Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Mamma läste min privata bok (dagbok)

Skapad av Bat_Man, 2014-07-14 21:40 i Kärlek & Relationer

4 945
14 inlägg
-5 poäng
Bat_Man
Visningsbild
F 29 Röbäck Kändis 5 inlägg
0
Hej snälla svara jag vet inte vad jag ska göra.

Jag stod i köket hos pappa och skulle göra lunch. Mamma ringer, jag svarar. Hon säger att hon läst en vit bok. Och kände hur jag föll inombords. Där hade jag skrivit massa hemska saker om henne. För att hon hade en jobbig tid och jag med. Hon mår inte så bra. Hon blir bara ledsen för vad som står. Jag blir ju rasande. Hon inser nog inte hur hemskt det är att hon läst min "dagbok". Hon tänker inte på att hon faktist läst den. Det verkar som att hon tror att hon kan läsa mina privata böcker hit och dit.

Jag stod och skrek på henne och sa att det som stod inte stämmer längre. Jag har läst andra forum där det står.
"Jag läste min dotters dagbok vad ska jag göra"
och
"Jag är en hemsk mamma jag läste hennes dagbok"

Men min mamma är arg på mig, MIG!

Det är ju inte meningen att hon ska läsa sånt jag skriver.

Och ni som säger "prata med henne" det har jag redan gjort. Men vad ska jag göra för att sprickan i våran relation ska läka. Jag har gråtit och gråtit och gråtit i 5 timmar nu.

mat *host host* MAT!!

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
0

Svar till Bat_Man [Gå till post]:
Vill du läka sprickan i er relation så får du faktiskt sätta dig ned och prata med henne, det är den enda lösningen på problemet. Frågan är väl inte riktigt vad du ska göra, frågan är snarare hur.

Den enda lösningen som jag ser på problemet skulle vara att sätta dig ned, berätta hur du mådde innan, varför du innan kände hur du kände. Helt enkelt försöka få henne att förstå varför du skrev som du skrev, när du skrev det.

När du klargjort varför du skrivit som du skrivit så får du förklara varför det inte längre är som det var, övertala henne om att det inte längre stämmer (lär ta tid).

Först efter att hon förstått det kan det även vara klokt att berätta för henne vad en dagbok faktiskt är, att det är ett sätt att sätta ord på sina tankar, att det inte är ämnat för andras ögon. Att läsa någons dagbok är mer eller mindre att tvinga sig in i själen på en annan person, att läsa tankar som personen kanske inte vill dela med sig av, utan något tillstånd. Att läsa någons dagbok utan tillstånd är lite som att klä av en person utan att dennes medgivande. Det som finns där inom är inte någonting som är tillgängligt för alla, det är personligt och någonting som man delar med en ytterst liten selektiv grupp, om man själv vill så.

Even boys have something to say if you listen long enough

Tvillingen
Visningsbild
P 31 Hjälte 3 117 inlägg
0
När du pratar med henne gör du det utan att låta arg på henne och förklarar vad som ledde till att du skrev det du skrev. Att skrika och vara arg kommer inte vara lösningen. Annars är det väl inte så mycket mer att prata om, du får försöka visa att du tycker om henne, men massvis av fjäsk lär inte vara till någon hjälp. Efter ett tag kommer det vara bortglömt om ni haft en bra relation förut, för du är trots allt hennes dotter och hon blev nog och är fortfarande lite chockad. Det går över när hon hinner tänka igenom det ordentligt.

Jag är ond!

Bat_Man
Visningsbild
F 29 Röbäck Kändis 5 inlägg
Trådskapare
1
Aa... jag ska prata med henne på ett vettigt sätt.. Tack så SÅ mycket

mat *host host* MAT!!

Strumpwoman
Visningsbild
F 32 Hjälte 623 inlägg
0

Svar till Bat_Man [Gå till post]:
Hej!
Min mamma har aldrig läst min dagbok, men jag tror att om hon skulle gjort det skulle hon bli arg på mig också och det är synd att det är så. Men jag tror att mamma är alltid mamma och vi kommer aldrig förstå hur dom känner för oss förrän vi själva blir mödrar.


Nu när jag är äldre och tycker mig förstå världen bättre. Så tror jag ändå att hon är upprörd och inte vet hur hon ska reagera och då blir dom känslorna en form av frustration vilket övergår i ilska. Om du ger henne någon dag eller två kommer hon lugna sig och sedan prata med henne lugnt.

Det är bara vad jag tror som är bra. Du kan la uppdatera dig och säga hur det gick?

I am back.

harddrive
Visningsbild
P 31 Vara Hjälte 2 779 inlägg
-7
Det kallas skyll dig själv din nyfikna respektlösa ******

Ingen status

Patrikp
Visningsbild
P 27 Karlskrona Hjälte 1 187 inlägg
-2
Sedan så är det ju faktiskt rent olagligt av henne att läsa din dagbok. Kränkande av din integritet så att säga.

HareKrishnas gud sedan 2014

Hampys
Visningsbild
P 32 Helsingborg Hjälte 1 471 inlägg
1
Svar till Bat_Man [Gå till post]:
Dagböcker är inget för andras ögon. De är ett skitbra sätt att avreagera sig på och få ut skit som man inte vill berätta för någon, man måste ventilera för fan! Men din mamma har ingen rätt att vara arg på dig.

Bara för att du har haft dåliga tankar om din mamma och skrivit ner dem gör inte det dig till en dålig person, hon hade säkert mått mycket sämre om du hade valt att säga orden rakt ut till henne. Det är definitivt inte hennes ensak att läsa din dagbok och sen bli arg på dig för det. Man vet aldrig vad som kan stå i någons dagbok och blev hon sårad så är det hennes eget fel.Tillägg av Hampys 2014-07-15 14:03

De flesta säger att du ska prata med henne. Klart känns det jobbigt men kommunikation är det bästa redskapet i sånna här situatoner. Förklara för henne varför du skrev sakerna och om någon dag när känslorna svalnat lite tycker jag ni borde hitta på något roligt tillsammans för att få lite positiv energi i er relation.

Mot oändligheten och vidare!

Karolina
Visningsbild
F 25 Kändis 2 inlägg
0
Min mamma läste också min dagbok och hon blev också arg på mig. Det stod en massa saker som jag inte ville att någon skulle veta och jag var arg på henne i 3 dagar sen så satte vi oss ner och pratade om det. Nu är det okej men...ja. Jag känner fortfarande revan att hon har läst alla mina hemligheter

A diabetic life isn't a life. It is killing you from inside and out

HareKrishna
Visningsbild
P Hjälte 2 557 inlägg
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:

Jag uppskattar väldigt mycket att du inser att själen finns, tack!


Hare Krishna Hare Krishna, Krishna Krishna Hare Hare, Hare Rama Hare Rama, Rama Rama Hare Hare - Stay high forever!

Baal
Visningsbild
P Hjälte 634 inlägg
1

Svar till Bat_Man [Gå till post]:


Beror ju helt på hur gammal du är och varför hon läste den. Hade hon goda avsikter dvs kanske att du far illa så tycker jag faktiskt att ens förälder ska ta sig rätten att läsa privata saker man har. Har hon inte det så har du all rätt att vara förbannad. Sen så måste hon ju förstå att en dagbok är tankar och känslor i skrift.
busmalin
Visningsbild
F Jönköping Hjälte 229 inlägg
0
Om jag hade haft en dagbok som min mamma hade läst så hade jag troligtvis aldrig mer pratat med henne. Tycker att det är vidrigt av en människa att göra så eftersom att man vet att det aldrig var meningen att man skulle få läsa det. Är väldigt hård när det kommer till mina principer ang. privatliv etc.
Sedan kan det väl diskuteras fram och tillbaka om det finns någon god avsikt men att läsa den, imo finns det bara ett fåtal saker som skulle rättfärdiga handlingen.

En pessimist i sitt livs form

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
1

Svar till HareKrishna [Gå till post]:
Jag använde väl egentligen det mer som ett uttryck för att beskriva ens inre och mest dolda känslor, men visst.

Even boys have something to say if you listen long enough

HareKrishna
Visningsbild
P Hjälte 2 557 inlägg
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:

Ja, känslor hör till själslivet, till själen, som är distinkt något annat än köttkostymen som vi går och bär omkring på, så du har helt rätt, kära vän!


Hare Krishna Hare Krishna, Krishna Krishna Hare Hare, Hare Rama Hare Rama, Rama Rama Hare Hare - Stay high forever!


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Mamma läste min privata bok (dagbok)

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons