Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Frukost

Skapad av Tiffany, 2014-07-04 15:02 i Mat & träning

3 664
16 inlägg
-2 poäng
Sex och blandat
Tiffany
Visningsbild
F 33 Hjälte 76 inlägg
0
Jag äter nästan aldrig frukost
Är det någon mer som inte gör det?
Måste man äta frukost?
Känns som en norm tycker jag
Jag äter inte lunch heller...

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

guggel
Visningsbild
P 34 Hjälte 288 inlägg
0
Svar till Tiffany [Gå till post]:
Måste och måste. Jag äter alltid frukost då jag ofta är hungrig på morgonen och då känns de bra att börja dagen med frukost. Däremot fattar jag inte varför du skippar lunchen.

Tiffany
Visningsbild
F 33 Hjälte 76 inlägg
Trådskapare
0
Jag är oftast inte hungrig då...
Priset
Visningsbild
P 30 Hjälte 190 inlägg
-2
Svar till Tiffany [Gå till post]:
Är du så hälsosam du behöver vara och mår så bra som du vill så behöver du förmodligen inte ändra någonting, men eftersom att du frågar här på HP så vill du antagligen bara ha något att babbla om eller så vill du förbättra din hälsa...

Vill du förbättra din hälsa och äta bättre behöver du tänka mer på vad du äter och dricker innan du börjar tänka på när du ska äta, för du känner automatiskt av om du är hungrig, förstoppad, har låg energi, etc.

Här är en hemsida med kost & hälsa som religion: http://earthshiftcommunity.ning.com/

Skit i vad som sägs och vad andra tycker, se vad som fungerar bäst för dig.

ImThePsycho
Visningsbild
P 29 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
0

Svar till Tiffany [Gå till post]:
Well.. Att man inte är hungrig beror på att man satt i vana att inte äta vid olika tider. Börja ät något litet vid de tider som ges som kommer du se att du är hungrig. Jag hade en period när jag aldrig åt försen på eftermiddagen. Sedan började jag käka frukost och lunch och nu är jag vrålhungrig vid båda dessa tiderna.

Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||

Pati
Visningsbild
F 24 Hjälte 5 inlägg
0
Jag kliver typ upp vid 1 och käkar lunch direkt när jag vaknar och jag mår bra satt! (bara på lov/helger)

Sebbis<3<3<3<3

Deria
Visningsbild
F 31 Hjälte 54 inlägg
0
Egentligen sägs det väl att frukosten är den 'viktigaste måltiden under dagen', men måste medge att jag aldrig äter frukost själv. Äter ofta bara en gång under dagen, och inte alltid ens det. Jag har dock nyligen fått reda på att jag är så frisk det bara går att vara. Kanske får jag känna av dessa dåliga matvanor i framtiden någon gång, men just nu verkar de inte alls påverka mig. Det varierar väl helt enkelt från person till person.

I'm a glasögonorm för att I wasn't född with glasögon :<

Tvillingen
Visningsbild
P 31 Hjälte 3 117 inlägg
0
Jag brukar heller inte äta frukost så ofta och klarar mig bra utan det. Haft någon period där jag endast ätit en gång under dagen också och även det har fungerat bra, men då åt jag även mycket under den måltiden. Jag får hålla med ImThePsycho, för det har med vanesak att göra. Får dock säga att jag tycker att jag håller mig piggare om jag äter flera gånger om dagen.

Jag är ond!

wasp
Visningsbild
P 36 Hjälte 77 inlägg
0

Svar till Tiffany [Gå till post]:
Nu börjar det bli lite väl många inlägg från "tiffany" som ibland låter väldigt osannolika.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till ImThePsycho [Gå till post]:
Jag äter i princip aldrig frukost, det sker kanske några gånger per år att jag äter någonting vid en tidpunkt som skulle kunna klassas som frukost, men det är inte många dagar om året.

Att säga att man inte är van att äta och måste "lära sig" det är någonting som för mig inte alls fungerat för min del. Jag klarar inte av att äta på morgonen, men mina föräldrar försökte länge tvinga mig till det väldigt länge, men sedan gav de upp. Det är inte direkt så att jag inte vill äta, jag älskar mat och är rätt duktig på att äta enorma mängder mat till lunch och middag, men av någon anledning fungerar inte frukosten. Jag försöker äta, men det går inte. Jag kan vara vrålhungrig, känna att magen är helt tom och skriker efter någonting nytt att bearbeta, men att man totalt saknar aptit och mår smått illa av att bara se mat (på morgonen).

Jag vet att jag blir hungrig om jag inte äter, att jag har svårt att hålla mig till lunch, men jag brukar lösa det genom att ta med en frukt som jag käkar när lunchen närmar sig, eller en drickyoghurt som jag smuttar på ett tag. Jag klassar inte detta som lunch, detta är någonting som jag ofta får i mig 30 minuter, kanske en timme innan lunch, ett mål som jag äter efter att ha varit uppe och igång i flera timmar.

Folk har försökt få mig att lära mig äta frukost, de försöker tvinga i en någon macka om man sover borta eller liknande. Många verkar ha svårt att förstå att man inte klarar av att äta, vissa blir halvt förolämpade av det. Det är ju bara tugga, svälja och sedan är det klart - svårare än så är det inte, men ibland känns det som om magen ska vända sig och då har man ingen aptit över huvud taget, är inte alls sugen på att äta. Hellre går jag hungrig i några timmar än tvingar i mig mat och mår illa av det.

Even boys have something to say if you listen long enough

ImThePsycho
Visningsbild
P 29 Mölndal Hjälte 3 092 inlägg
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Jag säger inte att man måste äta frukost vill jag bara understryka, det har med vad man själv känner för. Jag är värdelös på att äta "rätt". Lever mer eller mindre på mackor!

Valet är alltid ditt, men jag tolkade trådskaparen som att denne undrade om man är onormal ifall man inte äter frukost, varpå jag försökte förklara att det har med vana att göra. :)

Kastar sten på månen och skrattar åt min kreativitet ||

NgtRandom
Visningsbild
Hjälte 483 inlägg
0
Ett tips om du inte gillar att äta frukost som funkar för mig är: Smoothies!
Det enda du behöver göra är att köpa en påse med frysta bär, frukt och grönt av ditt tycke. Sen mixar du det med en banan eller grekisk yoghurt så smoothien inte blir för rinnig. Så behöver du någon vätska till det t.ex. Kokosvatten, mjölk eller vatten.

Funkar väldigt bra för mig i alla fall då jag hatar att äta frukost. Vet inte om detta var för svar du ville ha, men du borde testa det!

Jag hette tidigare rockozatza

Tiffany
Visningsbild
F 33 Hjälte 76 inlägg
Trådskapare
0

Svar till rockozatza [Gå till post]:
Tack för tipset, jag ska göra en med banan och hallon

Jonne
Visningsbild
P 29 Hjälte 1 343 inlägg
0
Orkar inte länka till källor just nu (de finns där ute.. :D), men..

Det verkar som att det viktigaste för kroppen är att äta regelbunda (inte nödvändigtvis ofta). Att äta precis före läggdags verkar kunna vara ofördelaktigt.

Blodapelsin
Visningsbild
P 35 Hjälte 1 838 inlägg
0
Får du i dig det kroppen så spelar det ingen större roll när du äter det, så länge du känner att du har energi och inte är hungrig så fortsätt... Själv äter jag sällan frukost (bortsett från kaffe) på vardagar då jag oftast tränar ganska sent på kvällen och äter ganska mycket innan jag går och lägger mig, inte speciellt hungrig på morgonen då.

Ingen status

HareKrishna
Visningsbild
P Hjälte 2 557 inlägg
0

Svar till melomania [Gå till post]:

Kallas för brunch då!


Hare Krishna Hare Krishna, Krishna Krishna Hare Hare, Hare Rama Hare Rama, Rama Rama Hare Hare - Stay high forever!


Forum » Fritid » Mat & träning » Frukost

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons