Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Sds reklam i tunnelbanan

Skapad av mittacc, 2015-08-05 15:18 i Politik

12 095
38 inlägg
-2 poäng
STIG
Visningsbild
P 33 Kista Hjälte 2 977 inlägg
0

Svar till SkalmanOnDrugs [Gå till post]:
Antar att det bara är jag som är fascist som säger detta men jag skulle tro att en del av polisens jobb ändå är att upprätthålla lagar....

Som sagt, det handlar inte om juridik eller vad som "känns" bäst, utan om polisens strategi för att betrygga befolkningen. Det är inte otänkbart att det skulle eskalera väldigt snabbt om man gick in där med våld - oavsett vad man tycker om det moraliska i skadegörelsen så råder inget tvivel om att det är olagligt, frågan är snarare;
Är det värt att riskera att provocera fram faktiska upplopp för att skydda en reklamskylt?
Jag håller helt med polisens val att släppa lite på tyglarna och på så sätt (eventuellt) förbygga ytterligare lagbrott.


All reklam hamnar ju i viss mån i "offentligt utrymme". Så du säger att det inte är okej på t-banan men det är okej på reklampelare, på tv, i tidningar, affischerade ytor etc? Vart ska man dra gränsen då?

Nej, läs mitt första inlägg som TS inte tyckte var värt att diskutera, jag menar att politisk reklam över huvud taget är direkt olämpligt i en demokrati, oavsett om det är V, SD eller M som står för den.


Alla partier som når ett visst väljarantal får ju faktiskt pengar av staten för att ha råd med viss marknadsföring och valsedlar etc.

Nja, nu vet jag inte riktigt vad det bidraget ligger på, men det går mer eller mindre åt om man vill trycka valsedlar.
Se denna länk som redogör vad partierna spenderade på valen 2014:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18720357.ab

Som du ser är det ganska stora skillnader, alldeles för stora för att din teori om att bidraget som hjälpa ska hålla.
V la totalt ~10milj
S ~70milj
M ~65milj
C ~70milj
Är det inte lite egendomligt att ett parti (C) som kämpar för att nå 4%-spärren har råd att lägga lika mycket som Sveriges största (S)?
Är det verkligen rimligt att de får lika mycket utrymme?
Om pengar ska styra är svaret självklart ja, men då är det som sagt pengar som styr vilken "samhällsinformation" som demokratins befolkning får ta del utav.


Det är alltså okej att bryta mot lagen bara för att man inte tycker om budskapet i en reklam? Finns det inget intelligentare sätt att yttra sitt ogillande?

Till att börja med finns det för diskussionen en vits med att skilja på propaganda och reklam.
Jag vet inte, hur föreslår du att man handskas med propaganda som ber om ursäkt till turister för att vissa människor syns på stadens gator? Det handlar ju inte som en SD-logga och texten "rösta på oss, vi gillar Sverige". Det är helt klart hets mot en grupp människor, och det underliggande meddelandet är helt uppenbart (om man lever i vår samtid och inte spelar dum /är fruktansvärt naiv) att denna grupp är specifikt den romska delen av de tiggare som finns i Stockholm.
Jag tycker att det är rimligt att i protest riva ned denna propaganda om man tycker att hets mot folkgrupp är oacceptabelt. Det är inte dyr egendom som förstörs (faktiskt bara papper som ändå skulle slängas 2v senare) och det är inte vanlig reklam. Det är propaganda och dessutom ytterst kontroversiell, tom för att vara SD.
Sedan betyder inte det att jag tycker att de som gjorde detta ska benådas av rättssystemet för att det var ett visst utsatt partis reklam det gällde, det är ett klart lagbrott och de skall, om möjligt, lagföras.


Jag bor i en Göteborgs-förort och jag ser ofta kommunistiska klisterlappar och affischer med budskap i stil med "Krossa kapitalismen" och "Odla ditt klasshat" men jag får inte för mig att riva ner dem eller tysta någon för det bara för att de råkar ha idiotiska åsikter.

Dessa affischer/klisterlappar rivs ned KONSTANT. Inte bara av privatpersoner utan ock av saneringsfirmor då dessa budskap iom att vänstern inte har råd med riktig reklam i någon vidare utsträckning tyvärr måste sättas upp illegalt genom olaga affischering om man vill få ut sitt budskap.
Notera gärna, har man pengar beskyddas propagandan, har man inte pengar är den olaglig att sätta upp.
Det givna motargumentet där är "amen sätt inte upp skiten på andra ställen än de tavlor som finns till för det syftet."
Dessa tavlor är ofta dåligt placerade, små, och ingen tittar på dem - inte riktigt samma dispaly-yta som bussreklam.
Dessutom blir de affischer som sätts upp där också nedrivna av meningsmotståndare (allt från nazzar till "social-liberala folkpartister" - ja, jag har själv konfronterat personer som river ned och de är, tro det eller ej, vanliga borgare).
Oavsett om du river ner eller inte så gör andra det.


Du tycker alltså polisen inte bör agera efter att upprätthålla lagen utan bör vika sig för arga lynchmobbar bara för att de råkar vara många och förbannade? Hur konsekvent är du med denna förvirrade åsikt? Hade du också försvarat en grupp på 2000 nazister som aggressivt rörde sig genom t-banan och rev ner V-plakat och sagt att polisen bara ska titta på och inte göra något åt det?

Klart jag skulle bli arg för att jag sympatiserar med affischen och skulle önska att vandalerna blev tagna, men det innebär ju inte att jag vill att polisen ska agera strategiskt efterblivet och dra ut på nazisternas bärsärkagång och försätta fler människor i fara bara för att jag blev kränkt av nedriven propaganda, man får nog vara lite större än så.
Men absolut, jag skulle nog skriva arga facebookstatusar.


Svar till mittacc [Gå till post]:

Påstår du att Aftonbladet har rätt och bilden ljuger? Du kanske dessutom missade att AB först sa att "över 10 000 personer" fanns i området? Och att de sedan ändrade till "flera tusen"? Och till slut hamnade på "över tusen"?


Jag följde inte alls händelseutvecklingen i realtid. Jag bara påpekade att det fanns andra siffror än de 1000 du använde - från samma källa du valde. Vad gäller bilden kan den lika gärna vara tagen innan själva demon började, vad vet jag - tittade som sagt inte.Du anser alltså på fullaste allvar att lynchmobbar ska få härja fritt i Sverige så länge det rör sig om en mobb på några hundra personer annars handlar det om en polisstat? Check!

Alltså, jag försöker verkligen vara resonlig med dig. Läs mitt svar till skalman. Jag tror att du då kommer förstå vad jag menar.


Haha, såklart inte. Jag är inte direkt nån som springer runt och viftar med nävarna på gatan som de i tunnelbanan och kanske du är/var? Vad är det som är lustigt med valet av siffror? Storstockholm är väl det mest lämpade alternativet? Vad föreslår du?


Jag förslår att man man räknar in dem sympatisörer som har nära till platsen i vardagen. dvs de som jobbar/bor i närheten (realistiskt uppskattat inom 20-15min) + en handfull idealister.


Det handlar ju i princip om vänsteraktivister och inte vanligt folk
Visst handlar det i första hand om vänsteraktivister, det är ju dessa som tar initiativ och får dessa demonstrationer att ske. Men det kommer också mycket vanligt, oorganiserat folk. Poängen jag försökte göra i förra inlägget (utan att lyckas) är att dessa inte kommer på kort varsel och denna demo är därför inte representativ.


Den överenskommelse som totalt omyndigförklarar 12,9% av väljarkåren.

Om jag tolkar dig rätt så menar du att det är dåligt att de andra partierna inte samarbetar med SD?
Du är väl ändå införstådd i att om man har en majoritetsregering (vilket vi hade senast 06-10) så förbiser man upp till 49,9% av befolkningen på det sätt som du menar att man förbiser SD idag.
Detta är verkligen inte skandalöst eller ens märkligt - det är så vårt system fungerar. SDs politik fungerar inte med de andra så de vill därför inte samarbeta för att det finns andra alternativ som ligger ideologiskt närmre.
Även om SD inte anser det så tycker tex både S och M att de ligger närmare varandra än SD. av den anledningen samarbetar man inte med dem.
Eller ska jag som vänsterpartist gå runt att och vara kränkt för att regeringen reinfeldt inte gav oss inflytande trots att vi representerade ~6% av sverige och därmed "omyndigförklarade" 1/20 av sveriges väljarkår?
Eller missförstod jag dig?


Vad menar du med att det är mer än en "vanlig" reklamkampanj?
Se mitt svar till skalman
Är pisstrött och orkar inte renskriva/läsa. Jag har menat att uppriktigt besvara era frågor resonligt. Hoppas också att det upplevs så. Om inte ber jag om ursäkt, kan ha råkat vara krassare än menat någonstans.

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
-1

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Har jag inte sagt heller.

flizan

Berg
Visningsbild
P 30 Stockholm Kändis 71 inlägg
-3
Helt klart bästa reklamen 2015. Synd att vänsterextremisterna rev ner reklamen innan jag hann se den med egna ögon. Jaja nu fick iaf SD ännu mer valuta för pengarna, men det har extremisterna svårt att förstå.

Jag vill ha Lunarstorm tillbaka.

Croupier
Visningsbild
P 25 Kändis 32 inlägg
0
Oavsett vad man tycker om kampanjens budskap så får man allt säga att SD:s kampanjchef är genialisk. Självklart är detta inte någon reklam menad att övertala turister som åker tunnelbana i Stockholm.
Hade folk inte reagerat som de gjort så hade SD betalat dyrt för en reklamplats som inte hade gett räckvid eller påverkan. Men nu när halva Sverige uppmärksammar kampanjen fick den tv-tid på primetime 4 kvällar i rad, framsida på internationella tidningar, över 10 ledare, och nyhetsartiklar i en vecka. När ska folk inse att de spelar SD rakt i händerna?
Cartman
Visningsbild
P 33 Västervik Hjälte 2 301 inlägg
2
Antar att jag borde inleda med att säga några ord om dådet i fråga!

I mitt inte nödvändigtvis objektiva tycke går debatten oftast ifrån frågan i sig. Det handlar om en sak och det är vandalism, gör människorna fel? JA! Dessa "demonstranter" utövar våld, utgör stor fara för medmänniskor i tunnelbanan och utför ingenting. De misslyckas i sitt syfte då de bidrar med uppmärksamhet åt den i efterhand mest ekonomiskt lyckade kampanj i modern tid.
Bör de dömas för sina brott? JA!
Kommer de dömas för sina brott? NEJ!
Varför? BRA FRÅGA!

Men för att vända blicken mot SD så vill jag säga att även om jag tycker kampanjen var lyckad så tycker jag den var onödig. Visst att SD har drivit frågan mot organiserat tiggeri och gjort det bra så kändes detta spontant som att sparka in en öppen dörr. Men tack vare idiotin hos de mindre begåvade i vänsterextremen (finns ett antal mindre begåvade i högerextremen också men i lägre procentantal) så blev det en jättegrej av det.

Men det finns ändå tre essentiella frågor att ställa om SD!

Är SD ett bra parti? Inte nödvändigtvis. Även om SD på senare tid breddat sin politik och gjort det bra så ligger de långt efter i flera frågor.

Är SD sämre något annat parti? Definitivt inte! SD gör ett bra jobb i att driva de frågor de är kunniga inom och Åkesson har utvecklats enormt gentemot för 6 år sen när jag upplevde honom som skakig och osäker. Idag tar han diskussionen med vem som helst och kan besvara så gott som vilka anklagelser som helst på ett resonabelt och vuxet sätt. Oavsett om man håller med honom eller inte måste man respektera hans sätt att föra sig. Jag håller inte med Annie Lööfs politik ett jota men kan fortfarande respektera hennes sätt att diskutera och föra sig i debatter.

Är SD bättre än de partier som har makten idag? Absolut! Vi sitter idag med den minst kompetenta och rent av farligaste regering vi någonsin haft. Nyval är bästa chans vi har att rädda vår egen framtid, alla vet det men ingen vågar utlysa ett då det finns en "risk" att SD får mer makt än de redan har. Men istället för att gå runt och kissa ner sig i rädsla över att SD kan få större makt borde partierna se varför folk rör sig mot SD och vad de kan göra för att få tillbaka sina väljare.
Svar till SkalmanOnDrugs [Gå till post]:
Älskar att läsa dina inlägg när det kommer till politik!
Sån skön omväxling gentemot de vanliga texterna där det är hårt vridet åt ena eller andra hållet, antingen är SD demokratins vita riddare eller är Åkesson den nya Hitler. Av de båda sidorna är förstnämnde närmre verkligheten men inget av de stämmer särskilt väl.


Svar till STIG [Gå till post]:
Jag vill inte ge mig in i en större diskussion då det är uppenbart att detta inte kommer leda någonvart.
Men du säger två saker jag vill svara dig på.

Först ang. den så kallade reklam som tas bort av firmor och privatpersoner och är vanligen uppsatt av vänsterextremister (högerextremister också men i avsevärt mindre omfattning).
Ofta är det kommunerna som får anlita firmor för att rensa bort denna "reklam" då det tyvärr i många fall handlar om vandalism. Att sätta klisterlappar på elskåp och gatlampor med texter som tråkigt nog i många fall uppmanar till våld är inte acceptabelt och hade det inte varit så tragiskt kunde man nästan skratta åt deras logik att "KROSSA våldet"..... vi ska alltså använda våld för att bli av med våld.. vilket vackert fredsbejakande parti vänstern är.

Men mycket av den reklam av tas ner av privatpersoner tas ner då den antingen sitter på opassande platser eller på privat ägo. Åter igen vill jag använda ordet tyvärr för att beskriva vänsterns handlingar då det är synd att de inte kan respektera andras ägor (dock inte förvånande då många av de anser att man inte kan äga utan att allt ska tillhöra alla). Jag har sett vänsterns klisterlappar på privata postlådor, bilar, hus, företag etc.


Jag vill även uppmärksamma din logik om att man omyndigförklarar 49,9% genom en majoritetsregering, den håller inte.
NORMALT sett när det blir en majoritetsregering så är det så att ett av våra två politiska block slagit det andra. Höger och vänster har olika politiker och det har vi alltid vetat och accepterat. Problemet med decemberöverenskommelsen är att den lämnar normal blockpolitik för att exkludera SDs väljare ur processen.

Normalt är när höger säger bu säger vänster bä och lika åt andra hållet. Nu säger vänster bu, mitten säger bä och högern hostar, kliar sig i örat och viskar "bu" under en låtsasgäspning. Man överger sin egen politik för att inte behöva ta en debatt med sverigedemokraterna, vilket i sin tur innebär att man överger sina väljare och då är det inte konstigt att många av de väljer att vända sig mot det enda parti som står EMOT den totala ödeläggelse som vänsterpolitiken innebär i längden.Okej det blev rätt många ord ändå....

Inaktiv

Jopmok
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 552 inlägg
0
Svar till Jokk [Gå till post]:
Du tror det okej att förstöra bara för att man inte håller med om något, som ett barn - som hela vänstern.

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
0

Svar till Jopmok [Gå till post]:
Vad fan snackar du om?

flizan

Jopmok
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 552 inlägg
1
Svar till Jokk [Gå till post]:
Spelar du dum?


Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Sds reklam i tunnelbanan

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons