Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Veganism

Skapad av Hamsterbae, 2016-04-25 00:10 i Mat & träning

8 300
26 inlägg
16 poäng
Sex och blandat
Hamsterbae
Visningsbild
20 Legend 6 inlägg
-4
Första inlägg och vet inte var detta inlägg passar i för forum. Inne i detta ämne och ville därför ta upp detta.
Människan är en allätare vilket betyder att vi både "kan" äta kött och växter, detta betyder inte att vi behöver äta kött. Vi människor kan klara oss helt utan Kött,Fisk,Fågel,Marindjur,Ägg och Mejeriprodukter. Varför väljer då nästan hela Sveriges befolkning att fortsätta konsumera kött och andra animalska produkter? Att äta delar av en död kropp är egoistiskt,fel,äckligt,kränkande mot djuren och rent utav ohälsosamt. Vad har ni för problem med att vakna upp och inse att allt inte är en dans på regnbågar? Gäller även vegetarianer som tror att de är världens bästa människor även om de betalar andra människor att våldta och misshandla kor och höns i ägg- och mjölkindustrin! Veganer har rätt att hata köttätare och vegetarianer. Ingen köttätare var värd att födas om de inte någonsin kommer att bli vegan.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Riskfritt
Visningsbild
P 32 Forsa Hjälte 216 inlägg
3
Vi behöver inte äta kött, men det är gott? Föredrar hellre att äta bacon än en gurka.
Och som du sa, "vakna upp och inse att allt inte är en dans på regnbågar." Precis vad jag tycker att du borde göra. Inte alla föredrar att äta växter och dylikt.

Chill Buddy

Hamsterbae
Visningsbild
20 Legend 6 inlägg
Trådskapare
-3
Typisk köttätare, du väljer smak framför fred, är du störd?
Vi äter inte bara gurka finns många alternativ till kött. Nästa gång du svarar ta med dig lite kunskap asså.
Bananmos
Visningsbild
F 27 Hjälte 51 inlägg
0
Oj, här var det aggressivt hah. Precis som ovanstående (Riskfritt) skriver så föredrar inte alla att äta växter, alla har rätt att vilja äta vad dom vill utan att de "inte ska förtjänas att födas". Du har rätt till din åsikt lika mycket som dom som äter kött har, men läs på lite innan du uttalar dig så extremt :)

Kik: Lowisaa

Riskfritt
Visningsbild
P 32 Forsa Hjälte 216 inlägg
2
Okey, då ska vi se här. Som vegan så antar jag att du inte vill använda något som kommer från djur.

Hoppas det går ganska bra när du är ute och åker bil. Just ja, däck på bilar innehåller "stearic acid" som kommer från djur, så antar att du inte åker bil/buss eller liknande. Kanske går bara? Men just ja, många skor innehåller samma sak. Vilken otur.

Använder du en PC när du sitter och skriver här? Skulle inte vara bra då det har komponenter som innehåller samma sak.
Sedan vill jag inte veta hur du luktar då mycket tvål, deodorant, schampo och conditioner som har innehåll som kommer från djur.

Vill du att jag ska ta upp mer saker du troligen använder dagligen som har fått djur att lida, just för att du ska kunna leva ett normalt liv?

Chill Buddy

HerrGroda
Visningsbild
P 25 Kändis 69 inlägg
-1
Svar till Hamsterbae [Gå till post]:
Du som ny verkar vara en extremvegan, äter du möjligtvis soja?

På vilket sätt är proteinrik kyckling ohälsosamt?


Svar till Riskfritt [Gå till post]:
Du glömde nämna tandkräm, hoppas verkligen inte ts borstar tänderna, det skulle inte alls vara etiskt rätt!

Riskfritt
Visningsbild
P 32 Forsa Hjälte 216 inlägg
0

Svar till HerrGroda [Gå till post]:
Drog bara upp få exempel, finns många fler produkter som används dagligen som innehåller något som kommer från djur.

I mitt tycke så finns det inte någon som är vegan och tror aldrig när folk säger att de är det. Vegetarian är mer vad de är och det är något jag själv kan acceptera när folk säger att de är.

Chill Buddy

Hamsterbae
Visningsbild
20 Legend 6 inlägg
Trådskapare
-1

Svar till Riskfritt [Gå till post]:
Man kan aldrig bli perfekt men jag undviker alla produkter jag har på mig eller använder som innehåller animalska produkter. Jag åker sällan bil, väljer att gå oftast :) Vet att jag är bättre än köttisar -_-..Tillägg av Hamsterbae 2016-04-25 02:11

En vegan äter inga animaliska produkter, kött, fågel, fisk, skaldjur, mejeriprodukter och ägg, utan Fakta:Veganer äter enbart växter, eller produkter som utvinns av växter. Många veganer vägrar också att använda produkter som tillverkas av animalier (läder, ull, silke, dun). Veganismen är en hel livsstil, och det finns därför flera olika typer av veganer. De flesta veganer är veganer enbart för sin egen skull, medan några aktivt försöker få andra människor att också de bli veganer. Jag kallar dessa veganer för missionerande. De extremaste av de missionerande veganerna är de s.k. militanta veganerna, som inte drar sig för att med våld tvinga andra människor att bli veganer.

Hamsterbae
Visningsbild
20 Legend 6 inlägg
Trådskapare
0
Finns andra proteinkällor, kött är cancer.
Hamsterbae
Visningsbild
20 Legend 6 inlägg
Trådskapare
1
Bananmos, antar att du är en sån där djurplågare också, såklart att alla kan välja vad de vill stoppa i sig, men allt är fan inte rätt.
Deria
Visningsbild
F 30 Kändis 54 inlägg
-2
Japp, vi är alla djurplågare som älskar att mörda djur.


Eller så bara gillar vi smaken.


Jag anser att så länge djur fortsätter att göras till mat så kan jag lika bra äta dem, för det gör ingen skillnad i längden om en person bestämmer sig för att inte äta dem. Sen kan man argumentera att jag 'stödjer' mördandet av djur, vilket det i och för sig inte känns som att jag gör, men om det är så du vill tänka så är det upp till dig.

I'm a glasögonorm för att I wasn't född with glasögon :<

imnotree
Visningsbild
P 32 Kändis 267 inlägg
1
Är inte vegan själv, men förstår ärligt talat inte de som skyller sitt köttätande på något annat än apati.

PS. Kött är kopplat till ~0.63% av alla cancerfall enligt IARC

But we missed the point the whole way along. It was a musical thing and you were supposed to sing and dance while the music was being played.

Cheeseburger
Visningsbild
F 23 Kändis 226 inlägg
2
"De flesta veganer är veganer enbart för sin egen skull, medan några aktivt försöker få andra människor att också de bli veganer. Jag kallar dessa veganer för missionerande."

Missionärer... Det är fanimej några av de jobbigaste människor som finns, oavsett om det handlar om religion eller vad man äter. Låt andra människor vara för fan!

Don't ever fart on someone's balls.

TLTGja
Visningsbild
P 26 Kändis 4 092 inlägg
0
Svar till Hamsterbae [Gå till post]:
Du borde nog testa att besöka verkligheten, den verklighet som kallas svensk djurupfödning som är hyffsat kontrollerat, (kanske skulle vara lite bättre inaikt och oanmälda kontroller, men djurens rätt utför ändå sånna kontroller, så whatever)

I var fall, har du någonsin sett ett levande boskapsdjur med dinna egna ögon? Har du någonsin satt dinna fötter på en djurupfödning?

Har du ens sett en traktor?


I var fall, tack för att du fick mig att skrata :)

Tillägg av TLTGja 2016-04-25 11:01


Svar till Hamsterbae [Gå till post]:
Det du kallar "missionärer" är inget annat än militanta extremister, där djur bara ska leva i ett begränsat antal i naturen.
Tillägg av TLTGja 2016-04-25 11:04


Svar till imnotree [Gå till post]:
Är du medveten om att det är lättare att föda upp, t.ex. grisar än det är att odla många "växtsubtituter" till kött i Sverige?

Pluss, det är trevligare att arbeta med djur än med växter.
Och de flesta djuren mår bra fram tills de blir slaktade.


The leetest herperderper

corgi
Visningsbild
F 28 Legend 18 inlägg
-2

Svar till Hamsterbae [Gå till post]:
Nu är det ju även så att alla människor har en fri vilja. Så vissa väljer kött för att de tycker om kött medan andra väljer vegetariskt. Det är olika livsstilar. Jag äter allt (så länge det är närproducerat) medan t.ex min faster är vegan. Jag klankar inte ner på henne för att hon inte äter kött. Jag accepterar att det är så. Det är hennes val. Samtidigt så accepterar hon mitt val av kost och livsstil. Varför ska det hatas till höger och vänster för att man har olika kost? Lär dig att acceptera i stället för att hata och du ska se att livet blir så mycket trevligare för oss allihopa. ;)

Hörje bån vörnt bäges!

imnotree
Visningsbild
P 32 Kändis 267 inlägg
1

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Jag är övertygad om att köttlobbyn sett till att det är lönsammast att vara kött-/mjölkbonde. Det blir ju dock lite trångsynt att bara se vad som är lättast för bönderna istället för vad som är bäst ur ett globalt perspektiv. Med det inte sagt att bönderna inte bör få hjälp med övergången och någon sorts bonus för att de gör den, för det bör de.

Bönderna kan ju fortfarande ha djur om de vill, man kan ha djur utan att först lära känna dem och sen skicka iväg dem till slakt (det måste vara en sjuk last rent psykiskt att behöva göra det med jämna mellanrum). Hursomhelst upprätthåller de ju ändå en industri som är allt annat än mysig. Det är liksom lite som att försvara slaveri för att några slavägare är snälla mot sina slavar.

But we missed the point the whole way along. It was a musical thing and you were supposed to sing and dance while the music was being played.

guessmyname
Visningsbild
F 29 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
5

Svar till Hamsterbae [Gå till post]:
"Gäller även vegetarianer som tror att de är världens bästa människor även om de betalar andra människor att våldta och misshandla kor och höns i ägg- och mjölkindustrin!"
En av mina absolut bästa vänner är mjölkbonde och kossor är det absolut finaste och bästa hon vet.. Tvekar något ofantligt på att hon hade valt det yrket (eller stannat kvar) om hon var tvungen att "våldta" och "misshandla" hennes kossor.

robin söker ny sexpartner.

kallen
Visningsbild
P 25 Kändis 95 inlägg
1
Låt mig gissa, du sitter just nu klädd i en tröja sydd av en barnarbetare i bangladesh som jobbar under slavförhållanden sju dagar i veckan för en minimal lön samtidigt som du klagar på att djur har det dåligt?

:D

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 977 inlägg
1

Svar till guessmyname [Gå till post]:
Jag antar att TS syftar på att korna insemineras för att de ska börja producera mjölk.

Even boys have something to say if you listen long enough

guessmyname
Visningsbild
F 29 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Kanske det.. men tror snarare att TS använder samma ord som hon läst på diverse artiklar utan att egentligen veta vad dem syftar på.

robin söker ny sexpartner.

corgi
Visningsbild
F 28 Legend 18 inlägg
1

Svar till imnotree [Gå till post]:
Fast hade det varit lönsamt att vara mjölkbonde så hade inte flera bönder behövt lägga ner sin verksamhet på grund av konkurs.

Hörje bån vörnt bäges!

imnotree
Visningsbild
P 32 Kändis 267 inlägg
2

Svar till corgi [Gå till post]:
"Lönsammast" skrev jag, som i att det finns typer av lantbruk som är svårare att klara sig på. Givetvis går jag inte och tror att gemene mjölkbonde tjänar grova pengar.

But we missed the point the whole way along. It was a musical thing and you were supposed to sing and dance while the music was being played.

Snopp
Visningsbild
P -991 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
6

Svar till Hamsterbae [Gå till post]:
Precis som du säger, vi är allätare. Hade vi inte ätit djur hade vi varit herbivorer, vilket ju inte alls stämmer.

Du klarar dig inte alls något vidare enbart på en vegansk diet, bevisas ganska starkt av att veganer ofta lider av brist på vitamin b12, kalcium, omega-3 samt även järn och zink. Vart hittar vi dessa, tro? Även väldigt vanligt med proteinbrister, vilket är en av anledningarna till att veganer oftast är väldigt tunna. Visst finns det positiva saker med att vara tunn, men det har också nackdelar. Proteinbrist har även i sig en hel drös med biverkningar.

Särskilt barn och ungdomar får problem med veganska dieter, då deras hjärna fortfarande utvecklas. Brist på viktiga näroämnen leder till minskad hjärnutveckling, vilket i sin tur leder till en kroniskt sämre hjärnkapacitet. Förvisso går det säkert att fylla ut ett antal, eller till och med ett flertal av dessa kostbrister med hjälp av kosttillskott osv. men då är det ganska svårt att argumentera att en vegansk diet skulle vara naturlig (dvs. om en sådan diet kräver ganska långtgående kunskaper inom näringslära).

Sen skiter jag fullständigt om du hatar mig för vad jag äter, det låter bara patetiskt. Sedermera är veganer så klena att det inte finns någon anledning för mig att bry mig. Sen kan du sitta och tugga på dina jävla giftiga hydrogenerade sojabönor som någon stackars slavarbetare i Brasilien har fått hugga ner regnskogen för att kunna odla och låtsas att du är bättre än alla andra.

Blodapelsin
Visningsbild
P 34 Hjälte 1 838 inlägg
3

Svar till Hamsterbae [Gå till post]:
Vad jag aldrig förstått är dessa militanta veganers oförmåga att se att deras taktik inte fungerar, för varje person de lyckas vända till vegan skrämmer de bort hundratals andra. De förstör så mycket för hela den veganska ideologin men det är helt blinda för det, de tror att de hjälper till att sprida den.

Att sprida ett budskap genom förståelse, kanske få folk att prova lite vegansk mat, skippa köttet emellanåt, visa att veganer är helt vanliga människor och att dietvalet inte behöver vara en identitet, att hjälpa folk att kanske själva på sikt ta steget, att inspirera. Detta är har alltid varit vad som fungerar bäst när det gäller att påverka folk. Men så många veganer kan inte se detta, de går stenhårt in med helt oprovocerad aggressivitet och spyr ur sig förolämpningar. Att folk de pratar med då genast blir defensiva och vägrar ta åt sig något av vad de hör är bara mänsklig natur. Du ger tillbaka vad du får, ilska möts med ilska.

Jag menar, hur många i tråden här tror du att du har gett en bra bild av veganer till? Hur många tror du nu, tack vare dina "intelligenta" inlägg, kommer bli veganer? Eller, hur många tror du bara blir irriterade på dig och istället kommer äta kött bara för att de vet att du inte vill att de ska göra det?
...Jag skulle tippa på att 100% tillhör de sista alternativet, jag vet att jag gör det i alla fall. Jag har vänner som är veganer och jag äter ofta vegansk mat med dem. Men så fort någon tar på sig att försöka bestämma över mig och säga vad jag ska och inte ska göra med min mat, då blir det en bit kött bara för att irritera dem. Det är så människan fungerar, jag är verkligen inte ensam om att agera så.

Så om du verkligen vill påverka folk och "rädda" djuren, få folk att bli veganer, då rekommenderar jag att helt byta taktik. Men om du bara vill skrika åt folk, få ut lite frustration, tycka att du själv är lite speciell och lite bättre än alla andra men inte ha någon som helst inverkan på andra, då kan du fortsätta som du gör. Det är trots allt det många veganer gillar, de handlar om deras egen identitet först och främst, att driva veganismen framåt är sekundärt ^^

Ingen status


Forum » Fritid » Mat & träning » Veganism

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons