Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Jag hittade nakenbilder på min kompis i min pojkvä

Skapad av busig93, 2013-06-04 14:11 i Kärlek & Relationer

20 009
35 inlägg
29 poäng
busig93
Visningsbild
F 26 Kändis 12 inlägg
2
Hej!
Jag är en snart 20-årig tjej som häromdagen var med mina två tjejkompisar nere vid vattnet och nakenbadade. Jag ville inte bada eftersom jag är badkruka.. :-) Men mina vänner ville att jag skulle ta kort på dom, inget för vulgärt - bara roliga nakenbilder! Min ena kompis hade handduken på hela tiden, men den andra posade glatt och ville att jag skulle skicka dessa bilder till henne senare. Jag gjorde det och tänkte inte mer på att jag hade kvar bilderna i mobilen.
Några dagar efter detta hittade jag mejl i min papperskorg. Det stod att jag skickat dessa bilder till min pojkväns mejl - vilket jag aldrig skulle göra! Jag förstod att han hade gått in på min mobil och skickat dessa till sig själv.
Jag har konfronterat honom med detta och varit riktigt upprörd och ledsen. Han säger att han ångrar det och känner sig äcklad av sig själv, men kan ändå erkänna att han tycker att den här tjejen ser bra ut.
Han sa också att han kände sig så äcklad av vad han gjort att han tog bort de här bilderna 5 minuter efter att han skickat dom, för han stod inte ut med sig själv. Men eftersom jag kan hans lösenord till mejl en hade jag gått in och kollat - och detta stämde inte. Han hade fortfarande bilderna liggandes i inkorgen och tog inte bort dessa förrän jag konfronterat honom med detta. Det sårar mig så djupt att han sa "jag är 100% ärlig, jag tog bort de bilderna 5 minuter efter att jag gjort det. Jag lovar, jag skulle inte klara av att ljuga för dig nu". Och ÄNDÅ ljög han. Vet inte om min tillit till honom någonsin kommer att läka efter det här.
Jag känner mig så himla otillräcklig och kränkt.. och jag kan inte förmå mig att berätta detta för min kompis eftersom jag är rädd att hon skulle tolka detta som en stor bekräftelse, därmed skulle jag känna mig sämre och hotad av henne.. Plus att om jag vill att jag och min pojkväns relation ska fortsätta så vill jag inte att detta ska komma fram då det kan skapa en obehaglig stämning mellan alla oss tre..
Jag tänker samtidigt att min pojkvän ju faktiskt kränkt min kompis väldigt mycket genom att sitta på dessa bilderna. Har jag en skyldighet att berätta detta för henne? Vad tycker ni?
Jag älskar fortfarande min pojkvän, men vet inte om jag klarar av att bära på det här i framtiden. Ska jag bryta med min pojkvän?
Snälla hjälp mig!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
-6
"Jag älskar fortfarande min pojkvän, men vet inte om jag klarar av att bära på det här i framtiden. Ska jag bryta med min pojkvän?"

Jag hoppas att han bryter med dig med tanke på att du bröt mot lagen och använde hans inloggning.

"Säg förlåt?" - zombiefied

busig93
Visningsbild
F 26 Kändis 12 inlägg
Trådskapare
4
Svar till Kleff [Gå till post]:
Nu förstår jag inte.. HAN bröt ju sig in på min mobil? Jag kände mig skyldig att se till att han inte hade kvar nakenbilder på MINA VÄNNER i sin mejl. Tycker inte du att det känns rättfärdigat?

tommiejohansson
Visningsbild
P 28 Legend 74 inlägg
-15

Svar till busig93 [Gå till post]:
Rättfärdiga ditt brott genom att peka på ett mildare begånget brott av ditt brottsoffer?

Likna det med bilstöld:
* Han tar bilen med nycklarna i, blir som att du lånar ut bilen.
* Du tar sedan hans bil, som han har tagit ur nycklarna ur, tjuvkopplar och kör iväg.

Tror knappast du skulle få skjuta en person i ögat även om denne skjutit dig i ögat först.

Du kommer komma ihåg mig när alla gator bär mitt namn...

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
7

Svar till busig93 [Gå till post]:
Att han bryter mot lagen ger inte dig den rätten. Ni borde göra slut, ni är lika goda kålsupare båda två.

"Säg förlåt?" - zombiefied

busig93
Visningsbild
F 26 Kändis 12 inlägg
Trådskapare
13

Svar till tommiejohansson [Gå till post]:
Wow. Nu förstår jag vilket totalt misstag det var att be om hjälp härifrån. Att jämföra detta scenario med bilstöld eller att skjuta någon i ögat.. Nä, den hade jag inte räknat med faktiskt.

RoadGunner
Visningsbild
P 34 Vattensprutande Administratör 3 202 inlägg
13

Svar till busig93 [Gå till post]:

Hejsan!

Jag tycker det låter som att din pojkvän är kåt på den här tjejen och dessutom inte speciellt ärlig av sig, så jag tror inte han är någon person som jag skulle satsa på att ha ett förhållande med utifrån det du har beskrivit, men jag känner ju å andra sidan inte honom så som du känner honom.

Ni verkar redan nu ha lite svårt att lita på varandra och det kommer säkert inte att förbättras med tiden. Personligen tycker jag att tillit är extremt viktigt i ett förhållande så jag skulle nog inte fortsätta om jag var ni...

Vad gäller den här tjejen som är din kompis så tror jag nog det kan vara smart att berätta det för henne. Även om pojkvännen nu tagit bort bilderna finns riskerna att de spridit sig lite mer och då tror jag att hon skulle uppskatta väldigt mycket att veta om vem det är som är skyldig till det isåfall. Då hon vet om att det är du som tagit bilderna skulle du automatiskt bli huvudmisstänkt med all rätt. Berätta för henne vad din pojkvän gjort och låt henne bedöma utifrån det hur hon vill hantera sin egen relation med din pojkvän.

Dumpa pojkvännen och berätta för kompisen är mitt tips med andra ord, det är iallafall det ärligaste spåret :)


Hungrig

Phrosen
Visningsbild
P 32 Karlstad Hjälte 7 668 inlägg
2

Svar till busig93 [Gå till post]:
Som jag ser det är det väldigt enkelt. Om du känner att du inte kan lita på din partner så borde ni inte vara tillsammans. Du kan ju inte gå runt hela livet och vara misstänksam emot honom.
Han i sin tur känner antagligen likadant eftersom du kollade på hans mail (vilket bevisar att du inte litar på att det han hade sagt var sant.)

Praise the sun!

busig93
Visningsbild
F 26 Kändis 12 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Phrosen [Gå till post]:
Så enkelt var det inte riktigt. När jag såg att det låg mejl i min papperskorg kunde jag inte öppna dom. Jag såg bara att det var bildfiler. Eftersom jag och min pojkvän delar inloggning till mycket (han kan exempelvis min facebookinloggnings osv) så gick jag in på hans mejl för att kolla vad det var han skickat. Jag tyckte det kändes skumt eftersom han hade raderat det ur "skickat" och för att det låg i min papperskorg. Det var först då jag såg att det var bilder på min kompis. När jag sedan konfronterade honom och han sa att han raderat dom, så visste jag sedan innan att han ljög.
Men jag håller med dig till fullo, tillit är den viktigaste ingrediensen i ett sunt förhållande och just nu är det lite torrt på den fronten.. Tack för ett bra svar! :-)

busig93
Visningsbild
F 26 Kändis 12 inlägg
Trådskapare
-2

Svar till RoadGunner [Gå till post]:
Det är tänkvärt allt du skriver!
Men kan ändå inte låta bli att tänka att det inte är personligen mot denna tjejen utan bara just.. för att det är en naken tjej.
Jag håller med. Tillit är extremt viktigt för mig också, men det här är också mitt första riktiga förhållande som varat i över två år. Man släpper inte så lätt på det. Det gör man kanske inte med några förhållanden. Känner mig mest ledsen eftersom vi haft det så bra tidigare och så kommer det här och bara förstör allt som vi byggt upp.

Ja, det var klokt sagt. Det sista jag vill är att hon ska tro att jag varit delaktig i att sprida dessa bilderna. Det vore fruktansvärt. Jag litar faktiskt såpass mycket på min pojkvän att han inte skulle sprida dom, men man vet ju aldrig vem som kan få tag på dom ändå.. Jag ska verkligen tänka igenom detta. Just nu lutar det åt att berätta för henne i alla fall! Vad jag ska göra åt min pojkvän... blir nog aldrig riktigt klok på det, men ska fortsätta fundera på det med.. Tack för ett bra svar! :-)

Dhemiah
Visningsbild
P 26 Legend 47 inlägg
9
Svar till Kleff [Gå till post]:
Haha, absurd kommentar. Är du verkligen så laglydig att du anser att logga in på någons mail (som hon möjligtvis haft fri tillgång till då hon kunde lösenordet) är värre än att bryta sig in på en mobil och stjäla naken bilder på en flickväns kompis och sedan ljuga om att man har tagit bort dom? Som förövrigt också är ett brott...


Svar till tommiejohansson [Gå till post]:
Du är inte särskilt bra på liknelser. Men i alla fall, hon talar inte om huruvida det är lagligt/olagligt utan ser det hela ur ett moraliskt perspektiv. Det borde du ha förstått, eller så valde du att ignorera det, i vilket fall så bör du läsa ' http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9144059272 ' så slipper fler personer som kommer in här på forumet och söker råd höra på dina 'jag vill låta som en advokat' raljeringar.


Svar till busig93 [Gå till post]:
"jag är 100% ärlig, jag tog bort de bilderna 5 minuter efter att jag gjort det. Jag lovar, jag skulle inte klara av att ljuga för dig nu"
Det låter som att din pojkvän har lite väl lätt för att ljuga för dig, vilket ju öppnar upp för att han även gjort det tidigare/ kommer göra det igen. Fast det är oerhört svårt för mig att säga som bara utgår från just den kommentaren.
Jag skulle själv gjort slut med killen och berättat för kompisen, oavsett om det går henne åt huvet så tycker jag att hon har rätt att veta. Det är en stor kränkning av hennes integritet att, bortom din kännedom, ta del av och kopiera sådana bilder.
Men det är klart att om du känner att du kan komma över det och att han är värd det i övrigt så finns ju också alternativet att fortsätta. Det kan ju till och med ha varit så att han menade att han tog bort de bilder han sparat ner på datan och inte tänkte på att de låg kvar i hans inbox? I vilket fall, hoppas att det löser sig.


I be the brain cell buster Old school style kicking hustler

busig93
Visningsbild
F 26 Kändis 12 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Dhemiah [Gå till post]:
Gud, vad skönt att bli lite försvarad. Kunde inte skrivit det bättre själv! ;-)

Ja, jag är genuint förvånad över hur han kunde bedyra att han aldrig skulle ljuga för mig efter det här sveket och sen ändå dra en lögn.
Jag tror inte det skulle gå henne åt huvudet faktiskt, däremot tror jag hon skulle vilja att jag talade om det för henne. Och ja, jag måste nog göra det. Men kan du förstå min ångest över att göra det? Att behöva erkänna att min pojkvän ansträngde sig så mycket och riskerar vårt förhållande bara för att få henne naken på bild? Det är så skämmigt och pinsamt att jag bara vill sjunka genom jorden. Och jag som har ett uselt självförtroende känner att även det fick sig en törn av det här. Känner mig inte tillräckligt sexig och snygg, och jag förstår att min pojkvän fortfarande kan tycka att jag är åtråvärd även om detta har hänt. Men på något sätt kan jag inte låta bli att gå runt i de tankarna om att jag inte duger längre. Är det helt korkat kanske? :-)

Det som känns mest svårt just nu är att oavsett vad som händer så kanske jag ändå måste berätta det här för min kompis, då hon ju faktiskt har rätt att få veta detta. Men om jag och min pojkvän då skulle fortsätta vara tillsammans.. jag är rädd att det skulle bli outhärdligt att ha med honom på kompisträffar då han tvingas träffa henne. Det kommer nog bli besvärligt och obekvämt för oss alla - och det är det jag våndas för..
Tack för ett grymt svar!!

Huehue
Visningsbild
P 20 Kändis 1 835 inlägg
4
pics or it didnt happen

OnT: Din pojkvän gör fel i att ljuga och du borde dumpa honom genast.

Ingen status

Dhemiah
Visningsbild
P 26 Legend 47 inlägg
2

Svar till busig93 [Gå till post]:
Haha lite korkat kanske, men förståeligt. Det borde ju vara han som känner att han inte duger längre, som har klantat till det rätt rejält.
Egentligen borde ju bollen ligga mer hos honom nu, hur ska han rätta till det här, återvinna ditt förtroende osv. Om han inte lyckas med det så kanske du borde leta efter en grabb som lägger ett större fokus på dig som person.

I be the brain cell buster Old school style kicking hustler

Lastbilen
Visningsbild
Legend 210 inlägg
0
Svar till busig93 [Gå till post]:
Är inte särskilt ovanligt med folk som lever mer eller mindre med ett porrmissbruk som växer fram efter regelbunden, kanske daglig användning över ibland så mycket som tio år eller mer. Ganska outforskat område som det bedrivs forskning inom. Kortfattat handlar det om att hjärnans belöningssystem som driver folk till att vilja reproducera sig blir avtrubbade och "felkopplade" efter lång och frekvent användning av (online-)pornografi. Går att läsa mer om t.ex. här: http://en.wikipedia.org/wiki/Pornography_addiction

Anledningen till att jag tar upp det är att jag stött på säkert hundratalet anekdoter om folk som upplever att de eller folk i deras omgivning har problem med det och att det i flera fall leder till att man (ofta direkt mot sin egen vilja) blir oförmögen/ovillig att stå emot den enkla belöning som ständigt förnybar pornografi utgör och kan på grund av det försumma sin verkliga partner eller komma på sig med att ljuga för att slippa göra sig kvitt bruket, något jag kom att tänka på i och med att han ljög om att han tagit bort bilderna.

Är väl en ganska long shot att just det skulle vara hans problem eller att han ens skulle ha något problem alls utom att han inte verkar ha några problem med att bete sig jävligt odrägligt. Ville bara påpeka det som en möjlighet! OM det vore så, så är det långt ifrån en okomplicerad situation för någon part. Det skulle ju inte heller ursäkta beteendet men det skulle eventuellt kunna ge förståelse och eventuellt möjlighet för förändring hos honom.

Hur eller hur så är inte hans beteende i den här situationen OK och det är inget som varken du eller din kompis förtjänar. Tror att det är sjukt viktigt att du är tydlig med att du inte accepterar det och att du antingen känner att ditt förtroende för honom är så skadat att du vill bryta direkt, alternativt att du förklarar att sådant uppförande kommer få förhållandet att ta slut fruktansvärt omgående om det händer igen.

Borgarstaten skiter i dig. Organisera dig och gör motstånd!

LaDesten
Visningsbild
P 29 Älvdalen Hjälte 3 173 inlägg
2
Låter som ett ypperligt läge för en trekant! Det uppskattar han nog och sen är alla sår läkta.

Ingen plockar en maskros och ger åt sin vän~

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
-7
Svar till Dhemiah [Gå till post]:
Båda två är dataintrång.
Spelar ingen roll vad du eller jag tycker.
Samt, du särskrev.

"Säg förlåt?" - zombiefied

Blomman91
Visningsbild
F 28 Trelleborg Legend 3 inlägg
-1

Svar till busig93 [Gå till post]:
hade jag varit dig så hade jag ställt han mot väggen o frågat om han vill ha dig och vara tsm med dig så ska han berätta sanninngen annars får ni gå skilda vägar, jag vet han e kille han kommer aldrig erkänna han gjort det tyvärr. du får säga att du inte blir arg eller något om han berättar sanningen. hoppas de löser sig men helt ärligt så ska du tänka på dig själv o gå efter vad ditt hjärta känner:)

rock n roll :)

sandra111
Visningsbild
F 26 Hjälte 3 434 inlägg
0
Jag är emot att min kille skulle ljuga sådär till mig och ens göra det där från början.. så jag tycker som fler andra här att du borde göra slut, när du inte litar på honom längre heller och är osäker på om du orkar med detta i framtiden.

Men lycka till med allt iaf! :)

20071220 <3

busig93
Visningsbild
F 26 Kändis 12 inlägg
Trådskapare
1

Svar till Blomman91 [Gå till post]:
Tack för ditt svar! :) ja, precis. Jag får följa hjärtat!


Svar till sandra111 [Gå till post]:
Ja, och när jag tänker efter så skulle jag nog ge exakt samma råd om det hade hänt en vän exempelvis.. man blir ju tokig av allt, för jag tycker ju om honom så mycket..
Men precis. Bestämmer man sig för att fortsätta så får man försöka känna efter om man kan klara av det i framtiden. Och inte glömma att dra tydliga gränser i relationen!
Tack för svar! :-)


Tack för alla grymma svar! <3
tommiejohansson
Visningsbild
P 28 Legend 74 inlägg
-1

Svar till Dhemiah [Gå till post]:
'jag vill låta som en advokat'
Vet du ens vad en advokat är?
Läs på innan du yttrar dig!


Svar till busig93 [Gå till post]:
Det var bara jämförelser med ett annat lagbrott och ett snedsteg som inte ger den andre rätten att gå över gränsen och bryta mot lagen. Om man inte kan se likheten, vilken grotta har man gömt sig de senaste 20 åren då?

Du kommer komma ihåg mig när alla gator bär mitt namn...

Dracc
Visningsbild
P 28 Edsbruk Hjälte 432 inlägg
-2
Kan någon förklara för mig varför TS behållit nakenbilder på någon annan människa i sin mobiltelefon när TS är i ett förhållande? O_o

Är TS inte OK med att hennes pojkvän ser bilderna hon har på sin mobil kanske hon (för "rättvisans" skull) inte borde ha dem själv? knark1

190 cm busmaskin!

vise_mannen
Visningsbild
Legend 1 161 inlägg
2

Svar till Kleff [Gå till post]:


Ger man sin partner sitt lösenord till sin mail så har jag svårt att tro att de kan betraktas som dataintrång om man loggar in på ens partners mail.

Flickvännen blev dömd till inbrott när hon med nyckel som hon fått av sin pojkvän tog sig in till hans lägenhet och upptäckte att han hade hennes böcker hos sig.

Ingen status

M333
Visningsbild
F 24 Legend 8 inlägg
0

Svar till busig93 [Gå till post]:
Men vafan asså han ljög för dej va ska du förvänta dig av han nästa gång...det blir ju samma skit....om jag va i dina kläder så hade jag inte ens tvekat,,,,gjort slut me idioten DIREKT.....en gång lögn alltid lögn...

us

Dhemiah
Visningsbild
P 26 Legend 47 inlägg
2

Svar till tommiejohansson [Gå till post]:
Ironiskt att du ignorerar den del av mitt svar till dig där jag ber dig att läsa på för att sedan själv, väldigt oklart, kontra med att jag bör läsa på. Förstår du inte innebörden av min text?
Din förra kommentar är just nu rankad '-14', jag tror att det är du som bör läsa på innan du "yttrar dig".

I be the brain cell buster Old school style kicking hustler

Panda
Visningsbild
P Rönninge Kändis 3 815 inlägg
0

Svar till Dracc [Gå till post]:
Tog kort när hon och hennes tjejkompisar badade ^^

Hatar allt.

Dracc
Visningsbild
P 28 Edsbruk Hjälte 432 inlägg
0
Svar till Panda [Gå till post]:
Så långt är jag med, men varför har hon valt att behålla dem?
Hon kunde väl skickat bilderna till den som kände att de behövde tas och sedan tagit bort dem?
Jag menar ju att TS inte angett huruvida hon finner sina kompisar sexuellt attraherande. TS har heller inte påvisat något annat "brukningsområde" för bilderna i hennes pojkväns händer, vilket får mig att tro att TS tänker sig att hennes pojkvän runkar till bilderna. Om nu även TS tänder på sina nakna kompisar ser jag inte hur det vore mer fel att hennes pojkvän har bilderna än att hon själv har dem.


I vilket fall tycker jag TS får skylla sig själv eftersom hon valt att ha sådant material på sin mobiltelefon. Det betyder inte att TS's pojkvän inte gjort fel, men att TS kanske borde se över sina bildhanteringsvanor.

190 cm busmaskin!

Panda
Visningsbild
P Rönninge Kändis 3 815 inlägg
0

Svar till Dracc [Gå till post]:
Tjejer kan ju inte ta bort bilder min käre Dracc! De är ju minnen!

Är väl att han tog dem som var lite jobbigt, sedan att han ljög för henne om dem som var riktigt jobbigt [cute]

Hatar allt.

Dracc
Visningsbild
P 28 Edsbruk Hjälte 432 inlägg
0
Svar till Panda [Gå till post]:
"Minnen" som hon av någon anledning inte ville dela med sin pojkvän? knark1Dumpa killen, lev ensam resten av ditt liv. Så hade jag valt att hantera denna "kris".

190 cm busmaskin!

tommiejohansson
Visningsbild
P 28 Legend 74 inlägg
-2

Ditt första svar till mig:
Svar till Dhemiah [Gå till post]:
Du är inte särskilt bra på liknelser. Men i alla fall, hon talar inte om huruvida det är lagligt/olagligt utan ser det hela ur ett moraliskt perspektiv. Det borde du ha förstått, eller så valde du att ignorera det, i vilket fall så bör du läsa ' http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9144059272 ' så slipper fler personer som kommer in här på forumet och söker råd höra på dina 'jag vill låta som en advokat' raljeringar.
Ditt andra svar:
Svar till Dhemiah [Gå till post]:
Ironiskt att du ignorerar den del av mitt svar till dig där jag ber dig att läsa på för att sedan själv, väldigt oklart, kontra med att jag bör läsa på. Förstår du inte innebörden av min text?
Din förra kommentar är just nu rankad '-14', jag tror att det är du som bör läsa på innan du "yttrar dig".


Svar på båda tillsammans:
Det är upp till var och en om man vill förstå liknelser. Mina liknelser är lika mycket lag- som moralfrågor som denna fråga är. Ur ett moraliskt perspektiv så är det minst lika fel att sno en skyddad mejl för att en person har snott ett par oskyddade bilder, bara för att ge igen.
Det är ju lika fel moraliskt att sno nycklarna till en bil och sedan bilen för att den andre har snott din när du lämnat nycklarna i?

Varför kommer det ingen och berättar vilka böcker jag ska läsa varje gång någon trycker på minusknappen?

Jag vet vad moral och etik är. Man uppför sig väl knappast gott för att man ger igen, speciellt inte när man ger igen med värre saker? Han agerade moraliskt inkorrekt enligt min uppfattning då han använde möjligheten att skicka bilderna då hennes telefon låg tillgänglig. Men är det moraliskt korrekt handlat att använda hans lösenord till hans egen privata mejl för att kolla hans mejl?

Jag behöver knappast läsa på någonting bara för att 14 minusröster på ett ungdomsforum har dykt upp på min kommentar av folk som inte tycker om den då den säger vad jag anser om själva trådens huvudsakliga ämne. Däremot är det ju ganska uppenbart att du inte har särskilt god koll på advokatens uppgifter, hade jag varit advokat så hade jag garanterat varit arbetslös efter första kommentaren. Det är en sak som är säker.

Du kommer komma ihåg mig när alla gator bär mitt namn...


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Jag hittade nakenbilder på min kompis i min pojkvä

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons