Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Sen pubertet

Skapad av sebbe1234, 2016-03-18 16:35 i Hälsa, kropp & pubertet

2 670
6 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
sebbe1234
Visningsbild
23 Kändis 5 inlägg
0
Hej! Jag är en kille som är rätt så sent utvecklad och har lite frågor. Om jag börjar så här, jag blir jag ganska uthängd av mina klasskompisar då dem kallar mig kort, att jag har ljus röst m.m. Jag går i 8an och är ungefär 163 och alla retar mig för min längd och röst. Men grejen jag inte förstår är, om jag är i puberteten eller inte? Då detta är ganska jobbigt och tråkigt att alla retar mig och jag ser det som ett bekymmer själv så har jag läst på ganska mycket man har ändå lite frågor att ställa. Men jag börjar att berätta detta.

Jag har lite könshår ovanför och över pungen men asså det är inte många utan kanske 20 hårstrån ovanför som är kanske 1-2 cm långa.

Testiklarna är typ 4 cm lång och 2 cm breda (Ja, jag är så desperat efter svar :'( )

Men det jag inte förstår är om jag är i puberteten eller inte för det verkar som jag har vissa pubertetstecken som:
Könsorganet är mörkare än andra delar på kroppen (pungen är även ganska skrynklig) vilket jag hört att båda är något som händer under puberteten.
Jag får stånd ganska ofta precis som man får "i puberteten".
Och jag tänker precis som någon i min ålder brukar göra har sexlust m.m. ganska ofta.


Så frågan är jag på väg in puberteten eller är jag i den?
Kommer jag förhoppningsvis växa under sommaren?
Eller kommer det ta något år till?
Ligger jag bra till?

OBS (Anledningen till att jag är så öppen är för att mitt självförtroende bara sänks hela tiden efter alla kommentarer jag får i skolan och för jag inte mår så jättebra över detta.)

Tack i alla fall för du tog din tid och läsa och jag hoppas att få svar av dig! Mvh.

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Rebel
Visningsbild
F 27 Hjälte 1 079 inlägg
0
Du är med störst sannolikhet i puberteten. Att andra killar retar dig beror nog på deras egen osäkerhet då puberteten kan vara skrämmande och man vill gärna "tävla" mot varandra.

När jag gick i åttonde klass så var det en del ganska korta killar i både min klass och i parallellklass, men efter sommarlovet hade de flesta vuxit 10+ cm. De flesta killar kan växa tills de är uppåt 20 år.

Om du vill prata med någon om pubertet så finns din skolsköterska, kurator och även umo som har tystnadsplikt.

A Young Girl's Lonely Dreams of a Past Decade

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till sebbe1234 [Gå till post]:
Det är väldigt svårt att säga, puberteten är en sån där luddig period och den skiljer sig enormt mycket från individ till individ. Jag var väldigt tidig in i puberteten, medan min bror var väldigt sen.

Jag har alltid varit lång, började växa före alla andra. Lång och slank, men händer och fötter som en farbror (såg rätt lustigt ut) - det var jag när jag började i högstadiet. Jag hade vuxit färdigt redan innan vi började i åttonde klass, men det dröjde många år innan kroppen justerade sig till sin nya längd och man inte längre såg undernärd ut.

Lillebror å andra sidan var rätt sen in i puberteten. Han har alltid varit liten, haft en ljus röst och fått en del skit för att han var "ett barn" medan alla klasskamrater börjat bli vuxna. När han var en 17-18 år någonting drog han plötsligt iväg och började växa. Drog till med en 25-isch centimeter och slutade 185 cm lång.

Puberteten är rätt märklig. Man växer lite hur som helst, saker är inte alltid proportionella och "alla" är konstiga.

Personligen kan jag inte komma med ett bättre svar, det är oerhört svårt att faktiskt säga något. Du kan få en växtspurt, men det behöver inte alls vara så. Man kan hålla tummarna för att man växer lite till, men det finns aldrig några garantier.

Even boys have something to say if you listen long enough

sebbe1234
Visningsbild
23 Kändis 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Rebel [Gå till post]:
Tack så jättemycket för svaret!

Ingen status

sebbe1234
Visningsbild
23 Kändis 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Tack så jättemycket för svaret!

Ingen status

yaboi2002
Visningsbild
P 21 Kändis 5 inlägg
0

Svar till sebbe1234 [Gå till post]:
Jag är i samma situation som du. En av de kortare i klassen och har en väldigt ljus röst jämfört med mina klasskamrater. Det bästa är väl bara att bita ihop och vänta in puberteten, hur sent den än må komma. -.-

Känner mig bra.


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Sen pubertet

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons