Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

15 år ingen pubertet

Skapad av Kalle2002, 2018-01-17 23:23 i Hälsa, kropp & pubertet

3 264
5 inlägg
-3 poäng
Sex och blandat
Kalle2002
Visningsbild
Legend 1 inlägg
-1
Nu är det så att jag är helt ensam i 9an med att inte kommit in i puberteten.. jag har fått lite mörk färgade fjun på snoppen men inget under armar eller fått nån mörk röst. Är det normalt ?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
-1

Svar till Kalle2002 [Gå till post]:
Tyvärr ska ju någon vara sist också. Fullt normalt men trist kanske, det funkar ju inte så att alla har samma kroppar gör allt samtidigt i synk.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
-1
Svar till Kalle2002 [Gå till post]:
Kort svar:
Med största sannolikhet - Ja

Långt svar:
Puberteten är knäpp och det finns fler pubertetstecken än att bli hårig. Vi går alla igenom olika puberteter och kommer alla in i den vid lite olika åldrar. Min bror till exempel var rätt sen av sig och började sin växtspurt först efter halva gymnasiet, medan jag själv hade vuxit färdigt på längden redan vid 14 års ålder.

Puberteten involverar allt från röstutveckling, ökad svettning, ökad sexlust, växtspurt, tillväxt av penis, produktion av sperma etcetera. Känner du igen dig i något av detta lär din pubertet ha startat. Sen exakt hur stora förändringar som sker, det är väldigt individuellt.

Jag var tidig in i puberteten, men trots det har jag haft flickvänner med hårigare bröst och armar än mig själv. Det betyder varken att jag inte kommit in i puberteten, eller för den delen att jag varit med väldigt håriga tjejer - jag har helt enkelt inte anlag för att bli så värst hårig.

Du kan läsa lite mer om pubertet här om du vill:
http://www.umo.se/Kroppen/Puberteten/

Där står det bland annat att man om man är tidig/sen med puberteten kan gå till skolsköterska, vårdcentral, eller ungdomsmottagning och prata. Utifall det finns behov kan man få hjälp att starta puberteten med hjälp av mediciner.

Känner du att du är orolig är det ju en väg att gå. Om inte annat kan det vara skönt att prata med någon om det :)

Even boys have something to say if you listen long enough

stefan_netsman
Visningsbild
P 26 Legend 4 inlägg
1
skicka bild??

aa du vet den gången man åt en legobit


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » 15 år ingen pubertet

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons