Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Frågot om kost och träning

Skapad av Borttagen, 2011-09-10 14:58 i Mat & träning

6 974
9 inlägg
0 poäng
Sex och blandat
itanimulli
Visningsbild
Hjälte 1 inlägg
0
tjuu!


Det är såhär att jag väger 54-56kg, 163cm och 15år..
(Jag vet att jag är kort, deal with it) Och jag har ett fullt normalt bmi på 20.3 (19-25 är normalt).

Så man kan alltså säga att jag är närmare underviktig än överviktig. Men det som är konstigt är att jag har fett på magen och nästan dubbelhaka. En del av fettet kommer ju försvinna när jag växer..

Så är det möjligt att bränna bort fettet på magen men ändå inte gå ner i vikt? Jag vill få fram magmusklerna som gömmer sig under fettet..

Jag äter nästan ingenting onyttigt.. Ibland käkar jag väl en pizza eller en kebabtallrik men det händer inte alls ofta. Jag brukar dricka coca cola zero ibland, men är det dumt om man vill få bort fettet? Eftersom det är 0kcal kan det väl ändå inte vara så dåligt? har bara hört att sötningsmedlerna är dåligt för tänderna, stämmer det? :o

Hemma har jag en boxnings-säck som jag brukar gå loss på och slå allt vad jag har i 1min.. Sen vila ungefär 20sek sen repetera detta 3gånger. Jag antar att man borde förbränna lite fett och samtidigt träna biceps/triceps? Jag brukar också köra 3x12 med en 7kg hantel.. Det kanske inte är så tungt för er, men för mig är det rätt tungt (datorarmar ftw).
Och så kör jag såklart situps/plankan/armhävningar.. Det vanliga..

Så det jag undrar är..
-Varför har jag så lågt BMI (nästan undervikt) men fortfarande nästan dubbelhaka och fett på magen?

-Kan man dricka coca cola zero? jag skiter i om det är dåligt för tänderna.. bara jag inte blir fet :3

-Har ni några synpunkter på min träning? Är det något jag borde lägga till/ändra?

Ursäkta för vissa stavfel.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

sayw00t
Visningsbild
P 31 Järfälla Hjälte 438 inlägg
0
BMI är ett ganska dåligt mått om du frågar mig, den säger ingenting om du har mycket muskler eller fett, så jag tycker du ska skita i att kolla på det.

Angående din kost. Egentligen så är det ju inte huruvida du äter nyttigt eller onyttigt, frågan är hur mycket du äter. Du kan t.ex. äta nyttigt som fan men så länge du ligger på kaloriöverskott kommer du att lägga på dig fett.

Fettet på magen och dubbelhakan kommer antagligen vara borta om några år eftersom du är hyffsat ung och fortfarande i puberteten. Men köp ett gymkort och börja köra styrketräning ordentligt. I värsta fall får du väl köpa tyngre hantlar eftersom du just nu klarar 3x12.

Coca Cola Zero kan du dricka om du vill. Som du säger innehåller det 0 kcal så det är ingenting som kommer få dig att gå upp i vikt. Borsta tänderna bara så är det väl ingen fara med dem ;)
LonnyLoLife
Visningsbild
P 35 Burträsk Hjälte 4 744 inlägg
0
Anledningen till att du ser otränad ut är för att du med största sannolikhet är otränad. Börjar du träna kommer detta att gå över.

Din mening är inte koherent. Den innehåller inte biceps.

dope
Visningsbild
P 32 Kungsbacka Hjälte 22 inlägg
0
Skit i BMI, nått som är väldigt överskattat.
Va tvungen testa för jag såg denna tråden, enligt BMItest.se så är jag överviktig och behöver gå ner i vikt. (tränar)
pizza lite då och då är ingen fara! ökar förbränningen om du inte äter det allt för ofta.
Cola zero! Inga problem! dricker det flera gånger veckan.

Bara att träna! börja på gym kanske, lyfta lite skrot.
Rickard
Visningsbild
P 31 Lund Hjälte 28 inlägg
0

Svar till itanimulli [Gå till post]:
En sak man tyvärr inte kan kämpa emot är sina gener. Du kanske är uppbyggd så att ett eventuellt energiöverskott främst sätter sig på haka och mage.

Dessutom växer man fortfarande i 15-årsåldern, vilket gör att kroppen proportioner inte är optimala än. Med andra ord finns det möjlighet att tiden löser ditt problem.

Jag är lite intresserad av din kosthållning. Du säger att du ytterst sällan äter så kallad skräpmat. Men hur ser din "vanliga" kost ut?

Sen skulle jag inte rekommendera att dricka lightläsk. Forskning på senare tid har indikerat att syntetiska sötningsmedel har samma effekt på blodsocker och insulinnivåer som socker, om inte större. Jag tycker att du ska unna dig något med riktigt socker någon gång ibland istället för att gå den syntetiska vägen.

Ingen status

Reignofdarkness
Visningsbild
P 33 Hjälte 1 845 inlägg
0
Lär dig om afterburn effect + metabolic resistance training och börja träna därefter så kommer du tappa fett på nolltid
LonnyLoLife
Visningsbild
P 35 Burträsk Hjälte 4 744 inlägg
0

Svar till Rickard [Gå till post]:
"En sak man tyvärr inte kan kämpa emot är sina gener. Du kanske är uppbyggd så att ett eventuellt energiöverskott främst sätter sig på haka och mage."

Ja så fungerar det för mer eller mindre alla och anledningen är att det helt enkelt är det mest kostnadseffektiva och ergonomiska sättet att transportera sin isolering/fett.

Din mening är inte koherent. Den innehåller inte biceps.

Synt-Hare
Visningsbild
P 33 Stockholm Hjälte 2 576 inlägg
0

Svar till LonnyLoLife [Gå till post]:
Jo, men det kan ju variera också. På en del så hamnar ju inget överskott på magen, men de får å andra sidan en rejäl jätteröv.Svar till itanimulli [Gå till post]:
Jag skulle säga att du tränar mer med kroppen som vikt (armhävningar, pullups, situps...) istället för att börja träna tung styrketräning.
Såvitt jag förstått (nej, ingen källa) så finns det en risk att tung styrketräning i låg ålder hindrar växten. Antar att det har med att göra att näringen inte räcker åt till allt.

Köp dig ett par rejäla skor och stick ut och spring, det är det mest effektiva sättet att bränna fett på :)

Och som resten sa - skit i BMI, det är ett föråldrat mått som dessutom inte stämmer (om det stämmer) förrän man är vuxen.


För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.

LonnyLoLife
Visningsbild
P 35 Burträsk Hjälte 4 744 inlägg
0

Svar till Synt-Hare [Gå till post]:
"Jo, men det kan ju variera också. På en del så hamnar ju inget överskott på magen, men de får å andra sidan en rejäl jätteröv. "

Visserligen. Men rent statistiskt sätt så är det mer sannolikt att fettet hamnar på magen, röven innan det hamnar på exempelvis fötterna. Givetvis finns det variationer i populationen, men rent statistiskt så är det mer sannolikt att fettet kommer att hamna på vissa områden än andra. På män lägger sig fettet på buken(som regel).

Din mening är inte koherent. Den innehåller inte biceps.


Forum » Fritid » Mat & träning » Frågot om kost och träning

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons