Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Utebliven/sen mens

Skapad av Borttagen, 2013-04-17 21:50 i Hälsa, kropp & pubertet

3 149
6 inlägg
1 poäng
Sex och blandat
snuttanskruttan
Visningsbild
F 27 Hjälte 35 inlägg
0
Hej! Tänkte bara höra om någon kan ge mig råd alternativt kan komma med någon eventuell gissning kring vad detta kan bero på. Det är nämligen så att min mens alltid kommer sent eller till och med hoppar över en menstruation. Det handlar oftast om 2-6 veckor över förväntat startdatum(28 dagar emellan). Det enda jag kan utesluta är graviditet och jag äter ej p-piller eller liknande.
Jag kan även tillägga att jag fick den för ca 3 år sedan och vad jag kan minnas så har det alltid varit såhär.. Bör detta kollas upp? Kram:-*

Live your life

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Manda54
Visningsbild
F 30 Gävle Hjälte 293 inlägg
0

Svar till snuttanskruttan [Gå till post]:
Du är ung än så kroppen kanske inte har ställt in sig än med alla hormoner som strömmar ut i kroppen. Vissa får direkt en jämn menscykel medan andra har ojämn i många år innan kroppen finner sig till rätta.

Om du känner att det är jobbigt eller bara inte tycker det känns bra så kila till närmaste ungdomsmottagning så kan du få bra svar och kanske även hjälp mot det! :)

Var ett tag sen man var in här... :D

millifjoris
Visningsbild
F 33 Södertälje Hjälte 1 199 inlägg
1
Du behöver inte kolla upp det då det som sagt är vanligt att mensen är rätt ojämn de första åren. Men! Om det är så att det stör dig väldigt mycket så kan jag rekommendera p-piller. Jag hade väldigt ojämn mens förr och det löste ju såklart p-piller då man i princip själv bestämmer startdag :) Dessutom slipper jag mensvärk nu för tiden <3

Det finns inget "T" i mitt namn :(

zzaara
Visningsbild
F 28 Hjälte 516 inlägg
0

Svar till millifjoris [Gå till post]:
Apropå ingenting, jag började äta p-piller för lite mer än 2 år sedan pga fruktansvärd mensvärk, men det har inte hjälp ett dugg. Hur fungerar det där med att p-piller ska hjälpa mot värken? Jag har inte uppfattat det...

george washington odlade marijuana på sin bakgård

millifjoris
Visningsbild
F 33 Södertälje Hjälte 1 199 inlägg
0

Svar till zzaara [Gå till post]:
Det hjälper bara för vissa :/ Det är typ ren tur helt enkelt. Dock ska naproxen (tror jag det heter) vara bra mot mensvärk :)

Det finns inget "T" i mitt namn :(

Ayame
Visningsbild
F 34 Hjälte 522 inlägg
0

Svar till snuttanskruttan [Gå till post]:
Menscykeln är inte 28 dagar för alla, detta är bara genomsnittet. Det vanligaste är stt ha en menscykel på mellan 24-32 dagar. Det finns även kvinnor som har upp till 45 dagars intervall eller så kort som 15 dagar.

Som folk över har sagt är det heller inget ovanligt med oregelbunden mens, särskilt inte de första åren. Sen påverkas även mensen av en mängd faktorer. Man kan t.ex skjuta upp mensen genom att vara stressad. Sen påverkas mensen även av vikten, väger man för lite eller alldeles för mycket kan den t.o.m försvinna, och i ett sånt läge är det bra att gå till läkaren. Likaså om det sker något annat som inte brukar hända, t.ex plötsligt uppkomna mellanblödningar.

Om du väger väldigt lite och har gjort sen mensen kom så kan det vara en orsak till att den är så oregelbunden.

Ibland önskar jag att jag hade tillgång till ett minnessåll...


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Utebliven/sen mens

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons