Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ta lärdom av varandra?

Skapad av Borttagen, 2018-04-29 13:47 i Politik

9 589
8 inlägg
0 poäng
Messi1010
Visningsbild
Legend 14 inlägg
0
Hej

Vi snackar om i skolan om att fattiga länder och rika länder kan ta lärdom av varandra men de jag tänker på hur kan de göra de hur ska ett rikt land ta lärdom av ett fattigt jag kan nt rkt förstå det är de någon som kan fatta hur ett rikt och fattigt land kan ta lärdom av varandra

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Peppar
Visningsbild
P 31 Community Manager 7 463 inlägg Online
0

Svar till Messi1010 [Gå till post]:
Ett exempel är att rika länder slänger mycket mer än vad fattiga länder gör.
Vi producerar väldigt mycket mer skräp och sopor än vad fattiga länder gör. Speciellt när det kommer till elektronik t.ex. Här använder vi något tills en ny modell kommer ut. Då köper vi något nytt.

Detsamma gällande uppfinningsrikedom. Med så avancerade saker som vi har idag glömmer vi ofta bort enkelheten i vissa grejer.

Ett personligt "favoritexempel" är när det kommer till mat.
Medan vi slänger det som vi inte tycker ser "aptitligt ut" så använder man ofta hela djuret i många andra länder. Speciellt fattigare länder.
Det kan vara allt ifrån levern, njurarna och hjärtat, till sådana saker som tungan och kinderna på djuret.

Ah you think Hamsterpaj is your ally? You merely adopted the Hamsterpaj. I was born in it, molded by it.

JarsVonAnkedot
Visningsbild
P 35 Kändis 63 inlägg
0
Bankerna i fattiga länder vågar inte låna ut pengar till människor i fattiga länder. Så det blir inga företag. Det blir kostsamt med tolk och konsulter, byggnader, och allt annat. T.ex. fisk, bilmärken osv gör länder rika. Fisk förökar sig fort men det gör inte djur på savannen. Det finns t.ex. inte så mycket resurser i Afrika. Men om man vågar låna pengar till dom så kan kanske fattiga länder bli rikare.

Jag hette tidigare Aicarad

Reiss
Visningsbild
P 32 Hjälte 287 inlägg
0
Jag har en hypotetisk fråga som kan vara en tankeställare till även denna:

Det blir krig. Du har två jämnåriga att välja mellan.
Vem hade just DU valt i detta ögonblick..?
INGEN, utan flytt från kriget ELLER en flykting från ett annat land ELLER en flykting beredd att försvara detta land ELLER en inlandsfödd beredd att försvara detta land?

Anledningen till att jag tycker att denna fråga är intressant är att jag har väldigt mycket Finländskt blod i mig och jag redan som barn var beredd att försvara landet mot krig. Och då kan man väl tillägga att jag haft en relativt "rik" barndom med tanke på andra länders barn, men däremot var väl inte hela Finland så speciellt rikt under deras krigstid, däremot hade dom "sisu".

Läpi elämän helvetin

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
0

Svar till Peppar [Gå till post]:
Vet inte om du har rätt med att rika slänger mer skräp än fattiga länder. Har du någon källa på det? Däremot slänger vi mer matrester än andra.

Ingen status

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
0

Svar till Reiss [Gå till post]:
Vaför försvara ett fattigt land som inte ens kan försvara sina människor från hunger? Jag är svensk och slulle inte ens försvara dagens Sverige.

Ingen status

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
0
Dumt att dö för mark. Bättre att lägga sitt liv på sin familj, det kommer alltid finnas länder och samhällen går alltid att bygga om, men du har bara en familj.

Ingen status

Withz
Visningsbild
Legend 264 inlägg
0

Svar till Reiss [Gå till post]:
Ett exempel är att kolla på det hela historiskt. Hur många har inte tänkt som du själv och krigat för ett land som sedan gått förlorad eller ändrats så pass mycket att dom inte själva skulle känna sig hemma? Det är lätt att vara dum och tro på ett samhälle mer än sitt liv. Däremot ska man alltid skydda sin familj, och om det handlar om att skydda sitt land det vet jag inte. Som sagt, land och samhällen kommer alltid förändrats. Dumt att dö för sånt trams.

Ingen status


Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Ta lärdom av varandra?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons