sarah-482 [Gå till post]:
Tänker du köra på grogg så kommer din kväll sluta på knä framför (förhoppningsvis) en toa.

Om du ska dricka ifrån kl 22.00 till 03.00 tex, så bör det räcka gott och väl med runt 8st 4% cider.

Att spela ölspel, eller att sitta och social dricka med grogg är inge kul om inte alla andra gör det också. Oftast känner sig folk manade att dricka i samma tempo som dom som bara dricker öl eller cider.

Är du bara ute efter att bli så full som möjligt och ha en fjortis kväll, då kan du dricka några fler cider bara.
Med starksprit kan en oerfaren person lätt komma upp i nivåer för alkoholförgiftning, vilket är betydligt svårare med öl och cider eftersom du måste dricka mycket större mängder.
Större mängder betyder att du kommer oftast hinna känna av förra cidern när du börjar på nästa, och kan då lättare uppskatta hur mycket du måste dricka.

Om besvikelse hade en smak, då skulle den vara ICA cola

ZoR
Visningsbild
Hjälte 101 inlägg
1
Tänk på hur snabbt du dricker också, särskilt om det är första gången du ska dricka starksprit. Och att det tar en stund innan det märks av.

ɹǝu-ɥɔo-ddn ɐʌıɹʞs uɐʞ ƃɐɾ ,ɐɥɐɥ

Tjingsallad
Visningsbild
P 31 Lund Hjälte 10 405 inlägg
0

Svar till Sarah-482 [Gå till post]:
En halv 70s räcker och blir över.

<--- Pro // Did i ask you what you thought you maggot?!

Phrosen
Visningsbild
P 37 Karlstad Hjälte 7 668 inlägg
1

Svar till Sarah-482 [Gå till post]:
Det där är väldigt olika från person till person. Det är inget vi kan sitta här och tala om hur du kommer må.

Mitt tips är att du blandar svaga groggar och tar det försiktigt tills du lärt känna dig själv och hur du tål alkohol bättre.
Bättre att bara vara glad-full än stup-full! :P

Praise the sun!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till Sarah-482 [Gå till post]:
Blanda svagt och låt det sätta sig, drick långsamt även om du inte känner dig direkt full. Det är väldigt lätt att grogga sig själv under bordet. Man känner sig inte full, dricker lite mer, känner sig fortfarande inte full, dricker lite mer, börjar känna sig lite full, dricker ännu mer och vips är man full som ett as, mår dåligt, har ingen rolig kväll och förstör nöjet för många andra.

Öl/cider är bättre, eftersom det är en större mängd dricka som måste förtäras, det tar längre tid och är bättre att festdricka, om man vill kunna fortsätta dricka under en lite längre tid.

Enligt mig är den bästa combon att man börjar med varsin grogg, för att under förfestens gång ta någon shot (mängd beroende på tolerans, vissa ska absolut inte ha en shot, medan större, mer toleranta personer ofta kan ta ett par stycken). Man kör lite dryckesspel med öl/cider (typ 1-2 drickor per person) och sedan är man lagom lullig till festen. Under festen dricker man enbart öl/cider och inte i allt för högt tempo. Man försöker hålla en fyllan man plockade på sig under förfesten snarare än dricker för att bli fullare.

Even boys have something to say if you listen long enough

Trullats
Visningsbild
Kändis 3 inlägg
0
Det är helt olika från person till person. Men om ni delar 4-5 st på en hel kommer ni bli dragna allihopa om ni inte är så erfarna drickare. Ta det lugnt bara.

Forum » Samhälle & vetenskap » Alkohol, tobak & droger » Hur mycket alkohol?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons