Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Min kompis mamma säger att min mamma och pappa är

Skapad av Lllasni, 2017-11-08 16:27 i Alkohol, tobak & droger

5 209
8 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
Lllasni
Visningsbild
Legend 1 inlägg
0
Som ni säkert ser på titeln så har min kompis mamma sagt till mig att mina föräldrar är alkoholister. Även om det var mer än ett år sedan så är det något som tynger mig varenda dag. Om jag ska säga vad jag tycker så tycker jag att mina föräldrar dricker en del (speciellt min pappa) men vad räknas som " lagom" (personligen tycker jag att alkohol är fel överhuvudtaget) och vad räknas som för mycket. Vad ska jag göra, har berättat för mina föräldrar om vad min kompis mamma sa men dem bara viftar bort det och säger "strunta i vad hon sa"

En tjej på 12 år

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Klas-Kenny
Visningsbild
P 30 Växjö Hjälte 12 128 inlägg
0
Vill inte påstå att det finns någon exakt mängd som är "lagom" eller "för mycket".

Jag skulle säga att om alkoholen på något sätt påverkar vardagen på ett negativt sätt (för sig själva eller sina barn, du) så är det för mycket.

Rätt verktyg till rätt arbete - Makaroner äts med sked.

blondii
Visningsbild
F 29 Uppsala Hjälte 126 inlägg
0

Svar till Lllasni [Gå till post]:
Hur mycket dricker dina föräldrar? Personligen anser jag att överkonsumtion är ett glas vin per dag medan andra tycker olika..

Labbet är mitt hem

CokeInSpace
Visningsbild
P Kändis 90 inlägg
0
Det viktiga är kanske inte hur mycket eller ofta de dricker utan om du tycker att de beter sig illa när de gör det. Om de t.ex. säger saker till dig eller varandra som inte är acceptabelt när de har druckit eller om de bråkar med dig eller varandra (eller om du har andra syskon). Tycker du att deras drickande påverkar dig negativt? Mår du dåligt av att de gör det?
lynx
Visningsbild
F Kändis 120 inlägg
0
Oavsett om de är alkoholister eller inte så är detta något som tynger dig (pga drickandet eller vad mamman sa spelar ingen roll) och då borde du söka hjälp, behöver absolut inte leda till soc. Börja med att prata med någon du har förtroende till men alltså inte din mamma eller pappa eftersom de inte verkar lyssna. Annars kontakta vem som helst inom vården eller skolan som du kan prata med tex kurator eller skolsköterska. Även om det kanske inte är så farligt just nu så kan konsumtionen öka och bättre att söka hjälp för allas skull innan det är försent.

Ingen status

datapersonen
Visningsbild
29 Legend 4 inlägg
0
Prata med en kurator på skolan, eller ungdomsmottagningen! Dom har tystnadsplikt och ingen behöver veta att du varit där.
Aiishaaa
Visningsbild
F Hjälte 42 inlägg
0

Svar till datapersonen [Gå till post]:
Nej kurator har inte tystnadsplikt för SOC om hon är i en dålig miljö/fara. Polisen kan också kopplas in.

Du, du hast mich.


Forum » Samhälle & vetenskap » Alkohol, tobak & droger » Min kompis mamma säger att min mamma och pappa är 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons