Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Anders borg: sverige ska bli som afrika!

Skapad av Stolt-Svensk, 2013-05-10 19:11 i Politik

2 909
18 inlägg
1 poäng
Stolt-Svensk
Visningsbild
Kändis 298 inlägg
-8
- Alla de vackra färgerna man ser på kvinnorna här. På tio års sikt kommer det att se ut så i hela Europa.

– Det är så avmätta färger hos oss, säger han.

- Europa kommer bli bättre, mer multikulturellt, fortsätter han.


http://www.expressen.se/nyheter/afrika-borjar-horas-pa-ett-annat-satt/

Vad tycker ni kring hans uttalande?

Jag tycker det låter som han har förlorat vettet. "Hemma är det ju bara svart överallt" utbrister han förbittrat om kläder, samtidigt som han står för en politik som, på mer än ett sätt, gör Sverige till ett svartare land. Vi européer känner till att det finns många färger, tack så mycket, och om vi vill klä oss i regnbågens färger så gör vi det.

Dessa kvinnor i de vackra färgerna, som han så lyriskt betraktar från sitt fönster, hur ser deras liv ut i Nigeria? Har deras tillvaro förbättrats nämnvärt för att de klär sig i gula och oranga tyger? Gick de längs vägen på väg till sitt jämställda chefsjobb eller gick de med korgar på huvudet på väg till sin by?

Ett hälsosamt samhälle rör sig bort från en afrikansk modell så mycket som möjligt. En normal människa tittar på Afrika som det avskräckande exemplet: om afrikaner gör så, ja, då gör vi motsatsen. En hälsosam och normal människa vill överleva och då tittar man inte på Afrika för inspiration.

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Ultrafisk
Visningsbild
P 28 Linköping Hjälte 7 471 inlägg
6
Tycker du drar lite väl mycket slutsatser utifrån Anders Borgs modepreferenser.

Tillägg av Ultrafisk 2013-05-10 19:28

Och i ett häslosamt samhälle är man nog klok nog att fatta att situationen i Afrika inte har ett skit att göra med färgen på kvinnornas klänningar, så vi kan nog lugnt sätta på oss orangea kläder utan att störta oss i fördärvet.

Det finns inget mer älskvärt än Moldavien | http://www.youtube.com/watch?v=fgRbURC5Sr4

Jokk
Visningsbild
27 Hjälte 9 867 inlägg
2
Hur visste jag att det var du som startat tråden?

Åh nej, Borg tycker att Sverige är grått och trist samt att vi borde ha färggladare kläder. Detta betyder nog att han vill flytta hit alla afrikaner och förvandla Sverige till Somalien. Denne kulturmarxist. Korsfästning säger jag, korsfästning!

Enligt dig så skulle alltså Sverige ta stormsteg framåt i utvecklingen både socialt och ekonomiskt om alla klädde sig i svarta kläder?

flizan

SKX3
Visningsbild
P 30 Huddinge Hjälte 3 815 inlägg
0

Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:
Och du beslutar dig för att propagera "din" tankemodell som "bättre" än de andra. Igen.

Hur förvånande.

Du borde snarare fråga dig själv om det här "korståget" som du för mot "de andra" är verkligen värt det, eftersom föregående meningsfränder har definitivt inte lyckats, och du kommer inte att lyckas heller med den "utopia" som du strävar efter (ja, verkligheten är mer komplicerad än din "verklighet"). Inte heller kommer dina ättlingar att göra det heller. Vill du verkligen att ditt "korståg" blir ett evigt minneskrig där alla, inklusive du och "din grupp", skadas i all oändlighet?

Ingen status?

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
0
Jag tycker det är rätt färgglatt utomhus jag. Han får väl köpa orangea kostymer eller nåt...?

Hatar allt.

Snopp
Visningsbild
P -993 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
1
Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:
Vad konstigt, Afrika har den högsta tillväxten i världen. Tror att de flesta länder skulle vara nöjda med en sådan tillväxt, eller hur?

Larwa
Visningsbild
Kändis 69 inlägg
0

Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:
Kanske han ska flytta till Afrika?

..........

BinBin
Visningsbild
P 31 Uppsala Hjälte 6 798 inlägg
0
Ja alltså färgen på kläderna speglar fattigdomen i landet. Det är ju självklart.


+ att jag har hört att lila kläder är bra att ha på sig - då slipper man bli våldtagen av gerillanän

Vaskar forumnotiser

Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0

Svar till Snopp [Gå till post]:

Dock beror ju Afrikas höga tillväxt på det som kallas för "convergence" i ekonomiska termer, kan tyvärr inte den svenska termen för det. :/
Det är mera känt som "catch up effects" och går kort sagt ut på att utvecklingsländer har potentialen att växa snabbare per capita än I-länder pga. "diminishing marginal returns".

Visa spoiler
Diminishing marginal returns:
The economic theory, supported by empirical evidence, that as the amount of any one input is increased, holding all other inputs constant, the amount that output increases for each additional unit of the expanding input will generally decrease.


http://www.economist.com/node/14298749
http://www.nber.org/papers/w5039

Anders Borg är självklart medveten om det orimliga i att rakt av jämföra tillväxten i Sverige och i afrikanska länder och önska att Sverige skulle kunna ha samma tillväxt. :)

bonbon
Visningsbild
P 22 Kändis 1 054 inlägg
0
Jag tycker att han drar lite snabba slutsatser med att "alla" i Sverige klär sig i svart och är tråkiga. men det kan nog stämma att det blir mer afrikansk inspirerat mode framöver då många européer gärna vill vara exotiska och färgglada. Men det kommer inte vara Afrika som vill in i Europa, Europa kommer att dra in Afrika.

En vis man sa en gång ingenting, ty han var vis

Tippu
Visningsbild
P 27 Kändis 275 inlägg
0

Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:
Gud vad jag älskar multi kulti! Tack min bästa allierade!

Forum image

Mina pajkastardagar är över. Sämsta spelet någonsin.

Tippu
Visningsbild
P 27 Kändis 275 inlägg
0

Svar till Stolt-Svensk [Gå till post]:

Denna kvinna är Satan själv - och förespråkar multi kulti inom svea rikes gränser, Zionist är hon och har hög position inom israel (Fria Palestina)

http://www.youtube.com/watch?v=k2Vq_e2Z1ug
>barbara spectre

http://www.youtube.com/watch?v=lKDeyuM0-Og
>Parodi på Fröken Spectre.


Forum image

Mina pajkastardagar är över. Sämsta spelet någonsin.

Snopp
Visningsbild
P -993 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
0

Svar till Salvator [Gå till post]:
Nahe, det visste jag inte. *wink*

Tillvaxten beror snarare pa afrikas stora befolkningsokning vilket gor att de nu har en valdigt stor mangd arbetare i forhallande till pensionarer. Daremot ska man, vilket Anders Borg ar val medveten om, inte forakta det sattet Afrika anvander sin arbetskraft for att oka sin ekonomiska tillvaxt, dvs. makro och microekonomin som anvands i Afrika. Att saga att vi inget kan lara oss fran fattigare lander ar ganska arrogant imo.

Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0

Svar till Snopp [Gå till post]:

"Att saga att vi inget kan lara oss fran fattigare lander ar ganska arrogant imo."

Fast det är väl ingen som har påstått att vi inte kan lära oss något från fattiga? Min poäng var bara den att man ska vara väl medveten om att förhållandena skiljer sig väldigt mycket ut mellan Afrika som tillväxt region och Sverige. Som du korrekt pekar ut befinner sig Afrika i ett annat skede i den demografisk transitionen än Sverige. Kort sagt, det som nu gör att Afrika får ökad tillväxt är nog knappast applicerbart på Sverige, på gott och ont.

Snopp
Visningsbild
P -993 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
0

Svar till Salvator [Gå till post]:
Nej, och det var inte heller det jag pastod. Vad jag sa var (mojligtvis daligt formulerad) att observation av hur Afrika hanterar sina sociala och ekonomiska problem och effekterna av dessa kan mycket val vara applicerbara inom den svenska sektorn.

Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0

Svar till Snopp [Gå till post]:

Jag kanske missar det men ser inte var du säger det? Du konstaterar först att Afrika har hög tillväxt och sedan helt riktigt att Afrikas befolkningssammansättning inte ser likadan ut som i Sverige som svar på mitt inlägg. Jag ser dock ej var och hur du beskriver att modellen för den afrikanska tillväxten kan appliceras på den svenska sektorn?

Snopp
Visningsbild
P -993 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
0

Svar till Salvator [Gå till post]:
det sattet Afrika anvander sin arbetskraft for att oka sin ekonomiska tillvaxt, dvs. makro och microekonomin som anvands.

Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0
Svar till Snopp [Gå till post]:

Ja men det jag undrar är hur det är applicerbart på Sverige?
Har svårt att se hur en "catch up" ekonomi riktigt går att jämföra och applicera på Sverige?Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Anders borg: sverige ska bli som afrika!

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons