Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ok att din kille är m tjejkompisar?

Skapad av Apana35, 2020-01-13 12:29 i Kärlek & Relationer

5 129
5 inlägg
1 poäng
Apana35
Visningsbild
Veteran 1 inlägg
0
Har haft djup diskussion... Vad tycker ni personligen.

Är det OK att din partner har olikkönade vänner, som inte är era gemensamma bekanta? Barndomsvänner? Nya vänner?

Är det OK att din pojkvän träffar sina kvinnliga vänner för en fika? T.ex. tränar med henne ensam varje vecka, eller några gånger? Eller går på konsert med henne?

Är det OK att din tjej har manliga vänner, som inte är era gemensamma bekanta? Barndomsvänner? Nya vänner?

Är det någon skillnad för dig om det är en manlig eller kvinnlig vän?

Är det OK att din partner skaffar nya vänner av motsatta könet och börjar umgås med dem utan dig, t.ex. någon din partner träffar på gymmet?

Tillägg av godis-apa 2020-01-18 00:03

Det här postades som två olika trådar och det hela blev bara rörigt. För att slippa dubbelposter slog jag ihop det till en och samma tråd snarare än att enbart ta bort den ena.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

demon_cupcake
Visningsbild
F 25 Legend 9 inlägg
0

Svar till Apana35 [Gå till post]:
Har inga problem med att min kille har tjejkompisar (och då har han en hel del) det kan bero på att han alltid förklarar vilka dom är eller så har han presenterat dom för mig IRL, enda gången jag haft lite svårt för det va i början när han och jag va ett par och en av tjejerna han spelade basket med i princip utstrålade svart sjuka och hon flörtade konstant med honom, han har idag enbart kontakt med henne på träningarna (efter han själv insett vad hon höll på med då jag inte sa något). Det kan också bero på att jag mest har killkompisar och det skulle va skumt om jag blev svartsjuk på hans kompisar när han inte är det på mina.

Shit happens and life goes on

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg Online
0
För min del känns det både konstigt och ohälsosamt att försöka begränsa vem min partner väljer att prata och umgås med.

Om man är i en relation och inte klarar av att se sin partner umgås med någon från det andra könet känns det som att det finns en väldigt uppenbar brist på tillit. Vare sig denna oro är rättfärdigad, eller om det är hjärnspöken som grundar sig i osäkerhet och avundsjuka känns det inte som att någonting bra kan komma ur en sån här begränsning.

Ett förhållande innebär självklart att man tillsammans måste kompromissa med vissa saker, men det betyder heller inte att man ska gå runt och aktivt begränsa varandra. Ett förhållande med för starka begränsningar och regler kan väldigt lätt leda till att en av parterna känner sig 'instängd' och tillbakahållen av förhållandet och det lär inte resultera i ett lyckligt eller långvarigt förhållande.

Jag har haft förhållanden där jag varit avundsjuk i och jag har haft förhållanden där min partner varit avundsjuk, men helt ärligt så är det bästa man kan göra att försöka bygga upp en tillit till sin partner. Man får helt enkelt försöka hantera sin avundsjuka på ett eller annat sätt. Att försöka prata om avundsjukan med sin partner, utan att skuldbelägga denne för det kan vara en idé, för det känns som en sån sak som är bra att parterna känner till, om det finns i ett förhållande.

Personligen väljer jag hellre att försöka lita på och uppmuntra min partner tills dess att motsatsen bevisats. Jag vill då i utbyte självklart ha en ömsesidig tillit och respekt tillbaka. Jag tror på förhållanden där man jobbar för att stötta upp och låta varandra växa både som individer och tillsammans, snarare än förhållanden där man håller varandra tillbaka på ett eller annat sätt. Om det sen skulle innebära att jag skulle få min naiva tillit bruten, då får det vara så. Jag lever hellre i ett lyckligt förhållande med en partner jag tror på, än går runt och oroar mig över att få partnern tagen från mig.


Even boys have something to say if you listen long enough

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
1

Svar till Apana35 [Gå till post]:
Varför skulle min partner inte få ha egna vänner ? Hen är väl en egen person med egna intressen och ett eget liv ?

Känner man att det är jobbigt att ens partner umgås med vänner av motsatt kön så kanske det är dags att rannsaka sig själv och vart den osäkerheten grundar sig i.

robin söker ny sexpartner.


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Ok att din kille är m tjejkompisar?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons