Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Tekniska tips situps och lite till

Skapad av Solid_snake, 2013-10-23 18:00 i Hälsa, kropp & pubertet

2 156
5 inlägg
1 poäng
Sex och blandat
Solid_snake
Visningsbild
Hjälte 15 inlägg
0
Hej, jag håller på med en styrketräningsuppgift på idrotten och jag har bestämt mig att göra en träning med situps. Jag undrar vilka tekniska tips man har och även vilka muskler man tränar. Tack ifall någon kunde hjälpa mig med dessa!

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
1

Svar till iDerre [Gå till post]:
Måste det vara just situps, eller kan det vara alla möjliga övningar som tränar mage?

Finns vanliga situps, sneda situps, situps i lutning, situps på pilatusboll osv, osv. Situps går att variera rätt ordentligt, men är en ganska tråkig övning. En annan bra magtränare som enligt mig funkar rätt bra är att man lägger sig på rygg framför en stående kompis, tar tag i dennes smalben och sedan sparkar upp fötterna till denne. Denne ska nu trycka ned dina fötter mot golvet, du ska bromsa stöten (inte nudda golvet) och dra upp fötterna igen. Denna övning kan göras rakt och i sidled och det är enligt mig en riktig jävel när man tränar magen. Övningen går att variera i svårighetsgrad genom att personen som trycker ner fötterna trycker ner olika mycket.

En annan bra övning för magen är att hänga i en ribbstol och dra upp benen som om man sitter i 90 grader. Man kan placera en medicinboll i knät för extra vikt osv. Jag föredrar den tidigare övningen, men det är nog för att jag inte är ett allt för stort fan av statiska övningar. En annan övning som tränar magen (och ryggen) skulle ju vara plankan, men även denna är statisk.

Even boys have something to say if you listen long enough

Solid_snake
Visningsbild
Hjälte 15 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Mest bara för att skriva om något, alltså klara uppgiften :P

Ingen status

SnyggaFrallan
Visningsbild
P 28 Hjälte 9 inlägg
0

Svar till iDerre [Gå till post]:


Se till att du använder magmusklerna och inte svingar dig upp. lyft svanken och gör inte övningarna för snabbt. Håll tillbaka på vägen ner.
SnyggaFrallan
Visningsbild
P 28 Hjälte 9 inlägg
0


Lyft inte svanken*

Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Tekniska tips situps och lite till

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons