Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Helt slut av puberteten...

Skapad av Burma, 2013-06-14 03:40 i Hälsa, kropp & pubertet

2 548
7 inlägg
1 poäng
Sex och blandat
Burma
Visningsbild
Hjälte 3 inlägg
0
Hej jag är en tjej som är helt slut av puberteten, jag mår rent dåligt..
Jag minns att saker och ting började märkas i 10 årsåldern, men det hände inte så mycket då däremot.
Men nu är jag helt slut, jag är sur helt automatiskt, på mina föräldrar, jag öär det bara på småsaker, och pappa som jag aldrig varit sur påhar jag nu börjat käftas mot nästan...och jag kan inte styra det, sen är jag trött hela tiden, bara jag äter mat så måste jag typ sova sen, och varje dag efter skolan nu i slutet avterminen kunde jag sova i 5 timmar...
har aldrig känt mig så trött och irriterad förut, det känns så konstigt. Men det måste ju ha med puberteten o göra? har fått allt man ska i puberteten utan mens...och jag växer typ varje månad..
Finns det något tips för att må bättre? du fråga egentligen, men är så slut nu så vill bara få bort all skit...
jag gråter/blir sur bara någon säger nått typ? inte likt mig...
Dock så har jag haft det svårt med annat 2 år, har haft många problem i fmailjen också... pappa var otrogen mot mamma osv, det var också trist och tröttsamt...

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Burma
Visningsbild
Hjälte 3 inlägg
Trådskapare
0
dum fråga*
Cornelijan
Visningsbild
F 25 Hjälte 47 inlägg
0
Inte en dum fråga tycker jag!
Jo, det är dina hormoner som spelar dig ett spratt, alltså verkar du vara i den värsta delen av puberteten.
Det händer mycket då, så det blir jobbigt, och om det är jobbigt för sig själv så är det ju svårt att vara uppåt och glad hela tiden. Jag minns då jag hade det som värst, då var jag också väldigt trött (och det är ju helt normalt) jag sov hela dagarna hade helt slut med energi. Men det är så det är och jag tror dina föräldrar förstår det, att det är därför du kan va lite sur en period. :) Men det går över.

Kram

Tillägg av Cornelijan 2013-06-14 03:50

jag menar, dina föräldrar har också vart med om samma sak då dom var i din ålder :)

tjäääääänaaaaa

Burma
Visningsbild
Hjälte 3 inlägg
Trådskapare
0
Svar till Cornelijan [Gå till post]:
men dom förstår typ inte, särskillt inte mamma hon blir bara ledsen och sur och då känns det som att jag gör fel hela tiden, egentligen vill jag inte vara dum, och jag blir helt chockad ibland vad jag kläcker ur mig..Tillägg av Burma 2013-06-14 03:52

men tack för ditt svar det var bra:)

Blackaa
Visningsbild
F Hjälte 6 inlägg
1
Tänk dig själv att övergå från tjej till lite mer kvinna, nog lär det hände ganska mycket i kroppen för att kunna bli mer kvinna...
Säg en sak på kroppen som inte förädras? Ansiktet åldras lite, rösten ändras, formerna ändras, man växer, asså allt förändras, det tar flera år för att allt ska bli färdigt, och då det är som värst händer super mycket, och då blir man väldigt trött, för inne i din kropp arbetas det för fullt, och din kropp blir ju givetvis trött av det. Så mitt tips är att vila mer, så du får energi så din kropp orkar arbeta. Man är väldigt slö i puberteten kommer jag ihåg, jag hade gått fotboll nästan hela mitt liv men jag hoppade av jag orkade helt enkelt inte!
Och sur får man passa på och vara i puberteten. Det hör till, så det du skriver är helt naturligt. Finns väl inga tips för att allt ska bli bra och de i puberteten, (inte vad jag vet) men vila bör man väl göra lite mer.
Sen ett annat tips, det låter nästan som att du kan få mens snart, och när sommarlovet är slut (om du inte fått mens än) bör du ta med bindor, så det inte blir som för mig, jag fick ta toalettpapper och springa runt med en hel dag, ingen höjdare...hehe xD

Tillägg av Blackaa 2013-06-14 04:11

baa så du är förberredd alltså, det kan hända när som helst!

BP
Visningsbild
Hjälte 69 inlägg
0
Ärligt talat kommer man ganska/väldigt långt med att ha regelbundna sovtider (typ 11-7 eller 10-6) och äta mycket också regelbundet. funkade för både mig och syrran när vi insåg det.

Ingen status

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till Burma [Gå till post]:
Jag orkade absolut ingenting när jag var i puberteten. Jag kunde sova 10-12 timmar, utan problem och var konstant trött. Jag åt som en häst, var konstant grinig och hade varken orken eller lusten att göra direkt någonting.. Eller tja, så var det i alla fall väldigt ofta.

Det tär på kroppen att bli vuxen, det är mycket som ska göras och det känns som om precis allting är emot en. Ingen förstår och föräldrarna är bara dumma i huvudet.

Ta det lugnt och försök att lyssna lite på föräldrarna. Även de har varit i puberteten, även om det (förhoppningsvis) var ganska länge sedan. Föräldrarna har bättre koll än man tror, de vet vad du går igenom.

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Helt slut av puberteten...

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons