Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Sds reklam i tunnelbanan

Skapad av mittacc, 2015-08-05 15:18 i Politik

11 844
38 inlägg
-2 poäng
mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
0
Hej, eftersom att ingen annan har nämnt det här än så passar jag på att göra det!

Få kan väl ha missat gårdagens tumult i huvudstaden där det först hölls en demonstration mot SDs reklam och där sedan tunnelbanestationen där denna reklam befann sig stormades.

Under en demonstration mot att kritisera tiggeriet är det väl lite lustigt att ingen förutom Jan Sjunnesson, skribent på Avpixlat, skänker pengar till tiggare? Är det inte detta som är definitionen på tiggeri? Jag skulle förstå ifall folk inte kunde ge så mycket pga ekonomiska skäl men en symbolisk krona kan de väl ändå förse en tiggare med? Istället så kan de knappt se den i ögonen.
https://www.youtube.com/watch?v=aw5rBbGTNE4

Sedan undrar jag även vad folk tycker om själva stormningen av tunnelbanestationen. Ska folk verkligen få riva ner budskap bara för att de inte håller med? Varför står poliser bara där utan att göra nåt mot vandalismen? Vad tycker ni om folk som tar med sina barn på den här typen av event? Är de verkligen lämpliga som vårdnadshavare?

Kolla på denna video, särskilt vid 1:42 för det där angående barnet: https://www.youtube.com/watch?v=B2y22omY2Dw

Ungen verkar ju livrädd?

Ännu en video under stormningen: https://www.youtube.com/watch?v=ZaL3kNbrzAQ

Tillägg av mittacc 2015-08-05 15:37

"Är det inte detta som är definitionen på tiggeri?" är fel, ska stå "Är det inte detta som är definitionen på hyckleri?"

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
0

Svar till mittacc [Gå till post]:
Personligen tycker jag att det är rakt av äckligt. Finns inte mycket mer att säga, det är äckligt hur vissa kan bete sig, det är äckligt hur folk kan stå upp för sånt här.

Even boys have something to say if you listen long enough

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
-11

Svar till mittacc [Gå till post]:
Tycker det är bra att reklamen rivs ner. Ser gärna mer av det, överallt!

flizan

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Jokk [Gå till post]:
Du tycker alltså att det är okej att bryta mot lagen om du inte gillar något och att hyckleri är helt ok? Check!

Ingen status

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
-8
Svar till mittacc [Gå till post]:
Hur menar du?
Och om du nu ändå ska lägga åsikter i min mun, vad tycker jag mer?

flizan

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Jokk [Gå till post]:
Läste du inlägget samt tittade på samtliga videor? Vet du inte att vandalism är olagligt?Tillägg av mittacc 2015-08-05 16:02

Ojdå, det förekom visst misshandel också

http://gyazo.com/4b93ac6ab478a2f372b6c271759989ed

Ingen status

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Jokk [Gå till post]:
Vaddå lägga åsikter i din mun? Du tyckte att nerrivandet var bra efter att du kände till varför detta gjordes. De bröt lagen, hycklade så det skriker om det och sen tycker du att de gjorde rätt - vill tom se mer av det, överallt.

Jag har inte lagt ett skit i din mun.

Ingen status

STIG
Visningsbild
P 32 Kista Hjälte 2 977 inlägg
1

Svar till mittacc [Gå till post]:
"Är det inte detta som är definitionen på hyckleri?

Nej, då för du nog läsa dina svenskglosor igen.
Bara för att jag inte vill ge dig pengar betyder ju inte det att jag vill inskränka din rätt att be om pengar. Det är ju två HELT olika saker.
Sedan är klippet du delade ett EXTREMT pinsamt försök till billiga politiska poäng.


Ska folk verkligen få riva ner budskap bara för att de inte håller med?

Nej, vem har sagt att de får gör så? (sen är ju inte "får" och "rätt" inte alltid det samma)
Det är en ganska effektiv politisk handling som heter "civil olydnad" som innebär att man begår lagbrott för att demonstrera att något är så fel att man är beredd att riskera straff i ren protest.


Varför står poliser bara där utan att göra nåt mot vandalismen?
Vad tycker du att de skulle ha gjort? Gå in med kravallpolis när stadens invånare protesterar mot etablissemanget?
Inte en särskilt bra ide om man vill undvika folkets vrede.Personligen tycker jag att det stora problemet är att man över huvud taget tillåter politisk reklam i tunnelbanan, av två skäl:

(1) Det största partiet idag har väl knappt en tredjedel av folket med sig? Det innebär ju att om åsikten som förs fram är det minsta kontroversiell så kommer en majoritet att irriteras av den - inte särskilt bra i ett så offentligt rum som T-banan.

(2) Politisk reklam som fenomen (oavsett om det är V, S MP, M, FP, SD) innebär att den som betalar mest får mest utrymme och störst möjlighet att normalisera sina åsikter, samtidigt som de potentiellt fattigare motståndarna inte har råd att säga emot i samma medium. Vi riskerar att skapa oss ett desinformationssamhälle där den men mest pengar i praktiken köper sig flest röster. Det är inte särskilt bra om man värnar om demokrati.

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
Trådskapare
-2
Svar till STIG [Gå till post]:
HEJ, är du här igen? :D Du har fortfarande inte svarat på det jag skrev i en annan tråd. När tänker du göra det?

"Nej, då för du nog läsa dina svenskglosor igen.
Bara för att jag inte vill ge dig pengar betyder ju inte det att jag vill inskränka din rätt att be om pengar. Det är ju två HELT olika saker.
Sedan är klippet du delade ett EXTREMT pinsamt försök till billiga politiska poäng."


Du tycker inte att det är hyckleri att inte stödja tiggare i en demonstration för tiggare? Okej, tyck det du. Ingen ger en symbolisk enkrona, inte en enda person.

"Nej, vem har sagt att de får gör så? (sen är ju inte "får" och "rätt" inte alltid det samma)
Det är en ganska effektiv politisk handling som heter "civil olydnad" som innebär att man begår lagbrott för att demonstrera att något är så fel att man är beredd att riskera straff i ren protest."


Du tycker alltså att det var rätt av dem att bryta mot lagen (yttrandefriheten och vandalism) då de inte höll med budskapet?

"Vad tycker du att de skulle ha gjort? Gå in med kravallpolis när stadens invånare protesterar mot etablissemanget?
Inte en särskilt bra ide om man vill undvika folkets vrede"


Ja, eftersom att det rör sig om ett upplopp och närvarande poliser uppenbarligen inte räckte till så krävs ju något extra? Hur är SD "etablissemanget" haha?

Du pratar om "folkets" vrede. Du inser att det var knappt 900 på demonstrationen och ännu färre i tunnelbanan? Få se nu, vad är 900/2,2 miljoner (Storstockholm har drygt 2,2 miljoner invånare)? Min miniräknare ger 4,091 * 10 ^(-4), alltså 0,4 promille av Storstockholms befolkning och det ska företräda FOLKETS VREDE!!!? Du är ju löjlig.

"Personligen tycker jag att det stora problemet är att man över huvud taget tillåter politisk reklam i tunnelbanan, av två skäl:"

Det här är off-topic och jag tänker inte diskutera det.Tillägg av mittacc 2015-08-05 16:49

Källor:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Storstockholm
http://gyazo.com/ccf062712ef44d44587c925c56fed95e

Ingen status

STIG
Visningsbild
P 32 Kista Hjälte 2 977 inlägg
-1

Svar till mittacc [Gå till post]:
"Hur är SD "etablissemanget" haha?"

Sveriges näst största parti i juni. Tredje största i riksdagen, är inte det etablissemanget? Eller vad är det annars menar du? Sjuklövern? :D

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

imnotree
Visningsbild
P 32 Kändis 267 inlägg
0
I det första videoklippet går kvinnan och ber om pengar av ungefär 10-15 olika människor, varav 1 (han med Max-påsen) kollar ner i marken när han säger nej. Det är ett rätt djärvt antagande att säga att INGEN utom denne Jan skänkte pengar baserat på videon, och eftersom vi gör en massa antaganden kan vi ju även anta att flera av dessa människor haft med sig mynt som de skänkt INNAN själva demon började. Lagom avhumaniserande att kalla henne "den" förresten.

Tycker det ser ut som polisen ändå försöker stoppa vissa av människorna, de är bland annat rätt hårdhänta med den långhåriga killen med gul ryggsäck, men de inser väl även själva att de är för få för att faktiskt kunna göra något. Är väl dessutom relativt dödligt att ramla ner för en rulltrappa, vilket är risken när man ska dra ner folk som står uppe på "räckena".
Morsan har jag däremot inte mycket för, just den sektionen var jobbig att titta på och hon kunde gott lämnat ungen hemma.

Jag vet inte vilken myndighet eller allmänt organ du tror att de som river ner reklamen kommer ifrån, men jag tror nog allt att det är tryckfrihetsförordningen som du (felaktigt) tycker bryts.

För övrigt, om vi säger att romer till exempel inte fick gå i skolan, skulle du då kalla människor som demonstrerar för romernas rätt att gå i skolan för hycklare? Jag menar de borde ju i stället ta på sig rollen som lärare och lära romerna själva!

But we missed the point the whole way along. It was a musical thing and you were supposed to sing and dance while the music was being played.

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till STIG [Gå till post]:
Är det det enda du kunde komma med? Du bara totalt ignorerar resten av det jag skrev? Då antar jag att du håller med mig då.

Angående SD som etablissemang... såvitt jag vet så har inte SD en dominerande ställning i politiken, inte en elit så att säga.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Etablissemang
SD är ju i praktiken som dåtidens häxor i dagsläget även om stigmat har sänkts en aning. Att vara SDare idag är typ som det måste varit att ha varit bög för, säg, 60-70 år sedan. Kolla bara på hur de betér sig över en jävla reklamkampanj!

Ingen status

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
Trådskapare
1

Svar till imnotree [Gå till post]:
Någon som faktiskt tänker lite innan den kommenterar!

Du har rätt i att man inte kan döma allt efter ett videosekvens men den varar ju ändå ett tag och ger en fingervisning till hur folk betér sig.

" Lagom avhumaniserande att kalla henne 'den' förresten."

Men snälla, det kallas pronomen.

"Tycker det ser ut som polisen ändå försöker stoppa vissa av människorna, de är bland annat rätt hårdhänta med den långhåriga killen med gul ryggsäck, men de inser väl även själva att de är för få för att faktiskt kunna göra något. Är väl dessutom relativt dödligt att ramla ner för en rulltrappa, vilket är risken när man ska dra ner folk som står uppe på "räckena". "

De rycker lite tafatt i personerna - de skulle kalla på förstärkning och dessutom vara fler från första början iochmed att detta inte var oväntat.

"Jag vet inte vilken myndighet eller allmänt organ du tror att de som river ner reklamen kommer ifrån, men jag tror nog allt att det är tryckfrihetsförordningen som du (felaktigt) tycker bryts"


Kan du motivera hur denna grundlag inte bryts i sekvenserna? De försöker tysta meningsmotståndare och tar till våld.

"För övrigt, om vi säger att romer till exempel inte fick gå i skolan, skulle du då kalla människor som demonstrerar för romernas rätt att gå i skolan för hycklare? Jag menar de borde ju i stället ta på sig rollen som lärare och lära romerna själva!"

Det här är ju knappast likt att ge en symbolisk enkrona, eller hur? Vem har för övrigt sagt att det handlar om romer? Det handlar om tiggare. Antyder du att endast romer är tiggare? Är du rasist?

Ingen status

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
-5

Svar till mittacc [Gå till post]:
Jag tycker att nedrivande av reklam på allmänna platser är bra, vad är det hycklande i det?

flizan

imnotree
Visningsbild
P 32 Kändis 267 inlägg
2

Svar till mittacc [Gå till post]:
Det första har jag inte mycket att säga om, jag hade också gärna sett fler ge lite pengar. Om inte på just den där videon så kanske en egen video där massor går fram och ger. Såg i alla fall att någon gjorde ett inlägg i eventet där hon i princip skrev just att folk borde ta med sig lite mynt som de kan ge till någon som behöver dem, det fick många likes men om någon/många faktiskt gjorde det vet jag inte.

Kan du motivera hur denna grundlag inte bryts i sekvenserna?

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Tryckfrihetsforordning-19491_sfs-1949-105/

Jag har inte studerat juridik, men jag tolkar första paragrafen som att lagen framför allt gäller mellan stat och medborgare, medan detta handlar om att privatpersoner som så att säga står för censuren.

Det här är ju knappast likt att ge en symbolisk enkrona, eller hur? Vem har för övrigt sagt att det handlar om romer? Det handlar om tiggare. Antyder du att endast romer är tiggare? Är du rasist?

Som sagt, jag hade gärna sett många fler ge pengar till tiggare under demon, men tycker samtidigt inte att det är hyckleri att göra det. Tänkte att just romer var relevant eftersom SDs reklam såg ut så här nedanför rulltrappan: Forum image
;D


Tillägg av imnotree 2015-08-05 21:22

Kan tydligen inte skriva så här långa inlägg, hoppas att det går att förstå trots att jag klippt och klistrat i meningarna så att ord saknas osv.

But we missed the point the whole way along. It was a musical thing and you were supposed to sing and dance while the music was being played.

puddii
Visningsbild
P 28 Norrtälje Kändis 111 inlägg
-2
Lagar är till för att skydda människor, tror att SD skadar fler om de får mer makt än vad "vandalisterna" gör genom att riva ner deras reklam eller vad sån natzipropaganda nu kan tänkas heta nu när det är finkostym i svart istället för brunt som gäller

Nämen åh, nämen hej ;)

STIG
Visningsbild
P 32 Kista Hjälte 2 977 inlägg
2

Svar till mittacc [Gå till post]:
jaja, jag ger väl med mig då:

nja, precis som sist tyckte jag mycket av det du skrev inte var riktigt värt att adressera. Jag menar,

Du tycker inte att det är hyckleri att inte stödja tiggare i en demonstration för tiggare? Okej, tyck det du. Ingen ger en symbolisk enkrona, inte en enda person.

Personligen handlar jag inte med kontanter. Och om jag väl gör det så ger jag mynten till första bästa tiggare jag ser. Därför har jag aldrig växel på mig och jag tycker det vore märkligt om detta vore helt omöjligt att gälla dem som står där. Jag förstår inte hur du kan tycka att det är så konstigt.
Är det inte desto märkligare att en person som propagerar för att förbjuda tiggeri lägger upp ett klipp där han "helt avslappnat" ger den ganska stora summan av 100kr. Det känns ju varken genuint eller i linje med det han propagerar för.
Missförstå mig inte, jag tycker att det är bra, bara en smula fejkat. Men vafan, du köpte det ju så då vart det inte helt bortkastade 100kr på PR.


Du tycker alltså att det var rätt av dem att bryta mot lagen (yttrandefriheten och vandalism) då de inte höll med budskapet?

Alltså, yttrandefriheten handlar ju om att skydda en befolkning från statens totalitära tendenser, inte att tvinga folk att godta allt som alla säger. Trycker någon upp något vrickat nog får man nog räkna med att folk reagerar. SD gick över gränsen enligt många och ett fragment av de upprörda gick och demonstrerade, varav några tog ned reklamen.
Jag menar, tänk själv om Kommunistiska Partiet tapetserade "Putin, kom hit och befria oss från kapitalismen" i sthlm T-bana, tror du inte att en liknande reaktion skulle ske? Eller skulle stockholmarna knyta näven i fickan, tala lite irriterat om det i lunchrummet och sedan vänta ut den betalda reklamen?


Ja, eftersom att det rör sig om ett upplopp och närvarande poliser uppenbarligen inte räckte till så krävs ju något extra?

Nej det där var inte ett upplopp.
Detta handlar helt om simpel polisiär strategi.
En reklamaffisch förargar stockholmarna så illa att över 2000 personer (Enl AB som du använder som källa)närvarar vid en demonstration anordnad på ett dygn. Man förstår att dessa tusen knappt är en bråkdel av alla som sympatiserar med tanke på den oerhört breda kritik som varit.
Antingen väljer man att låta den arga skaran få sin vilja igenom och utanför lagens gränser ta ned reklamen, eller så börjar man bruka våld, för en reklamaffisch, och med största sannolikhet därpå provocera fram faktiska upplopp i hela staden.
Om man inte förespråkar en polisstat så väljer man alternativ ett i det fallet.
Visa spoiler

Dina mattematiska resonemang kring demon är underliga. Jag tolkar ditt val av siffror som att du inte kommer från Stockholm eller har någon organisatorisk erfarenhet av demonstrationer.
När det gäller denna typ demonstrationer så är det bara en bråkdel av alla sympatisörer som orkar ta sig till en sådan tillställning. Är den dessutom anordnad på ett dygn så har man inte mycket tid att sprida info och folk är uppbokade på annat osv. Att dessutom tro att dessa personer är från hela storstockholmsområdet, vilket innefattar restider på över 2h är helt enkelt inte rimligt. Visst, någon enstaka idealist går säkert att hitta, men detta är framförallt människor som bor/jobbar inom 40mins avstånd, vilket inte ens innefattar hela Stockholms kommun.

För att sätta i relation, SD hade under förra sommaren ett antal torgmöten i sverige inför valet. På det största i stockholm närvarade ca 50pers som inte var arrangörer (generöst avrundat) och detta var grand finale på hela turnén som varit spikat i fler veckor.
2000 personer är i sammanhanget fruktansvärt många människor.SD är ju i praktiken som dåtidens häxor i dagsläget även om stigmat har sänkts en aning. Att vara SDare idag är typ som det måste varit att ha varit bög för, säg, 60-70 år sedan. Kolla bara på hur de betér sig över en jävla reklamkampanj!
Nja, förutom att bögar inte var den tredje största maktgrupperingen i landet på den tiden.
Jag vet att det är svårt skilja sig från offerkoftan, men SD är i nuläget sveriges näst mest inflytelserika politiska kraft. Det kortet fungerar inte längre.
Sen vet vi ju båda att det är lite men än en vanlig reklamkampanj :)

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 34 Göteborg Hjälte 2 758 inlägg
4
Svar till STIG [Gå till post]:
"Nej, vem har sagt att de får gör så? (sen är ju inte "får" och "rätt" inte alltid det samma)
Det är en ganska effektiv politisk handling som heter "civil olydnad" som innebär att man begår lagbrott för att demonstrera att något är så fel att man är beredd att riskera straff i ren protest."

Ja verkligen jätteeffektivt. Detta kommer om något bara ge ökat stöd till SD.

"Vad tycker du att de skulle ha gjort? Gå in med kravallpolis när stadens invånare protesterar mot etablissemanget? "

Antar att det bara är jag som är fascist som säger detta men jag skulle tro att en del av polisens jobb ändå är att upprätthålla lagar. Så när poliser är på plats och bevittnar vad som är ett lagbrott (vandalism av egendom) så tycker jag ändå, hur bisarrt det än må låta, att de borde göra något. Men vad vet jag, jag är ingen jurist.

"Det största partiet idag har väl knappt en tredjedel av folket med sig? Det innebär ju att om åsikten som förs fram är det minsta kontroversiell så kommer en majoritet att irriteras av den - inte särskilt bra i ett så offentligt rum som T-banan."

All reklam hamnar ju i viss mån i "offentligt utrymme". Så du säger att det inte är okej på t-banan men det är okej på reklampelare, på tv, i tidningar, affischerade ytor etc? Vart ska man dra gränsen då?

"Politisk reklam som fenomen (oavsett om det är V, S MP, M, FP, SD) innebär att den som betalar mest får mest utrymme och störst möjlighet att normalisera sina åsikter, samtidigt som de potentiellt fattigare motståndarna inte har råd att säga emot i samma medium. Vi riskerar att skapa oss ett desinformationssamhälle där den men mest pengar i praktiken köper sig flest röster. Det är inte särskilt bra om man värnar om demokrati."

Alla partier som når ett visst väljarantal får ju faktiskt pengar av staten för att ha råd med viss marknadsföring och valsedlar etc. Dessutom är vi inte i närheten av det samhälle som du beskriver, vi har 8 riksdagspartier vilket är väldigt många och med dagens teknik (social media osv) så är det väldigt lätt för alla få sin röst hörd.

"Trycker någon upp något vrickat nog får man nog räkna med att folk reagerar."

Det är alltså okej att bryta mot lagen bara för att man inte tycker om budskapet i en reklam? Finns det inget intelligentare sätt att yttra sitt ogillande?

"Jag menar, tänk själv om Kommunistiska Partiet tapetserade "Putin, kom hit och befria oss från kapitalismen" i sthlm T-bana, tror du inte att en liknande reaktion skulle ske?"

Tvivlar på det. Det är främst vänstern som präglas av en stark ideologisk och verklighetsfrånvänd känsla av "kamp" mot de "onda krafterna", en kamp som alltför ofta går ut på att tysta och censurera. Det är inte borgare som står och visslar i vuvuzelor när SD har torgmöten, eller kastar ägg, eller försöker förhindra lagliga demonstrationer etc. Jag bor i en Göteborgs-förort och jag ser ofta kommunistiska klisterlappar och affischer med budskap i stil med "Krossa kapitalismen" och "Odla ditt klasshat" men jag får inte för mig att riva ner dem eller tysta någon för det bara för att de råkar ha idiotiska åsikter.

"En reklamaffisch förargar stockholmarna så illa att över 2000 personer (Enl AB som du använder som källa)närvarar vid en demonstration anordnad på ett dygn. Man förstår att dessa tusen knappt är en bråkdel av alla som sympatiserar med tanke på den oerhört breda kritik som varit.
Antingen väljer man att låta den arga skaran få sin vilja igenom och utanför lagens gränser ta ned reklamen, eller så börjar man bruka våld, för en reklamaffisch, och med största sannolikhet därpå provocera fram faktiska upplopp i hela staden."

Du tycker alltså polisen inte bör agera efter att upprätthålla lagen utan bör vika sig för arga lynchmobbar bara för att de råkar vara många och förbannade? Hur konsekvent är du med denna förvirrade åsikt? Hade du också försvarat en grupp på 2000 nazister som aggressivt rörde sig genom t-banan och rev ner V-plakat och sagt att polisen bara ska titta på och inte göra något åt det?


Svar till mittacc [Gå till post]:
"Under en demonstration mot att kritisera tiggeriet är det väl lite lustigt att ingen förutom Jan Sjunnesson, skribent på Avpixlat, skänker pengar till tiggare?"

Det där klippet är ju filmat av en orsak, tror du verkligen det är en slump att en Avpixlat-skribent råkar stå där och precis när han blir filmad så ger han en hundring? De har säkert klippt bort när andra också ger pengar. Tillämpa lite kritiskt tänkande är du snäll.

"Angående SD som etablissemang... såvitt jag vet så har inte SD en dominerande ställning i politiken, inte en elit så att säga."

De har 13% av folkets stöd och har vågmästarställning i riksdagen. Så jo, de har visst stort inflytande och är visst en del av eliten.

Du måste konstruera ytterligare pyloner

Paradox
Visningsbild
P 31 Göteborg Hjälte 3 850 inlägg
9
Människor som censurerar åsikter (vare sig det är lagligt eller inte) som de inte gillar är de farligaste människorna som existerar i ett modernt samhälle. Samtidigt är det väldigt vanligt att dessa personer till 100% stänger ute alla personer som håller dessa åsikter, och inte gör ett skit för att faktiskt ändra på åsikterna.

I just detta sammanhang är det ganska ironiskt att sådana här människor är bland de mest fördomsfulla människor jag stött på.

Snutte.

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till Jokk [Gå till post]:
Du säger ju att folk ska bryta emot ordningen.

Visst fick anarkisterna upmärksamhet när dem rev ner dem. Så dem upmärksanade problemet.

The leetest herperderper

Jopmok
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 552 inlägg
4

Svar till Jokk [Gå till post]:
Det är sådana som du som förstör den svenska politiken och kränker yttrandefriheten.

Hampys
Visningsbild
P 32 Helsingborg Hjälte 1 471 inlägg
0

Svar till mittacc [Gå till post]:
Jag tror inte folk egentligen vill ge tio kronor om dagen till tiggarna och det är därför de demonstrerar. Mina förhoppningar är att folk inte vill ha tiggeri grundat på att ingen ska behöva tigga.
SD är bra på att ta upp frågor som syns tydligt i samhället, saker som är uppenbara problem t.ex tiggeri och invandringen. Men deras lösningar är barnsliga och knappast långsiktiga. Det råder ingen tvivel om att de andra partierna också borde lyfta fram frågorna men med förhoppningsvis lite mognare och mer hållbara lösningar än att säga "Det är deras fel, de är problemet".

Det finns intressanta teorier om SD:s reklamkampanj i tunnelbanan(som så klart kan liknas vid nazismens/hitlers taktik). Att de är gjorda för att provocera är det ingen tvivel om, inte heller är det någon tvivel om att de är riktade till oss som bor i Sverige, inte till turisterna. De kan för sjutton inte rösta här så varför skulle de lägga pengar på det? Det är ett mind-game där de försöker skapa ännu mer "vi mot dem" känsla inom partiet genom att dra fram det värsta ur oss för att "stärka" eller "säkra" sina väljare. Inte får de mindre väljare av att "vi andra" visar så gott beteende.

Jag vill inte ha sådan reklam i tunnelbanan, eller någon annanstans för den delen men de blir inte ett svagare parti eller får svagare åsikter för att deras reklam förstörs. Snarare tvärtom. Man ska stå upp mot rasism och förtryck men använd inte samma metoder som de du vill sätta stopp för. Självklart är det onödigt att förstöra deras reklam. Våld, förstörelse & smutskastning löser inga problem, är det inte det vi försöker lära SD:arna?
Ett barn hör inte hemma i sådana här sammanhang, de förstår inte varför vuxna beter sig på det sättet, de har inget begrepp om politik lika lite som de har ett begrepp om universum och hur det fungerar. Det är dubbelmoral i tunnelbanan, puckon som förstör puckade budskap i hopp om att de andra ska sluta vara puckon.
Lyft fram frågorna & problemen, kom med konstruktiva lösningar och håll barnen utanför. Folk vill ha en förändring, det är uppenbart, frågan är vilken väg vi väljer.

Mot oändligheten och vidare!

PILLESNOPP
Visningsbild
Kändis 41 inlägg
-1
När jag kollar på filmerna så skrattar jag! Det är ju inget som skiljer vandalerna från en flock babianer!
SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 34 Göteborg Hjälte 2 758 inlägg
4

Svar till PILLESNOPP [Gå till post]:
Du kränker babianer genom att säga så.

Du måste konstruera ytterligare pyloner

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
Trådskapare
0
Svar till STIG [Gå till post]:
"Personligen handlar jag inte med kontanter. Och om jag väl gör det så ger jag mynten till första bästa tiggare jag ser. Därför har jag aldrig växel på mig och jag tycker det vore märkligt om detta vore helt omöjligt att gälla dem som står där. Jag förstår inte hur du kan tycka att det är så konstigt.
Är det inte desto märkligare att en person som propagerar för att förbjuda tiggeri lägger upp ett klipp där han "helt avslappnat" ger den ganska stora summan av 100kr. Det känns ju varken genuint eller i linje med det han propagerar för.
Missförstå mig inte, jag tycker att det är bra, bara en smula fejkat. Men vafan, du köpte det ju så då vart det inte helt bortkastade 100kr på PR. "


På den här punkten verkar vi helt enkelt inte hålla med varandra. Jag tycker det är hyckleri, du gör det inte. Det är inte att Sjunnesson ger som är det intressanta utan att andra inte gör det. Jag nämnde honom för att ingen av er skulle få för er att påstå att någon faktiskt visst gav pengar.

"Alltså, yttrandefriheten handlar ju om att skydda en befolkning från statens totalitära tendenser, inte att tvinga folk att godta allt som alla säger. Trycker någon upp något vrickat nog får man nog räkna med att folk reagerar. SD gick över gränsen enligt många och ett fragment av de upprörda gick och demonstrerade, varav några tog ned reklamen.
Jag menar, tänk själv om Kommunistiska Partiet tapetserade "Putin, kom hit och befria oss från kapitalismen" i sthlm T-bana, tror du inte att en liknande reaktion skulle ske? Eller skulle stockholmarna knyta näven i fickan, tala lite irriterat om det i lunchrummet och sedan vänta ut den betalda reklamen?"


Det här stycket besvarades bra av SkalmanOnDrugs.

"En reklamaffisch förargar stockholmarna så illa att över 2000 personer (Enl AB som du använder som källa)närvarar vid en demonstration anordnad på ett dygn."


Jag tog bara en bild från deras livesändning som dessutom dementerar deras påstående på att över 2000 personer skulle befinna sig på torget. Du kanske inte förstod varför jag hade markerat en ruta och räknat antalet personer i denna ruta som befann sig i ett koordinatsystem? Det handlar om en ren uppskattningsberäkning och det fanns mellan 900-950 personer i bilden - inga 2000. Påstår du att Aftonbladet har rätt och bilden ljuger? Du kanske dessutom missade att AB först sa att "över 10 000 personer" fanns i området? Och att de sedan ändrade till "flera tusen"? Och till slut hamnade på "över tusen"?

"Om man inte förespråkar en polisstat så väljer man alternativ ett i det fallet."

Du anser alltså på fullaste allvar att lynchmobbar ska få härja fritt i Sverige så länge det rör sig om en mobb på några hundra personer annars handlar det om en polisstat? Check!

"Dina mattematiska resonemang kring demon är underliga. Jag tolkar ditt val av siffror som att du inte kommer från Stockholm eller har någon organisatorisk erfarenhet av demonstrationer."

Haha, såklart inte. Jag är inte direkt nån som springer runt och viftar med nävarna på gatan som de i tunnelbanan och kanske du är/var? Vad är det som är lustigt med valet av siffror? Storstockholm är väl det mest lämpade alternativet? Vad föreslår du?


"När det gäller denna typ demonstrationer så är det bara en bråkdel av alla sympatisörer som orkar ta sig till en sådan tillställning. Är den dessutom anordnad på ett dygn så har man inte mycket tid att sprida info och folk är uppbokade på annat osv. Att dessutom tro att dessa personer är från hela storstockholmsområdet, vilket innefattar restider på över 2h är helt enkelt inte rimligt. Visst, någon enstaka idealist går säkert att hitta, men detta är framförallt människor som bor/jobbar inom 40mins avstånd, vilket inte ens innefattar hela Stockholms kommun."

Det handlar ju i princip om vänsteraktivister och inte vanligt folk(du kanske kan se SSU-flaggorna som vajar 01:03 i andra videon?). Jag bor inte ens i Stockholms kommun och det tar typ 40-50 minuter för mig att komma in...

"För att sätta i relation, SD hade under förra sommaren ett antal torgmöten i sverige inför valet. På det största i stockholm närvarade ca 50pers som inte var arrangörer (generöst avrundat) och detta var grand finale på hela turnén som varit spikat i fler veckor."


Som sagt, det är väldigt riskfyllt att gå ut som SD-sympatisör och folk vill inte riskera sina jobb. Jag har själv blivit hotat - första gången under skolvalet 2010 när jag bara frågade vad som var rasistiskt med SD då jag ärligt talat inte såg det. Blev alltså hotad för att man ville få en förklaring.

"Nja, förutom att bögar inte var den tredje största maktgrupperingen i landet på den tiden.
Jag vet att det är svårt skilja sig från offerkoftan, men SD är i nuläget sveriges näst mest inflytelserika politiska kraft. Det kortet fungerar inte längre.
Sen vet vi ju båda att det är lite men än en vanlig reklamkampanj :)"


När blev SD Sverige näst mest inflytelserika politiska kraft? De är den 3e största om man bortser från DÖ som tar bort all makt.

Storleken är irrelevant i och med DÖ. Den överenskommelse som totalt omyndigförklarar 12,9% av väljarkåren. Partierna som ingår i DÖ frågade aldrig väljarna om de gick med på det - vilket speglas i opinionsundersökningarna!

Den "offerkofta" du pratar om är inget jag direkt siktar på att ha på mig - talar endast om anekdoter. Som jag nyss skrev har jag blivit hotat, det är inget jag ljuger om. Folk har förlorat sina jobb, det är inget jag ljuger om. Arga aktivistlynchmobbar river ner betald reklam med våld och SL vågar inte längre sätta upp den igen och därmed segrar våldet över demokratin, det är inget jag ljuger om. Få se nu, vad liknar de här metoderna? Ja juste, terrortaktiker!

Vad menar du med att det är mer än en "vanlig" reklamkampanj?


Ingen status

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
Trådskapare
0

Svar till SkalmanOnDrugs [Gå till post]:
Se mitt svar till STIG.

Ingen status

mittacc
Visningsbild
Hjälte 394 inlägg
Trådskapare
0

Svar till imnotree [Gå till post]:
Om det nu är så att det måste vara en organisation som ska stå bakom något för att man ska kunna bryta mot grundlagarna (vilket är sjukt jävla skevt om du frågar mig. Vad händer ifall det är en inofficiell organisation?) så kan du se de röda flaggorna i den andra videon som bärs av SSU och andra vänsteraktivister - där har du ditt "organ".Tillägg av mittacc 2015-08-07 11:49

Sen får vi ju inte glömma att aktivisterna blev uppmanade att begå de här handlingarna av journalister.

https://twitter.com/C_Westling/status/629270344310890497/photo/1
http://avpixlat.info/newsdesk/journalister-lag-bakom-vansterextrem-demonstration-och-vandalisering
https://www.flashback.org/sp54239520

Sedan har jag för mig att den var en S-politiker som var med och uppviglade till brott men jag orkar inte kolla igenom hela demonstrationen igen. Tro på det om du vill eller inte, u kan ju trots allt kolla upp det själv om du orkar.

Ingen status

PILLESNOPP
Visningsbild
Kändis 41 inlägg
4

Svar till SkalmanOnDrugs [Gå till post]:
Du har helt rätt!
Jag pudlar och ber om ursäkt till alla babianer!

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
-2

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Alla regleringar och lagar är inte rätt. Jag tycker att det borde få finnas en frihet i att slippa reklam på offentliga platser. Det är en del av vårt gemensamma utrymme och jag vill inte bli bombad av reklam där.Svar till Jopmok [Gå till post]:
Hur menar du?

flizan

TLTGja
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 092 inlägg
0

Svar till Jokk [Gå till post]:
Dessama gäller påtryckningar och religös propaganda för relionsfriheten.

Men du kan inte förbjuda ett visst riksdagsparti ifrån att göra reklam. Jag finner många andra partiers reklam mer provocerande.

The leetest herperderper


Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Sds reklam i tunnelbanan

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons