Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vän med ex?

Skapad av detdu123, 2017-09-11 18:44 i Kärlek & Relationer

2 238
9 inlägg
5 poäng
detdu123
Visningsbild
40 Veteran 78 inlägg
0
Har mycket nyligt gjort slut med min första pojkvän/ex. 5 dar sedan på grund av att jag tvivlade på hans känslor vilket visade sig stämma. Samma dag var jag ledsen men ändå ganska lugn nog för att jag hade nått hopp kvar om att det inte var över och dagen efter var verkligen hemsk hade så mycket ångest och var helt förvirrad och allt kändes jättekonstigt och tomt. Men tredje dagen kändes jag typ helt okej med det och insåg att jag nog mer var orolig för framtiden och att jag är rädd för att bli ensam. Så jag (TROR) att jag aldrig känt någon riktig attraktion eller att jag verkligen var kär i honom. Mer att jag bara tog första bästa typ och trodde att det skulle fungera eftersom han är en så fin person och att jag bara ville ha nån närhet.
Nu bara 5 dagar efter är jag knappt ledsen över att det är slut för känns som det öppnades massa nya möjligheter för mig,men nu känns det bara tråkigt att tappa en sån fin människa ur mitt liv.

Nu funderar jag på om vi ska bli vänner, för tänker att om jag ens tyckte om honom på det sättet borde jag väl för det första inte må så här bra bara 4-5 dagar efteråt. Kan prata om honom och blir knappt ledsen, annat än jag känner att det är lite tråkigt då vi ändå har massa fina minnen tillsammans.

Det som oroar mig är bara att jag av nån anledning har inbillat mig att jag aldrig hade sånna känslor för honom och att jag skulle få det om vi började umgås igen och att jag då skulle behöva bryta kontakten och behöva "göra slut" igen för att det inte fungerar att bara vara vänner. Eller att jag så gärna bara vill ha någon närhet och att jag skulle inbilla mig att jag var kär i honom.

Är rädd att om vi blir vänner att jag typ kommer tro att vi är tilsammans, och att jag inte kommer kunna vara vän utan att jag hela tiden sitter och kollar vad han gör och om han hör av sig.

Vad tror ni? Borde vi inte kunna vara vänner? Inbillar jag mig bara att mina känslor inte var så starka? Vet att många säger att man inte kan vara vän med sitt ex, men om det nu är så att ingen av oss ens vart kära i varandra, borde det inte kunna fungera då? Är det stor risk att jag som hans vän faller tillbaka i vanan om att vi är i ett förhållande?

Är så mycket mer detaljer som jag skulle vilja få in men vet inte riktigt hur jag ska förklara mig. Känner redan att texten redan nu är nog svår att förstå.

Ingen status

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

detdu123
Visningsbild
40 Veteran 78 inlägg
Trådskapare
0

Svar till detdu123 [Gå till post]:
Skulle verkligen uppskatta att nån svara, eller är jag dum i huvudet som tror att nån annan kan veta detta bättre än mig själv?

Ingen status

sandra111
Visningsbild
F 25 Hjälte 3 384 inlägg
1
Kan bara tala från egna erfarenheter. Jag är vän med båda mina ex som jag har gjort slut med. Mitt senaste ex tog det jätte hårt när jag gjorde slut, men sen när han mådde lite bättre var vi igen bästa kompisar som vi även var före vår relation, men detta var i högstadiet. Så för oss gick det bra att vara vänner även efteråt iaf. Sen hur länge en vänskap håller är en annan sak. Vår bästa kompis vänskap tog mest slut för att högstadiet tog slut och man går skilda vägar. Men vi pratar fortfarande när vi ser varann på t.e.x. krogen.
Som du skriver att du tror att du aldrig varit kär i honom så tror jag inte du behöver oroa dig för att du blir det heller :) Testa och se, så ser ni ju hur det går.

|20|12|2007| <3

godis-apa
Visningsbild
P 25 Modereringsansvarig 3 683 inlägg
1
Jag tror absolut att man kan vara vän med ett ex, men det är förmodligen mindre smärtsamt med vänskapen om man först gett varandra den tid och utrymme som behövs för att hantera och behandla det hela. Fem dagar är väldigt lite för att hantera någonting sådant och man kan lätt få några känslomässiga efterskalv en stund efter att förhållandet brutit, då man på riktigt börjar förstå att förhållandet är slut.

Fastän man gett varandra tid och utrymme kan man senare stöta på problem eller liknande som kan röra upp begravda känslor, men i regel är det överkomligt. Så länge förhållandet slutade rimligtvis "okej" och båda parterna vill och är emotionellt redo för den närhet som vänskap faktiskt är så absolut, det ska inte vara omöjligt.

Even boys have something to say if you listen long enough

detdu123
Visningsbild
40 Veteran 78 inlägg
Trådskapare
0

Svar till sandra111 [Gå till post]:Svar till godis-apa [Gå till post]:Tack så mycket för svar! Hur länge ska man nödvändigtvis behöva vänta för att ta upp kontakten igen och hur vet jag att/när jag är redo för det?

Ingen status

godis-apa
Visningsbild
P 25 Modereringsansvarig 3 683 inlägg
2

Svar till detdu123 [Gå till post]:
Väldigt svårt att veta när man är redo, men man kan ju peta in ett litet meddelande lite då och då, testa vattnet och se hur det känns - hur diskussionen går.

Det kan ta veckor, månader - svårt att säga. Beror väldigt mycket på hur sårade de involverade blev och hur pass djupt innästlade i känslor man var.

Even boys have something to say if you listen long enough

detdu123
Visningsbild
40 Veteran 78 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Menar du meddelanden till honom och höra hur han känner över vårt breakup? Om han tror att vi kan vara vänner? eller vad för typ av meddelanden?

Tror ingen av oss var riktigt kära, och från hans sida är jag väldigt säker på att känslorna inte var så starka och att han kanske till och med såg mig som en vän. Jag kan inte veta men tror intr heller han blev speciellt sårad mer att jag blev sårad då jag inte kände mig speciellt viktig eller älskad för att han inte kunde ge mig det av olika anledningar som att han troligtvis var med mig för närhet och att han inte had tillräckligt starka känslor. Men har aldrig blivit sårad av att han behandlat mig illa på något sätt. Men att jag gett mitt allt medan han gjort det lite halvdant.


Ingen status

godis-apa
Visningsbild
P 25 Modereringsansvarig 3 683 inlägg
2

Svar till detdu123 [Gå till post]:
Jag menar att man skriver ett oskyldigt litet "hej", frågar hur det är osv. Börja oskyldigt och se vart samtalet leder. Lite senare kan man leda in samtalet mot ert breakup, men kanske inte direkt. Kolla hur han hanterar det, prata ut lite om sånt som är osagt eller kanske kom ut fel. Helt enkelt, ventilera ut lite känslor i taget tills det verkar som om ni är redo att prata och umgås som vanligt igen

Even boys have something to say if you listen long enough

Cogito
Visningsbild
1 inlägg
-1
Personligen kapar jag alltid banden efter ett förhållande tagit slut.
Är jag ledsen vill jag vara det ifred, känner att jag bäst bearbetar känslorna på riktigt då, det är alltid bättre att komma till botten än att förtränga känslorna, även om det leder till betydligt fler tårar i det närvarande sparar man nog ganska mycket tårar senare, men det är bara hur jag funkar. Därutöver tycker jag inte att mina ex har något att göra i mitt nuvarande liv eller mitt nya förhållande om jag nu har ett sådant på G.

Tycker dessutom ärligt talat det är ganska avtändande med tjejer som fortfarande är vänner med deras ex. Det är en gigantisk röd flagga för mig och ett tecken på att man inte riktigt har kommit över personen ännu.

Smaken är som baken antar jag.

Ingen status


Forum » Ungdom » Kärlek & Relationer » Vän med ex?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons