Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hur många kalorier gör en 12åring av med om dagen

Skapad av InnebandyKUL, 2019-05-18 20:06 i Hälsa, kropp & pubertet

3 581
4 inlägg
1 poäng
Sex och blandat
InnebandyKUL
Visningsbild
Legend 9 inlägg
-2
Går 10000steg nästan varje dag har idrott 2gånger i veckan och sen innebandy träning 2gånger och en match på helgen.
Väger 56kg är 165cm är lite knubbig har haft bröst sen 3:an (kille) men dem har plattat till sig lite. Har knubbmage men det är inget fel på mina värden och fysik. Jag älskar innebandy och är helt klart topp 20 bästa i Skåne av 06:or. Jag spelar mer än gärna innebandy när jag blir vuxen.
Men jag vill se lite smalare ut. Ska nämna att jag inet är i puberteten än och har hört att man kan växa sig ur det men vill veta hur jag ska äta.
Jag äter inte godis eller något sånt förutom på högtider. Kan nån skriva upp ungefär hur jag ska äta och träna för att få en så bra kropp som möjligt. Styrketräna och fixa mer muskler för det är inte vikten jag vill minska utan få större muskler så jag inte ser tjock ut

Ingen

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
2

Svar till InnebandyKUL [Gå till post]:
Bara dumt att sitta och försöka räkna kalorier innan du ens är ute ur puberteten. Du är långt ifrån överviktig och din kropp kommer gå igenom väldigt energikrävande förändringar under puberteten.

Det kanske inte är svaret du vill ha, men ha lite tålamod. Puberteten kommer och med den även en hel del förändringar. Just nu bör du fokusera på att äta bra och röra dig snarare än att försöka begränsa kaloriintag.

Even boys have something to say if you listen long enough

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
1

Svar till InnebandyKUL [Gå till post]:
Du har "bröst" därför att du inte har några bröstmuskler. Du kommer att utveckla såna de kommande åtta åren. Det går inte att banta sig till muskler, däremot kan kaloriunderskott hämma muskeltillväxten.

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

mikel99
Visningsbild
Legend 2 inlägg
0


Att räkna kalorier är inte nödvändigt bara drick inte kalorier och zero gör dig ingen nytta häller. Din kroppsvikt räcker och du kan komma långt på sådana övningar(bodyweight exersices) högexplosiv intervall träning är nog det bästa (typ en vanlig fys). Så länge du inte äter skräp matt varje dag och håller en normal kost så ska du nog inte bry dig om det. Du bör inte under äta nu när du växer och ett gym bör du vara minst 15 för tycker jag.

Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Hur många kalorier gör en 12åring av med om dagen

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons