Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hur man lever en hälsosam livsstil i 12 enkla steg

Skapad av patriciabrown, 2020-11-26 02:36 i Hälsa, kropp & pubertet

4 369
4 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
patriciabrown
Visningsbild
Veteran 1 inlägg
0
Du känner antagligen mer eller mindre till grunderna för hur du kan leva en hälsosam livsstil. Några uppenbara första steg inkluderar att äta mer grönsaker och supermat och skära ner på socker och alkohol. Att sova, meditera, träna och hålla stressnivåerna låga är andra viktiga ingredienser i wellnessreceptet. Men även om det är lätt att skriva ner alla dessa saker och till och med hålla dem bakom dig när du fortsätter med din dagliga dag, hur många av oss kan säga att vi tränar dessa saker regelbundet?

Det kan ibland kännas överväldigande, men det behöver inte vara komplicerat. I själva verket är det möjligt att ta en enkel, realistisk inställning till att leva en hälsosam livsstil som faktiskt känns uppnåelig varje dag.

Ät obearbetad mat så ofta som möjligt
Din diet bör bestå av grönsaker, frukt, magert kött som kyckling och kalkon och korn. Var noga med att ge dig själv en paus, oavsett om det är lite efterrätt en natt, en splunchbrunch med dina vänner på helgen eller hänge dig åt din favoritupptagning varannan vecka. Balans är nyckeln.

Gå mer
Det är viktigt att förneka ett stillasittande arbetsliv när du kan. Om något ligger inom gångavstånd, ansträng dig att resa till fots istället för med bil. När du har tid att parkera, parkera längre än normalt för att öka antalet steg.


Skär ned på alkohol
Begränsa drickandet till en eller två gånger i veckan, och försök att hålla det till ett glas eller två vin eller en eller två av dina favoritcocktails åt gången. Det är inte bara bättre för din lever, men det är också bättre för din plånbok.


Packa din lunch
Hoppa över takeaway eller cafeteria och ta med lunch till jobbet. Förbered en sallad, smörgås eller till och med kvällens rester. Det är inte bara hälsosammare utan du sparar också pengar.

Ta ledigt
Känner du till de semesterdagar som har hopats upp på jobbet? Använd dem! Eller åtminstone ta en sjuk eller personlig dag. Att ta tid från jobbet kan ha både fysiska och psykologiska hälsofördelar, inklusive att minska risken för hjärtinfarkt, depression och stress. Vidare kan en liten paus från ditt jobb faktiskt öka din produktivitet när du återvänder.

Undvik negativitet
Du kan börja bli vad du tillåter i ditt liv. Håll dig positiv och optimistisk (även när det är svårast att göra det), och du kan se att saker vänder till det bättre.

Avsluta giftiga förhållanden
Det är inte att säga att du bara ska skära ut människor på ett infall, men om du har en betydande annan eller vän som är giftig för dig eller orsakade dig smärta och du inte kan arbeta igenom situationen kan det vara dags att överväga att gå bort . Att vara öppen och ärlig mot dem eller till och med någon form av terapi kan vara ett bra första steg innan du vidtar mer drastiska åtgärder.

Ta en paus från teknik
Vi gör nästan allt på våra telefoner, datorer, TV-apparater och surfplattor, så en digital paus kan tyckas omöjlig, men det är bra att ta tid ifrån det varje dag. Det kan förbättra sömnen, 3 öka produktiviteten och fördjupa din personliga anslutning till de omkring dig.4 Det behöver inte vara en lång paus heller - överväga att försöka media-avgiftning i 30 minuter varje dag. Du kan uppmuntra detta genom att hålla telefonen ur ditt sovrum på natten, gå på en lång promenad utan telefon, bada eller göra det till en vana att hålla teknik borta från middagsbordet.

Träning
Träning kan förbättra stress, så gör det till en punkt att röra sig varje dag.5 Du behöver inte heller träna i gymmet, om det inte är din grej. Ta en vandring, spela tennis med en vän, bada, hoppa på en cykel, gör en yogakurs eller strömma en online-träning.

Läs mer ofta
Läs vad som helst. Läs bara. Det stimulerar hjärnan och förbättrar hjärnans funktion. Läsning, som övar din hjärna, kan hjälpa till att hålla mental mental nedgång i ålderdomen och eventuellt till och med hålla Alzheimers i avstånd

Hitta en ny hobby
Att ha intressen utanför familj och arbete får dig att känna dig mer uppfylld. Överväg att lära dig att laga mat, ta en sport eller volontärarbete.

Sluta bry dig om vad andra människor tycker
Det är inte värt att spendera din energi på andras åsikter, speciellt när de blir skadliga för dig. Var trogen mot dig själv och du kommer att locka till dig människor som verkligen gillar och värdesätter dig för den du är.

Tillägg av Guud 2020-11-26 09:12

Tog bort reklamlänk

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Fisk-pastej
Visningsbild
P 20 Legend 152 inlägg
0
Men det var bara 10 råd?

Tootergang

Guud
Visningsbild
36 Göteborg Administratör 2 523 inlägg Online
0
Svar till Fisk-pastej [Gå till post]:
Reklam-botar som inte kan räkna... Reklamera skiten :DTillägg av Guud 2020-11-26 15:30

Eller vänta lite.... Jag hittade dem! Behövde bara ändra formateringen lite xD

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

Kul1
Visningsbild
Veteran 52 inlägg
0


Råd 11 lägg dig i tid inte klockan halv 3.

Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Hur man lever en hälsosam livsstil i 12 enkla steg

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons