Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Träning med magen

Skapad av Simonsomfan, 2014-01-07 19:06 i Hälsa, kropp & pubertet

2 613
16 inlägg
-4 poäng
Sex och blandat
Simonsomfan
Visningsbild
Kändis 6 inlägg
0
Tjena tjena, jag är ju ny här på hamsterpaj kul och se ett aktiv forum. Men till saken, jag är ju lite tjock. Alltså jag har fett på magen och lite man boombs aktig. Jag vill få e fin mage. Nu till saken. Jag vill veta om man gör situps 20 st varje 10 minut i 3 tim, i ungefär 4-5 månader och man slarvar inte så mycketr kommer man få en fin mage och kommer fettet gå bort. Och jag kommer inte äta godis på dem månaderna eller alkohol m.m men om man ska bli smal måste man ut och springa och så om det ska gå bort?!.

Tacksam för svar

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

puddah
Visningsbild
P 26 Norrtälje Hjälte 61 inlägg
-1
Ät mindre mat bara och träna om du vill få muskler
Börja med att äta yttepytt i några där så du krymper magsäcken

Provocerande het.

DVDA
Visningsbild
52 Kändis 5 inlägg
0
Runka.

I want to eat your cunt, whore.

FredrikHimself
Visningsbild
30 Luleå Hjälte 3 543 inlägg
0
Optimalt skulle snarare vara en träningplan där du tränar hela kroppen, inte bara magen. Det blir så hemskt ineffektivt att bara satsa på en muskelgrupp när man lika gärna kan få en vältränad kropp istället.

Det finns gott om trevliga människor på Pajen som kommer att kunna hjälpa dig om du vill gå in mer på en full träningsplan. Det är bara att fråga.

Men för att svara på din fråga så skulle en kombination av fettförbrännande träning samt en rad olika magövningar hjälpa dig uppnå ditt mål.

Magmuskler har ytterst svårt för att synas om du inte har en låg procenthalt kroppsfett.
Far ut och jogga/powerwalk'a i en timme 2-3 gånger i veckan, och i samband med dessa pass kan du göra situps, crunches etc med fokus på ANTAL.

2 dagar i veckan kan du göra magövningar där du fokuserar på stabilitet, och form. Gärna med vikter om du har tillgång till det.
Det finns gott om klipp på youtube där de går in på hur du utför olika övningar. Bättre att söka där än att jag ska sitta och förklara dem för dig.

Titta på Situps, Crunches, Reverse crunches, Vertical Leg crunches, Plank, Weighted Plank, Side Crunches. Finns många mer men detta är några rätt lätta du skulle kunna börja med. De flesta går att lägga till vikter om du har tillgång.

Lycka till!

Tillägg av FredrikHimself 2014-01-07 19:19


Svar till puddah [Gå till post]:
Man får inte muskler av att gå på diet. Man tappar muskler om man inte underhåller kroppen under diet. Särskilt med din föreslagna svält-taktik.

Worst Advice -14 so far.

Tillägg av FredrikHimself 2014-01-07 19:19

Fuling. Du la till träna i efterhand D:Tillägg av FredrikHimself 2014-01-07 19:21

Bättre att sikta på ett pass á 1-1½ timme där du gör övningar på kanske en 15reps gånger 3-5 set per övning, med 2 minuters vila mellan seten. Tiden på passet varieras beroende på antalet övningar och set självklart.

Ingen jävla status.

Simonsomfan
Visningsbild
Kändis 6 inlägg
Trådskapare
0Tack då mycket!!! :)
Simonsomfan
Visningsbild
Kändis 6 inlägg
Trådskapare
0
En fråga bara jag gillar ju att äta vanligt ris inte fulkorn och sånt. Om jag vill få muskler med mera vad ska jag käka. Åt fullkornsris idag smaka som fan, men det är värt det om det blir bättre. Samma med min frukost. Jag äter limpa och sånt skit. Tips på bra frukost ? :)

Tack
FredrikHimself
Visningsbild
30 Luleå Hjälte 3 543 inlägg
0
Svar till Simonsomfan [Gå till post]:
Mmmh, jag är kanske inte den bästa att fråga om kostråd. Nåja. Jag kan berätta för dig hur jag brukar lägga upp mina mål;

På frukosten äter jag alltid något med kolhydrater, men ser till att det innehåller en bra mängd fiber. Jag behöver det för att orka jobba och sedan träna efteråt. Under träningsdagar äter jag lunch med någon form av kolhydrater, exempelvis fullkornsris eller pasta. Men inte de dagar då jag inte tränar. Äter endast kolhydrater till frukost och eventuell lunch. Dock äter jag inte allt för mycket kolhydrater. Största laddningen ska vara av sallad för min del.

Exempelvis gör jag till frukost:

Gröt (Fullkornshavregryn med fiber) med russing och lingonsylt. Till det tar jag Osötad mandelmjölk.

Ägg eller tonfisk tillsammans med en smoothie gjord på naturell kvarg, bär, och äggvita (äggvita finns att köpa på burk på typ coop och ica) samt en skvätt apelsinjuice är en annan frukosträtt.

vid 9 dricker jag en proteinshake (mest för enkelhetens skull) eller äter tonfisk/ägg.

Till lunch äter jag som sagt något med kolhydrater på träningsdagar tillsammans med kyckling eller någon köttbit eller fisk. Alltid sallad till det.

Vid 14 kör jag på samma stuk som vid 9. Här blir det oftast en shake då jag tränar direkt efter jag slutat jobba (Runt 16:30).

Middag i samma stuk som lunchen. Men inga kolhydrater. Bara mer sallad.

Kvällsmat (om det behövs) sallad eller något ägg.


Det är viktigt att se till att äta, men ät rätt och minska kanske ned lite på portionerna till en början. Om du känner dig alldeles helt slut och svag efter någon dag med din "diet" (vill inte direkt kalla det för en diet, men du fattar) så får du öka ditt matintag. Det är något du får känna efter själv. Du vet bäst hur mycket mat du behöver för att inte känna dig fucked up.Tillägg av FredrikHimself 2014-01-07 19:42

Prova brunt ris. Det gillar jag. Bra smak och ett härligt tuggmostånd. Sedan finns även bulgur, vilket jag inte har mycket erfarenhet av, men det ska väl vara lite mer protein i det har jag för mig.

Ingen jävla status.

Simonsomfan
Visningsbild
Kändis 6 inlägg
Trådskapare
0
Tack för allt!! :)
FredrikHimself
Visningsbild
30 Luleå Hjälte 3 543 inlägg
0
Svar till Simonsomfan [Gå till post]:
Varsågod.
Ett annat tips som jag ser är väldigt bra för nybörjare:

Tokstarta inte.

Ta det i en långsam takt. Ändra din matvana allt eftersom och börja med 1-2 pass i veckan och på en lägre intensitet och öka varje vecka. Vänj in dig med träning. Tokshocka inte kroppen. Mer övningar, längre pass, mer pass allt eftersom. Då känner du att det händer något vare vecka och så riskerar du inte att köra slut på dig på en gång, bli trött och sen ge upp.

Lycka till!

Ingen jävla status.

puddah
Visningsbild
P 26 Norrtälje Hjälte 61 inlägg
0
Fibrer och proteiner och vitaminer och nyttigheter men mindre kolhydrater om du ska bygga muskler och gå ner i vikt, det ja så tidigare är en förenklad variant om du inte förstår dig på kost bara. Gå till biblioteket och kolla efter kost böcker eller googla

Provocerande het.

Baal
Visningsbild
P Kändis 634 inlägg
0

Vill du få synliga resultat snabbast, träna det som ger flås och aktiverar många muskler. Simning/löpning/ gå på pass i gymmet/någon form av kampsport. Bara att youtube homeworkout eller hemma träning utan redskap om du vill träna hemma... Sikta på 30min-120 min träning inte mer. Ju intensivare det är desto bättre.
Gör inte samma ska varje dag! Dvs gjorde du armhävningar och situps igår gör inte det idag. Vila den gruppen muskler åtminstone ett dygn.

Som svar på din fråga nej du kommer inte få en fin mage på 3 månader om du tränar som du tänker göra och bara slutar dricka och äta godis.

När de gäller mat så är det lite kolhydrater och mycket protein som gäller.

Personligen äter jag inte bröd överhuvudtaget eftersom det är fattigt på nyttigheter.
Olika nötter utan salt är riktigt bra att käka. Något som du faktiskt kan äta till datorn eller till frukost. Köp många olika nötter och blanda dom i någon förpackning. Men de är mycket energi i nötter så vräk inte i dig det.

I slutändan handlar det om att göra sig av med mer än vad man får i sig. Dvs antingen träna mer eller ät mindre eller träna och äta mindre om du vill bli av med fettet på snabbast sätt.
Du ska dock inte äta för lite.

Till frukost äter jag personligen Varannan dag ett bejkonpaket med fil och musli där jag har i en sked jordnötssmör. Eller protein shake och 2-3 kokta ägg istället för bejkon.

Tränar själv 6 gånger i veckan så du bör ju rimligen äta mindre...Rojk
Visningsbild
P 33 Huddinge "Rojk" 3 576 inlägg
0

Svar till Baal [Gå till post]:
Håller inte med om att ju intensivare desto bättre. Vill man förbränna fett kan det vara bättre att köra lågintensivt med ett lagom flåstempo.

"När man höjer nivån upp emot 100 % av VO2-max kommer en väldigt liten del av energin komma ifrån fett. Detta sker därför att förbränning av fett kostar mer syre per återgiven energienhet jämfört med glykogen."

Källa: http://traningslara.se/fysiologi-del-v-aerob-metabolism/

Denna bild förklarar detta ganska tydligt.
Forum image

Exactly which part of B flat you don't understand!?

guggel
Visningsbild
P 32 Kändis 288 inlägg
0
Svar till Rojk [Gå till post]:
Förbränningen är mycket högre vid högintensiv träning. Dessutom så fortsätter kroppen bränna efter avslutat pass. Det finns dessutom mer hälsoeffekter vid högintensiv träning. Jag skulle köra en variation där, de känns som de absolut bästa

Baal
Visningsbild
P Kändis 634 inlägg
0
Svar till Rojk [Gå till post]:


Som guggel säger så är det en massa hälsoeffekter samt att man bränner långt efter. Bättre kondition gör kroppen bättre på att använda fett som bränsle samt att man blir aktivare.

Fortsätter du läsa på samma sida så går det upp för dig att högintensivt är de bästa om man ska välja. Optimalt är ju förstås högintensivt och lågintensivt kombinerat eftersom man då kan träna mera. De flesta orkar ju inte med 1 timme högintensivt 2 pass per dag morgon och kväll. 1 timme promenad på morgonen och högintensivt på kvällen eller tvärtom är ju bättre då om inte de bästa om man inte vill slita ut sig.

Sen även att styrketräning är viktigt. Styrketräning är inte lika med gym utan kan vara simning som jag nämnde eller kampsport. Även löpning speciellt högintensiv stimulerar musklerna.

Inte konstigt att många tjockisar går upp i vikt igen om de endast bantar.
Swagman123
Visningsbild
P 24 Älmhult Kändis 18 inlägg
-2

Svar till Simonsomfan [Gå till post]:
gör bara sit ups så blir du biff, ja kör 150 per dag

tankaren
Visningsbild
P 28 Kändis 236 inlägg
-1

Svar till Simonsomfan [Gå till post]:
LÄS!!
Det viktigaste tre sakerna att tänka på är att:
1. Röra på dig varje dag regelbundet.
2. Ät rätt! Undvik tomma kalorier. Lägg istället energi på att få i dig mycket näring, kyckling, fisk ris pasta. Det är också bra att äta långsamt då det tar tid för mättnads känslan att nå huvudet.
3. Sov ordentligt!!! Jag kan inte nog pointera hur viktigt det är att sova.
Dels så bearbetar kroppen all den näring du intagit under dagen och tar itu med bakterier och motverkar förkylning, infektioner med mera.
Om man är trött för jämnan så utlöses det ständigt en massa sömnhormoner i kroppen vilket kroppen lätt kan förväxla med hungerkänsla.


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Träning med magen

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons