Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hur lång kommer jag att bli?

Skapad av Skojtomte, 2019-09-14 13:09 i Hälsa, kropp & pubertet

2 422
4 inlägg
-1 poäng
Sex och blandat
Skojtomte
Visningsbild
2 inlägg
-1
Hej jag är 13 år gammal och har börjar komma in i puberteten och jag är förnärvarande 162 och undrar hur lång jag kommer att bli i framtiden? Detta gällande puberteten så har jag börjat svettas mycket och de luktar. Men har fortfarande en jätte pipig röst.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P 27 Modereringsansvarig 3 933 inlägg
0

Svar till Skojtomte [Gå till post]:
Gissningsvis landar du någonstans mellan tre äpplen och 3 meter.
Helt omöjligt att ens gissa utan att veta hur långa dina föräldrar och släktingar är - men även där kan det skjuta iväg, eller stanna till långt innan någon annan i familjen. Gissningsvis blir du lite längre än dina föräldrar, men det finns ju inga garantier där heller. Gissningen är väl främst baserad på att vi som befolkning idag blir längre än generationerna innan oss, i kombination med att du bär på dina föräldrars arvsanlag.

Min pappa är 176 och mamma ca 170. När jag var en 12 år gammal och hade passerat pappa i längd sade alla att jag nog hade vuxit färdigt och inte skulle bli så mycket längre än såhär. Jag sköt dock både snabbt och tidigt i längd och landade på en längd av 198 cm när jag var färdigvuxen. Jag har ett gammalt pass liggande från när jag var en 13-14 år gammal och var 195 lång, men mina sista centimeter kom först en stund efter att min tillväxt stannat upp ett tag. Min lillebror å andra sidan var alltid minst av killarna i klassen och var i många fall kortare än de flesta tjejerna. När han passerat 16-17 utan att ha fått en ordentlig tillväxtspurt trodde folk att han alltid skulle vara så liten, men sen plötsligt fick han en spurt och drog iväg från typ 155 till 185 över en period av kanske 2 år.

Puberteten är konstig och det är väldigt svårt att säga exakt hur mycket av grej X som händer, samt när det kommer börja och sluta. Vissa har extrema tillväxtspurter, andra växer över tid. Vissa växer mycket, andra växer lite. Vissa får mycket finnar, andra knappt några alls. Somliga har väldigt tydliga målbrott, andra har en mer utdragen och långvarig, men mindre direkt märkbar process.

Det bästa du kan göra om du vill bli lång är att se till att du äter av rätt mat, i rätt längd, sover tillräckligt många timmar, samt att du försöker hålla dig borta från alkohol och tobak. Du kan inte göra mycket mer än att försöka förhindra sånt som annars kan hämma tillväxt.Even boys have something to say if you listen long enough

Skojtomte
Visningsbild
2 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]: Jadu min pappa är 185 och min mamma är 166,5. Men båda mina föreldrar är från fattiga länder där de inte fått i sig det de behöver för att nå sin potentiela längd. Men männen i min pappas släkt är väl runt 190 och i min mammas 180 kanske?

sandra111
Visningsbild
F 27 Hjälte 3 463 inlägg
0
Du blir så lång du blir.. det lär ju synas sen. Ingen som kan säga hur lång du kommer bli! Jag är kortast i min familj.

20.12.2007 <3


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Hur lång kommer jag att bli?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons